جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای حسینی

مجید اکبری، خلیل علی محمدزاده، علی ماهر، سید مجتبی حسینی، محمدکریم بهادری،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت سلامت به عنوان سرمایه ای ارزشمند و دستیابی به پوشش همگانی سلامت، برخورداری از مزیت های بیمه های سلامت لازمه دستیابی به سلامت برای همه است و برهمین اساس شناسایی و تحلیل مزیت های تجمیع صندوق های بیمه های سلامت می تواند گامی موثر در این خصوص باشد. مطالعه حاضر با هدف تحلیل روابط سیستماتیک مزیت های یکپارچه سازی بیمه سلامت در ایران به انجام رسید.

روش بررسی: مطالعه توصیفی حاضر در دو مرحله شناسایی و تحلیل سیستماتیک مزیت های یکپارچه سازی بیمه سلامت در ایران روی ۶۸ نفر از خبرگان و متخصصان بیمه سلامت انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات در مرحله دلفی، پرسشنامه ای ۴۰ سوالی در طیف لیکرت و در مرحله تحلیل سیستماتیک، پرسشنامه مقایسات زوجی بود. تحلیل نتایج فاز دلفی با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تی تک نمونه ای و وزن دهی مزیت ها با استفاده از تکنیک دیمتل فازی (FUZZY DEMATEL) و با بهرهگیری از نرم افزار MATLAB انجام گرفت.

یافتهها: در مجموع ۴۰ مزیت برای تجمیع بیمه سلامت در ایران شناسایی شد که با انجام فاز دلفی، ۲۹ مزیت مورد پذیرش قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل روابط سیستماتیک نیز نشان داد مزیت تولیت با مختصات (۳۱/۱ و ۳۱/۱) به عنوان تأثیرگذارترین و مزیت فرایند های عملیاتی با مختصات (۹۵۹/۰- و ۹۵۹/۰) به عنوان تأثیرپذیرترین هستند.

نتیجهگیری: با توجه به اهمیت مزیت های تولیت و تأمین مالی و تأثیرگذاری آنها بر روی سایر مزیت ها، تمرکز بر تقویت این مزیت ها در راستای حرکت به سمت تجمیع صندوق های بیمه ای و فراهم سازی زیرساخت های آن، می تواند گام موثری در این خصوص باشد. همچنین دستیابی به مزیت های بسته پایه خدمتی، پوشش همگانی جمعیت، تأمین مالی و فرایندهای عملیاتی می تواند در قالب برنامه های میان مدت و بلندمدت محقق شود.


نرگس اسدی جنتی، خلیل علی محمدزاده، سید مجتبی حسینی، علی ماهر، محمدکریم بهادری،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: مشارکت خیرین در حوزه سلامت یکی از منابع تامین مالی در نظام سلامت است. با توجه به افزایش هزینه­های نظام سلامت در سال­های اخیر و به تبع آن افزایش پرداخت از جیب مردم توجه به منابع مالی خیرین بیشتر شده است. در راستای حفظ و افزایش حمایت و مشارکت خیرین در حوزه سلامت، نیاز به شناسایی و رفع موانع و مشکلات پیش­روی آن­ها جهت مشارکت کارا و اثربخش ضروری است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از لحاظ جمع­آوری داده­ها پژوهشی توصیفی پیمایشی و از نظر نوع داده پژوهشی کیفی است. داده­های مورد نیاز با مصاحبه نیمه ساختاریافته با ۴۱ نفر از خبرگان و خیرین حوزه سلامت و به روش نمونه­گیری گلوله برفی جمع­آوری گردید. جهت تحلیل داده­ها از روش «تحلیل محتوای قراردادی» استفاده شد.
یافته ها: بررسی و طبقه­ بندی مصاحبه­ها نشان داد که مشارکت کارا و اثربخش خیرین در نظام سلامت شامل چهار تم اصلی ناکافی بودن ساز و کارهای قانونی، فقدان ارتباط صحیح و مستمر با خیر، مشکلات حوزه مدیریت و تخصیص بهینه منابع و آگاهی ناکافی خیر از اولویت­ها، نیازها و مشکلات نظام سلامت و ۱۸ زیرتم می­باشد.
نتیجه ­گیری: می­توان با شناخت و رفع این مشکلات، منابع مالی و مشارکت­های خیرین را به سمت نیازهای نظام سلامت با حداکثر اثربخشی سوق داد. همچنین تقویت نهادها، ساختارها و فرآیندها، تدوین قوانین تسهیل­گر، ارتباط صحیح و مدام با خیر و شناسایی اولویت­ها و نیازها و انتقال آن­ها به خیرین حوزه سلامت، مشارکت حداکثری خیرین را تسهیل و ترغیب می­نماید.
 


سید رضا حسینی، بیژن عباسی، احسان آقامحمدآقایی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

سلامت یکی از اساسی‌ترین نیازهای همه انسان‌هاست. اصلی‌ترین کارکرد نظام سلامت هر کشوری، ارائه خدمات این حوزه است. هدف انجام این تحقیق، این است که خدمات به چه طریقی از سوی چه نهادی و به توجه به چه اصولی ارائه می‌گردند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گسترش تأمین اجتماعی در اصل ۲۹ قانون اساسی با تکیه بر برخورداری همه مردم از مزایای تأمین اجتماعی به عنوان حقی همگانی سرلوحه کار قرار گرفت. بر این اساس نهادها، سازمان‌ها، مؤسسات و صندوق‌های اصلی در قلمروهای بیمه‌ای، حمایتی و امدادی این نظام مکلفند امور اجرایی و تصدی گری خود در زمینه تولید و ارائه خدمات و تعهدات قانونی مربوط را به موجب قراردادهایی که ضوابط آن با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی تعیین خواهد شد به مؤسسات کارگزاری محول نمایند. در نظام حقوقی ایران نهادهای مختلفی مسئول ارائه خدمات حوزه سلامت به اقشار مختلف جامعه هستند، اما اصلی‌ترین نهادهای ارائه دهنده خدمات بیمه‌ای، سازمان بیمه خدمات درمانی و سازمان تامین اجتماعی هستند. هر یک از این سازمان‌ها با توجه به وظایف و تعهداتی که بر عهده دارند، اقدام به ارائه خدمات سلامت در جامعه می‌کنند.
آقای مهدی فرح‌پور، خلیل علی‌محمدزاده، سیدمجتبی حسینی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: دارو به ‌عنوان یک کالای استراتژیک نقش اساسی در اقتصاد و سلامت خانواده و جامعه دارد. با توجه به اهمیت دسترسی بیماران خاص به داروهای مورد نیاز و از آنجائیکه فاکتورهای انعقادی مورد تجویز برای بیماران هموفیلی همواره جزء پرهزینه‌ترین داروهای سازمان بیمه سلامت ایران محسوب می‌گردد، انجام اقداماتی بمنظور پیشگیری از سوء استفاده‌های احتمالی (عدم مصرف و فروش در بازار) همواره در دستور کار اداره کل بیمه سلامت استان تهران بوده است، این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر اقتصادی سیاست توزیعی جدید داروهای بیماران هموفیلی تحت پوشش اداره کل بیمه سلامت استان تهران انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به روش توصیفی و بصورت مقطعی بر اساس داده‌های بیماران هموفیلی تحت پوشش اداره کل بیمه سلامت استان تهران در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به هموفیلی نوع A و B تحت پوشش اداره کل بیمه سلامت استان تهران در نظر گرفته شد. نمونه‌گیری بصورت سرشماری و بر روی داده‌های کلیه بیماران تحت پوشش (۵۵۳ بیمار) انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات، چک لیست محقق ساخته بود. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار EXCEL آنالیز شد.
یافته‌ها:میزان مصرف (دوز دارو) در مورد فاکتور ۷ در مجموع ۳۶,۴% ، فاکتور ۸  معادل ۳۵.۹% ، فاکتور ۹ معادل ۵۲.۳% ، VONWILLEBRAND معادل ۲۰,۸% و FEIBA معادل ۴۳,۶% کاهش دارد.
هزینه‌های اداره کل در مجموع ۱۵۷,۲۲۳,۰۷۱,۰۰۰ ریال کاهش را نشان می‌دهد.
نتیجه‌گیری:
انجام مداخلات هدفمند بمنظور مدیریت چرخه توزیع داروهای بیماران (بالاخص بیماران خاص) ضرورت دارد.
 
آقای مهدی فرهادی، دکتر سید مجتبی حسینی، دکتر علی ماهر،
دوره ۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: پوششهای بسیار ضعیف درمان پایه در بخش بیمههای دندانپزشکی موجب شده تا اینگونه خدمات، برای مردم به عنوان خدماتی لوکس تلقی شده و شاخصهای سلامت دهان و دندان در ایران، از مطلوبیت چندانی برخوردار نباشد. با توجه به پوششهای درمان مازاد تکمیلی توسط بیمههای تجاری در این پژوهش به بررسی رابطه پوشش بیمهای خدمات دندان پزشکی با میزان سلامت دهان و دندان پرداخته شد.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی، تحلیلی و مقطعی بود، جامعه آماری پژوهش حاضر شامل بیماران مراجعهکننده به کلینیکهای شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بودند. حجم نمونه در این مطالعه برابر با ۳۸۳ نفر بود که با روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه جمعآوری شده بود و دادهها در سطح آمار توصیفی و استنباطی و آزمونهای t یک جامعه و دوجملهای و آزمون فریدمن مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: بین پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی و سلامت دهان و دندان افراد رابطه معناداری وجود دارد (۰.۰۰۰=P و ۲۳.۹۹=t). از طرفی بین میزان پرداخت از جیب بیماران درخصوص خدمات دندانپزشکی با وضعیت سلامت دهان و دندان رابطه معناداری مشاهده شده است (۰.۰۰۰=P و ۱۶.۱۱۷=t). نتایج حکایت از تأثیر میزان پرداخت بیمهای خدمات دندانپزشکی بر میزان استفاده از خدمات دندانپزشکی دارد (۰۰.۰۰۰=P و ۲۹.۷۳=t). همچنین ویژگیهای دموگرافیک بیمهگذار (شاخص DMFT، سن، جنسیت، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل) بر میزان استفاده از خدمات دندانپزشکی تأثیرگذار بودند (۰.۰۰۰=P و ۳۳.۰۴=t).
نتیجهگیری: مسئولان و دستاندرکاران سلامت دهان و دندان به دلیل وجود رابطه بین پوشش بیمه، میزان پرداختی، سن و سطح تحصیلات افراد با سلامت دهان و دندان باید تصمیمگیری و سیاستگذاری مناسبی انجام دهند.

آرام کیخسروی، مهرداد حسینی‌شکیب، میترا منتظرلطف،
دوره ۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: ارزیابی ریسک از موضوعات مهم در صنعت بیمه است که می تواند به عملکرد بهتر شرکت های بیمه‌ای منجر شود. پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی ارزیابی ریسک پوشش ناهنجاری­‌های جنین بیمه­‌های تکمیلی در صنعت بیمه ایران به منظور شناسایی عوامل موثر و میزان تأثیر هر کدام با رویکرد آمیخته انجام شده است.
روش­ بررسی: این پژوهش، براساس نحوه گردآوری و ماهیت داده­‌ها، اکتشافی-توصیفی و از نظر هدف، توسعه­‌ای-کاربردی است. بخش کیفی، با مصاحبه عمیق با ۱۴ نفر از خبرگان صنعت بیمه و پزشکان متخصص و به روش داده بنیاد در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی الگوی کیفی در نرم­‌افزار MAXQDA صورت گرفت. در بخش کمی، داده­‌هایی که با استفاده از پرسشنامه از ۶۷ کارشناس صنعت بیمه گردآوری شد، با روش مدل معادلات ساختاری و به کمک نرم­افزار SMART-PLS مورد سنجش قرار گرفت. پایایی و روایی روش کمی به ترتیب با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی محاسبه و تایید شد.
یافته­‌ها: در بخش کیفی، شش عامل اصلی شامل ویژگی‌­های والدین، ویژگی‌­های گروه بیمه شده، عوامل محیطی، عوامل علمی و فناوری، عوامل فرهنگی و اجتماعی و عوامل مربوط به صنعت بیمه شناسایی شد و ۳۶ شاخص نیز به عنوان عوامل موثر بر ریسک پوشش بیمه ناهنجاری­‌های جنین تعیین گردید. یافته‌­ها نشان داد ۳۲ شاخص از ۳۶ شاخص، از نظر آماری مورد تأیید است و هر شش عامل شناسایی شده نیز تأثیر مثبت و معناداری بر ناهنجاری جنین دارد.
نتیجه‌­گیری: نتایج مطالعه موید این است که ویژگی­‌های گروه بیمه شده بیش­ترین تأثیر را بر ریسک پوشش بیمه ناهنجاری‌های جنین دارا هستند. لذا شرکت­‌های بیمه جهت پوشش ریسک مذکور باید به شاخص­‌های تحصیلات، وضعیت جغرافیایی، ترکیب جمعیت­ شناختی و ترکیب جنسیتی افراد گروه بیمه توجه ویژه‌­ای داشته باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb