دوره 4، شماره 2 - ( 5-1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 163-152 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirsaeidi Farahani S, Vedadi A, Rezaeian A. Designing and Explaining the Model of Implementation of Smart Services in Iranian Health Sector Using Interpretive Structural Modelling Approach. Iran J Health Insur 2021; 4 (2) :152-163
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-196-fa.html
میرسعیدی فراهانی شراره، ودادی احمد، رضائیان علی. طراحی و تبیین مدل استقرار خدمات هوشمند در بخش سلامت ایران با استفاده از رویکرد مدلسازی ساختاری-تفسیری. بیمه سلامت ایران. 1400; 4 (2) :152-163

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-196-fa.html


1- گروه مدیریت دولتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مدیریت دولتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، ahvedadi@gmail.com
چکیده:   (2155 مشاهده)
مقدمه: انقلاب اینترنت در دهههای اخیر و ظهور فنّاوریهای هوشمند باعث متحول شدن تمام ابعاد کسب و کارها شده و صنعت سلامت نیز از این قاعده مستثنی نیست و باوجود پیشرفتهای چشمگیر در سالهای اخیر، این حوزه با چالشهای جدی نیز روبهروست و استفاده از فنّاوریهای هوشمند میتواند بسیاری از آنها را برطرف سازد. به همین دلیل پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل ساختاری تفسیری بهمنظور استقرار خدمات هوشمند در بخش سلامت کشور ایران انجام شده است.
روش بررسی:  این پژوهش به لحاظ هدف توسعهای کاربردی بوده و بر اساس ماهیت و روش توصیفی- پیمایشی است. همچنین با استفاده از تکنیک مدلسازی ساختاری- تفسیری و تحلیل نفوذ- وابستگی در سال ۱۳۹۹ انجام شده است. ابزار جمعآوری دادهها نیز مراجعه به اسناد، مصاحبههای نیمهساختاریافته و فرم نظرخواهی مقایسه زوجی بوده است.
یافتهها: براساس یافتههای پژوهش، آمادگی ملی، برنامهریزی استقرار، فراهمسازی زمینهها، مدیریت اجرا، سازمان کار، تمهیدات سازمانی و مدیریت مقاومت به عنوان ابعاد مدل شناسایی شدند. بعد «آمادگی ملی» در سطح سوم مدل بهعنوان متغیری مستقل قرار گرفت. ابعاد «فراهمسازی زمینهها و برنامهریزی استقرار» هم به عنوان متغیر مستقل و سایر ابعاد جزو متغیرهای پیوندی قرار گرفتند.
نتیجهگیری:  نتایج پژوهش حاضر کمک میکند سیاستگذاران حوزه سلامت کشور از مدل ارائه شده برای ارتقا و بهبود مستمر در این بخش و همچنین دستیابی به اهداف تکالیف قانونی برنامههای پنجم و ششم توسعه کشور در حوزه سلامت جامعه مبنی بر استقرار سامانه پرونده الکترونیکی سلامت با هدف ارائه خدمات الکترونیکی سلامت و از آن جمله پروژه نسخه الکترونیک استفاده کنند.
متن کامل [PDF 517 kb]   (776 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/5 | ویرایش نهایی: 1400/7/4 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار الکترونیک: 1400/6/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb