دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 299-288 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.TUMS.REC.1401.006

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nourizadeh Tehrani P, Alipanah Dolatabad M, Daroudi R. Economic Evaluation of Molnopyravir, Paxlovid and Fluvoxamine in Treatment of COVID-19 Patients in Iran. Iran J Health Insur 2024; 6 (4) :288-299
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-300-fa.html
نوری‌زاده طهرانی پدرام، علی‌پناه دولت‌آباد مبارکه، درودی رجبعلی. ارزشیابی اقتصادی داروهای مولنوپیراویر، پکسلووید و فلووکسامین در درمان بیماران مبتلا به کووید-19 در ایران. بیمه سلامت ایران. 1402; 6 (4) :288-299

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-300-fa.html


1- گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پرشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
3- گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، rdaroudi@yahoo.com
چکیده:   (743 مشاهده)
مقدمه: داروهای متنوعی برای درمان بیماری کووید-۱۹ در بخش سرپایی و بستری معرفی شده است که برخی از آنان توانسته است تأییدیه نهادهای نظارتی را دریافت کند. سه مورد از داورهای معرفی شده: Nirmatrelvir/ritonavir (Paxlovid)، Molnupiravir و Fluvoxamine می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی هزینه-اثربخشی این داروها در درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در مرحله خفیف تا متوسط در ایران بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه ارزشیابی اقتصادی بود که با هدف بررسی هزینه-اثربخشی داروها انجام شد. از یک مدل تحلیل تصمیم دو بخشی مدل درخت تصمیم و مدل مارکوف برای بررسی هزینه-اثربخشی استفاده شد. پارامترهای مطالعه شامل میزان بستری در بیمارستان، میزان مرگ، داروها، کیفیت زندگی بیماران و هزینه‌های درمان در سال ۱۴۰۱ بود.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که درمان استاندارد در مقایسه با داروی فلووکسامین متوسط هزینه بیشتر و متوسط پیامد (
QALY) کمتری داشته است. همچنین داروی مولنوپیراویر در مقایسه با داروی پکسلووید نیز متوسط هزینه بیشتر (۲۰۲.۵۲۰.۴۲۲ در مقابل ۱۵۵.۳۲۴.۸۸۱) و QALY کمتر (۴.۳۵۲ در مقابل ۴.۳۶۳) داشته است. داروی پکسلووید در مقایسه با داروی فلووکسامین متوسط هزینه بیشتر (۱۳۳.۲۷۱.۶۰۴ ریال در مقابل ۳.۸۳۲.۰۲۹) و متوسط QALY بیشتر (۰.۹۶۹ در مقابل ۰.۹۶۶) داشته است. نسبت هزینه-اثربخشی افزایشی داروی پکسلووید در مقایسه با داروی فلووکسامین ۵۰.۰۴۰.۷۸۱.۳۰۲ ریال شده است. اگر هزینه دوره درمان با داروی پکسلووید کمتر از حدود ۲.۸۱۰.۴۲۵ ریال باشد این دارو هزینه-اثربخش خواهد بود.
نتیجه‌گیری: می‌توان چنین نتیجه گرفت که استفاده از داروهای پکسلووید و مولنوپیراویر در درمان بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در مرحله خفیف تا متوسط که در معرض خطر زیاد برای پیشرفت بیماری هستند، با قیمت‌های فعلی هزینه-اثربخش نیست. در خصوص داروی فلووکسامین نیز اگرچه براساس شواهد موجود این دارو هزینه-اثربخش است اما عدم قطعیت زیادی در خصوص اثربخشی این دارو وجود دارد.
متن کامل [PDF 1497 kb]   (168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/9/4 | ویرایش نهایی: 1403/2/1 | پذیرش: 1402/11/25 | انتشار الکترونیک: 1402/12/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb