دوره 4، شماره 3 - ( 9-1400 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 240-231 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zoghtalab Hassas S, Riahi L, Nazarimanesh L, Tabibi S J. Review Structure of Health Care Services Services Related to the Elderly People With Emphasis on Financing. Iran J Health Insur 2021; 4 (3) :231-240
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-207-fa.html
ذوق‌طلب حساس ساناز، ریاحی لیلا، نظری‌منش لیلا، طبیبی سیدجمال‌الدین. مطالعه تطبیقی مدیریت خدمات سالمندی با تأکید بر تأمین مالی. بیمه سلامت ایران. 1400; 4 (3) :231-240

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-207-fa.html


1- گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، l.riahi@srbiau.ac.ir
چکیده:   (1171 مشاهده)
مقدمه: رشد جمعیت سالمند یکی از موضوعات مهم و برجسته در جوامع امروزی است. یکی از تبعات سالمند شدن جمعیت آثاری است که در بخش هزینههای سلامت ایجاد میکند، این هزینهها در برخی از کشورها بخش قابل توجهی از هزینههای دولتها را به خود اختصاص میدهند. هدف این مطالعه مقایسه نظام مدیریت خدمات سالمندی درکشورهای منتخب این مطالعه با ایران از منظر سیاستگذاری، برنامهریزی، تأمین مالی و ساختار تشکیلاتی در ارائه خدمات سالمندی است.
روش بررسی: مطالعه حاضر بهصورت مروری - تطبیقی بر روی مطالعات کیفی در سال ۱۳۹۹ انجام شد. برای گردآوری دادهها از روش کتابخانهای استفاده شده است. جمعیت مورد مطالعه پژوهش را تمامی مقالههای مرتبط با موضوع پژوهش است. در راستای انجام پژوهش اطلاعات به روش مطالعه متون از کتابخانه، وبسایتهای سازمانهای مرتبط کشورهای منتخب در راستای سوالات پژوهش و جستجوی نظاممند براساس کلید واژههایی مبتنی بر سالمندی، مدیریت خدمات سالمندی، استراتژیهای مدیریت سالمند و تأمین مالی از پایگاههای داده معتبر و تخصصی به زبانهای انگلیسی و فارسی در فاصله سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۹جمعآوری و در جدول تطبیقی حیطهها مورد ارزیابی و مقایسه واقع شد. جستجویی نظاممند بر اساس کلیدواژههای مرتبط Scopus، Science Direct, PupMed و Google scholar به همراه پایگاههای ملی شامل SID، IRANDOC، ISC انجام شد. از مجموع ۱۲۸ منبع شناسایی شده، پژوهشگر طبق استراتژی پژوهش نسبت به بررسی و ارزیابی محتوای آنها پرداخت و در نهایت از این تعداد پس از حذف ۸۱ مورد به دلایلی مانند تکراری بودن، غیرمرتبط بودن و غیره تعداد ۴۷ مقاله برای تحلیل نهایی باقی ماند.
یافتهها: سیاستگذاری نظام سالمندی در تمامی کشورهای منتخب (آمریکا، انگلیس، ژاپن، کره و ایتالیا) به شیوه متمرکز بوده که با استفاده از برنامهریزی مبتنی بر منطقه، استان یا ایالت با استفاده از نظامهای تأمین مالی از محل مالیاتهای عمومی، صندوقهای بیمهای، نظام طب ملی با تعریف جمعیت هدف و بستههای خدمتی مشخص، نقش موثری را در ارائه خدمات کیفی و در دسترس به سالمندان برعهده میگیرد. ارائه خدمات در این کشورها بهصورت یکپارچه (بهداشتی، درمانی و رفاهی­_اجتماعی) بوده و رایگان است.
نتیجهگیری: پیشنهاد میشود با بهرهگیری از تجارب کشورهای موفق در زمینه مدیریت سالمندی، با ایجاد نظام یکپارچه و متمرکز سیاستگذاری در ابعاد بهداشتی- درمانی و رفاهی اجتماعی، با تکیه بر تأمین مالی پایدار از محل مالیاتهای عمومی، مالیاتهای نشاندار و حق بیمههای سالمندی و اصلاح ساختارهای برنامهریزی در ارائه و دریافت خدمت، سطح اثربخشی و کارآیی مدیریت خدمات سالمندی ارتقا یابد.
متن کامل [PDF 808 kb]   (488 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/6/26 | ویرایش نهایی: 1400/11/6 | پذیرش: 1400/7/4 | انتشار الکترونیک: 1400/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb