دوره 3، شماره 4 - ( 10-1399 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 307-298 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه اقتصاد، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، ghemamverdi2@gmail.com
2- گروه اقتصاد، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (2584 مشاهده)
مقدمه: هدف این مطالعه بررسی وجود ۲پدیده انتخاب نامساعد و مخاطرات اخلاقی در بازار بیمه  های تکمیلی درمان ایران است.
روش بررسی: ابتدا یک مدل تقاضا برای مصرف خدمات درمان تکمیلی، تحت کمترین فروض درباره چگونگی سیاست بازپرداخت شرکت های بیمه، توزیع وضعیت پنهان سلامت مراجعان بیمارستان ها و همچنین نوع بیمه تکمیلی آنها باوجود ۲پدیده انتخاب نامساعد و مخاطرات اخلاقی تصریح شد. مدل اصـلی از روش GMM، بـرآورد و بـا اسـتفاده از روش  های آمـار ناپارامتری، وجود این ۲پدیده آزمون شد. داده  های مورد استفاده در این مطالعه از از طریق پرسش نامه و به صورت تصادفی از مراجعان ۱۱ بیمارستان در ۲گروه بیمه شدگان درمان تکمیلی و بیمه نشده در سطح شهر تهران جمع آوری شد.
یافتهها: نتایج نشان داد ریسکگریزی برای مصرف خدمات درمانی بیش از مصرف کالا های مرکب بوده و این مقدار برای افراد بیمهشده بیش از افراد بیمهنشده است که نشانگر وضعیت پایین سلامت افراد بیمهشده در مقایسه به سایر افراد است. آزمون کولموگرف - اسمیرنوف نیز متفاوت بودن توزیع سلامت ۲ گروه را تأیید کرد. علاوهبراین، مطابق با نتایج، مخاطرات اخلاقی در بازار بیمه به مقدار اندک وجود دارد. مخاطرات اخلاقی برای افراد با درآمد بالاتر، اندک است و هرچه بیمه از افراد با سطح درآمد بالا تقاضا داشته باشد، کاهش مخاطرات اخلاقی را به دنبال داشته و هرچه فرد در گروه پایین سلامت قرار داشته باشد، باعث افزایش مخاطرات اخلاقی خواهد شد.
نتیجهگیری: نتایج، وجود انتخاب نامساعد و مخاطرات اخلاقی را در بیمه درمان تکمیلی در ایران تأیید میکند.
متن کامل [PDF 328 kb]   (874 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/29 | ویرایش نهایی: 1400/1/31 | پذیرش: 1399/11/27 | انتشار الکترونیک: 1399/12/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.