۱۲ نتیجه برای نوع مطالعه: سرمقاله
طاهر موهبتی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده
در دنیای مدرن بیمهها نقش مهمی در عرصه سلامت ایفا میکنند. بیش از ۸۰ درصد از هزینه های سلامت و مراقبتهای پزشکی در ایالات متحده امریکا توسط بیمههای عمومی یا خصوصی پرداخت میشود در حالیکه در دیگر کشورهای توسعه یافته پوشش بیمهای خدمات سلامت تا ۹۷ درصد میرسد. بنابراین به بیمهها به عنوان سرمایه برای پشتیبانی از نظام سلامت جوامع نگاه میشود. معمولاً بیمهها نقش یک سازمان میانجی در انتقال سرمایه را از مصرف کننده خدمات سلامت به ارائه دهنده آن بازی میکنند. در بیشتر مدلهای اقتصادی حق بیمه استخدامشدگان به صورت اسمی توسط دولت یا کارفرما پرداخت میشود ولی در عمل این مبلغ با افزایش مالیات عمومی یا کسر از دستمزد در واقع از جیب کارمندان پرداخت میشود...
علی حسنزاده،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
بیمه از نقطه نظر اجتماعی، یک ابزار اقتصادی برای کاهش و حذف ریسک از طریق فرآیند تلفیق تعدادی از ریسکهای یکسان جهت پیشبینی زیانهای احتمالی یک گروه در کل میباشد. بیمه اجتماعی بر این باور استوار است که در جامعه افرادی وجود دارند که با ریسکهایی عمده مواجه میشوند که خود به تنهایی از عهده آن برنمیآیند. هدف برنامه بیمه اجتماعی توزیع درآمد به نفع افرادی است که نمیتوانند با این ریسکها مقابله کنند. اصول حاکم بر بیمههای اجتماعی به گونهای است که عدم رعایت هر کدام از دور میسازد. نظامهای «عدالت اجتماعی» اصول سه گانه آن مشتمل بر همبستگی اجتماعی، یارانه متقاطع، اجبار قانونی، ساختار این نوع بیمه را متزلزل کرده و جامعه را از اهداف بیمه سلامت در تاریخ عمر خود سه دوره گذار را طی کردهاند که مبتنی بر محل وقوع ریسک مالی است. بیمه رابطهای سه جانبه بین بیمار، ارائهکننده خدمت و نهاد بیمهگر است. در نظامهای تاریخی: رابطه مستقیم بین بیمار و ارائهکننده خدمات برقرار و محل وقوع ریسک مالی خود بیمار است. در نظامهای سنتی: فرد در زمان سلامت مبلغی را به نهاد بیمهای پرداخت کرده و خود را در برابر ریسک مالی ناشی از آن بیمه میکند و بنابراین محل وقوع ریسک مالی نهاد بیمهای است. در نظامهای مدرن: محل وقوع ریسک مالی تواماً بر عهده نهاد بیمهای و فراهمکننده خدمات است و از بروز پدیدههای عدم تقارن اطلاعات، مخاطره اخلاقی و تقاضای القائی، جلوگیری به عمل میآید. در انتهای مقاله با استناد به اسناد و قوانین بالادستی اقدامات اولویتدار برای اصلاح نظام بیمهای ارائه شده است.
محمدرضا روح اللهی، شهرام توفیقی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
مرضیه زنگنه، شهرام توفیقی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
شهرام توفیقی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده
از سال ۱۳۷۸ (۲۰۰۰ میلادی) که سازمان جهانی بهداشت خرید راهبردی خدمات مراقبت از سلامت به عنوان یکی از اقدامات موثر در مدیریت هزینه ها و افزایش کارایی نظام های سلامت دنیا مطرح کرد (۱)، مطالعات متعددی در کشورهای گوناکون انجام شده و تجاربی نیز به دست آمده است. تمرکز مطالعات و تجارب اولیه بیشتر روی مباحث فنی و تکنیکال طراحی و اجرا بود، بتدریج سمت و سوی مطالعات به طرف موضوعات سیاسی و اجتماعی کشیده شد، یعنی یافته های مطالعات سیستمی سخت بتدریج با دستاوردهای حاصل از مطالعات سیستمی نرم درآمیخته شدند. این نوشتار به دنبال بازمهندسیِ مولفه ها و عوامل موثر شناسایی شده در مطالعات جهانی و بخصوص مطالعات ایران در یک قالب و چهارچوب است.
مسعود ابوالحلاج، بهزاد نجفی، شهرام توفیقی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
علیاکبر حقدوست،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
امیرحسین تکیان، علیرضا اولیایی منش، عفت محمدی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده
علیاکبر حقدوست،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده
شهرام توفیقی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
شهرام توفیقی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
زهرا مشکانی، محیا رضیمقدم،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده