جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای اعتمادی

کیومرث اشتریان، منال اعتمادی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

انقلاب صنعتی چهارم که هم اکنون در حال رخ دادن است نیازمند تصمیم‌ها و واکنش‌های سیاستی است. اراده سیاسی، به مثابه یکی از متغیرهای مهم مورد مطالعه در سیاست‌گذاری عمومی، موضوع این مقاله است. اراده مدیریتی مستلزم آن است که سیاست‌گذاران اولاً با دانش متناسب با ابعاد گوناگون این انقلاب آشنا باشند و نسبت به آن دغدغه‌مند باشند، ثانیاً توان تدوین گفتمان سیاستی متناسب با این انقلاب را در بدنه مدیریتی کشور داشته باشند، و ثالثاً توان گسترش این گفتمان در سطح جامعه را ایجاد کنند. این مقاله از طریق تحلیل اسناد بالادستی و گفتمان مقامات رسمی در حوزه سلامت نشان می‌دهد که شرایط سه گانه فوق محقق نشده است.

منال اعتمادی، سعید شهابی، ماهان محمدی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: باتوجه به هزینه‌های بالای مراقبت‌های بلند مدت همگانی در سالمندی و چالش برانگیز بودن بحث تأمین مالی آنها برای اکثر کشورها، این مقاله قصد دارد تا با بررسی کشورهای پیشرو در این زمینه راهکارهایی برای کشور ایران ارائه دهد.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع تطبیقی با استفاده از مرور حیطه‌ای بوده و به بررسی شواهد مرتبط با تأمین مال بیمه خدمات مراقبت بلندمدت در کشورهای منتخب و در شش بعد نوع بیمه، نوع عضویت، نرخ مشارکت/حق بیمه، معیارهای شمولیت برای پوشش، دامنه خدمات تحت پوشش، و نهایتاً سهم فرانشیز بیمه‌شدگان از طریق بررسی مطالعات موجود در پایگاه داده‌های اطلاعاتی علمی پرداخت.
یافته‌ها: یافته ها در شش کشور مورد بررسی نشان داد که بیمه مراقبت‌های بلند مدت نیازمند حمایت بخش دولتی بصورت کامل یا بصورت ترکیبی با بخش خصوصی می باشد. همگامی این بیمه با پوشش بیمه پایه، اجباری بودن آن، ترکیب تأمین مالی دولتی و فردی (کسر از حقوق مستقیم یا مالیات) و وجود سهم مشارکت محدود بیمار برای دریافت خدمات در تمامی این کشورها مشاهده شد. نوع پوشش یا به صورت همگانی یا تنها برای افراد سالمند تعریف شده است و نهایتا دامنه خدمات در این بیمه ها بر اساس میزان وابستگی، زمان مورد نیاز و مکان دریافت خدمت سطح بندی می شود.
نتیجه‌گیری: در همه کشورهای مطالعه شده، پوشش بیمه اجباری برای مراقبت‌های بلندمدت طراحی شده بود که امکان برقراری یارانه متقاطع را فراهم سازد. تجمیع و کاهش پراکندگی منابع و گسترش صندوق انباشت ریسک یکپارچه، پیش نیاز مهم برای طراحی بیمه مراقبت های بلندمدت در ایران است. اجرای دقیق قانون مبنی بر الزام بیمه‌های تکمیلی به صرفاً پوشش خدمات خارج از بسته بیمه پایه و بازطراحی دو بسته بیمه پایه و تکمیلی، برای تعیین آنچه در قالب بسته بیمه مراقبت‌های بلندمدت قابل تعریف است یک ضرورت است.

محمدمهدی تدین، منال اعتمادی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده


محمدمهدی تدین، منال اعتمادی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

ترکیب مبنای پرداختی مقیاس ارزش نسبی مبتنی بر منابع و افزایش غیرنظاممند در نرخ پرداخت با شیوه پرداخت به ازای خدمت که محرک عرضه خدمت و منجر به افزایش تقاضای القایی است، بحران مالی برای نظام سلامت ایجاد میکند که منابع مالی محدود آن را میبلعد. مطالعه حاضر نگاهی کوتاه به چالشهای ناشی از نظام تعرفهگذاری خدمات سلامت درایران داشته و راهکارهایی برای کاهش آثار سوء و اصلاح آن ارائه داده است. نظام بومی پرداخت برمبنای مقیاس ارزش نسبی مبتنی بر منابع در ایران به خلأ ابزارهای مهم کنترل هزینه درمدل اصلی شامل نرخ رشد پایدار، عامل خنثیسازی آثار بودجهای و پیشبینی نرخ رشد ارزش ریالی عامل تبدیلی ارزش نسبی در قوانین سالیانه بودجه دچار است. چالشهای فنی الگوی بومی مقیاس ارزش نسبی مبتنی بر منابع شامل تغییر نسبت جزء حرفهای به جزء فنی، حذف شاخص هزینههای جغرافیایی عملیات، حذف عامل خنثیسازی آثار بودجهای، فقدان یک سطح پرداخت مجاز برای تعیین ارزش ریالی ضریب K و چالشهای سیاستی که مهمترین آن گسست شورای عالی بیمه سلامت کشور و شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی به عنوان بخشی از ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی کشور است، ریشههای کژکارکردی نظام تعرفهگذاری خدمات سلامت در کشور شناخته میشود. از هم گسیختگی بین سیاستگذاری حوزه تأمین مالی سلامت با سیاستگذاریهای اقتصاد کلان کشور اتخاذ سیاستهایی برای تقویت سازوکارهای حکمرانی نظام پرداخت به ارائهدهندگان مشتمل بر اصلاح نظام تعرفهگذاری موجود از طریق بازگشت به اصول حاکم بر الگوی اولیه، تغییر شیوه پرداخت برای اصلاح رفتار در دو بعد عرضه و تقاضا و اصلاح نهادی برای تقویت کارکرد نظارت بر کارکرد تعرفهگذاری خدمات سلامت را ناگزیر میسازد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb