جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای رحیمی

فروزان عبداللهی پور، عباس رحیمی فروشانی، ابراهیم جعفری پویان،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: با توجه به رشد هزینهها و افزایش مشکلات مربوط به سلامت افراد، بیمه از اهمیت بالایی در همه کشورها برخوردار شده است. سواد بیمه سلامت، نوع جدیدی از انواع سواد محسوب میشود که به میزان آگاهی بیمهشدگان از تصمیمگیریهای مرتبط با بیمه توجه دارد و در این مطالعه، تلاش شده است سطح سواد بیمهای بیمهشدگان بیمه سلامت شهر ایلام و عوامل موثر بر آن،بررسی شود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی، از پرسشنامه محققساخته و استاندارد شده برای سنجش سواد بیمه سلامت استفاده شد. جمعآوری داده از نمونه ۴۲۶ نفری بیمهشدگان مراجعهکننده به ۴ دفتر پیشخوان طرف قرارداد با بیمه سلامت شهر ایلام بهصورت تصادفی انجام شد. برای تحلیل دادهها نیز از آمار توصیفی و استنباطی با بهرهگیری از نرمافزار SPSS استفاده شد.
یافتهها:  حدود ۷۴درصد از بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت شهر ایلام از سواد بالای بیمهای برخوردار بودند. سواد بیمه سلامت با جنسیت، سن، نوع صندوق بیمهای، تحصیلات و درآمد بیمهشدگان ارتباط معنادار داشت (P<۰.۰۰۵).
نتیجهگیری: سواد بیمهای یکی از متغیرهای کلیدی در استفاده بهینه از خدمات بیمه درمانی بهشمار میرود و به همیندلیل، سنجش و ارتقای آن باید از اولویتهای سازمانهای بیمهای، متولیان و سیاستگذاران حوزه سلامت قرار گیرد. نتایج این پژوهش میتواند بهعنوان شواهدی برای این گروه در زمینه سنجش و طراحی آموزشهای مرتبط  مفید باشد.
مریم رمضانیان، نهال احمدزاده، محمد پیریایی، معصومه رحیمی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: بودجه از واقعیت محدود بودن امکانات و نامحدود بودن نیازها پیدا شده و تضاد این واقعیت، انسان را به برنامهریزی و بودجه بندی ناگزیر ساخته است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از این قانون مستثنا نیست و اعتبارهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی درکتاب قانون بودجه سال ۱۳۹۹ تحلیل میشود.
روش بررسی: این پژوهش، مطالعهای توصیفی و از نوع پژوهشهای کاربردی است. ابزار جمعآوری دادهها چکلیستی مشتمل بر دو قسمت است که، پس از بررسی روایی محتوا، برای جمعآوری دادههای مربوط از کتاب قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ کل کشور استفاده شد. دادهها با استفاده از نرمافزار اکسل نسخه ۲۰۱۳ دستهبندی و تحلیل شدند.
یافتهها: در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ سرجمع کلّ اعتبارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برابر ۸۶۳۱۸۰ میلیارد ریال بوده که ۳۷۹۷۵۷ میلیارد ریال اعتبار هزینهای، ۴۴۱۲۱۳ میلیارد ریال اعتبار درآمد اختصاصی و ۴۲۲۱۰ میلیارد ریال اعتبار تملکدارایی سرمایهای بوده است. دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی حدود ۷۲درصد از کلّ اعتبار وزارت بهداشت را به خود اختصاص دادهاند (رشد نسبت به سال قبل ۱۳درصد)، ردیف های متمرکز حوزه ستاد ۱۸درصد (رشد نسبت به سال قبل ۶ درصد) و متفرقهها ۹درصد (رشد ۱۶ درصد نسبت به سال قبل) و دستگاههای وابسته بهداشت و درمان با ۲درصد رشد (۲۵ درصدی نسبت به سال قبل) است. در سال ۱۳۹۹ اعتبار سازمان بیمه سلامت ۱۳۶۱۴۰ میلیارد ریال است که نسبت به سال قبل ۹درصد رشد داشته که این رشد برابر ۱۱۱۳۰ میلیارد ریال است که بیشتر این اعتبارها (۹۹درصد) از نوع هزینهای و کمتر از یکدرصد، اعتبار تملک دارایی سرمایهای است.
نتیجهگیری: مقایسه روندها و جدوال، بیانگر بار مالی بالای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸، بهرغم تورم بخش و همهگیری ویروس کروناست که این بخش را خواسته یا ناخواسته، تحت تأثیر قرار میدهد. این شرایط عزم و همت عالی همه دستاندرکاران و برنامهریزان و مجریان این بخش را میطلبد که بتوانند مشکلات سلامت این سال را به بهترین وجه بگذرانند. البته بهدلیل بیماری کرونا، یک میلیارد یورو به بخش سلامت تخصیص داده شد و اعتباری هم بهصورت مستقیم از سمت سازمان برنامه و بودجه به دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی برای جبران هزینههای بیماری کرونا پرداخت میشود.

حسین رحیمی کلور، سید محمد رضا موحد،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: سلامت افراد همواره جزو یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هر جامعهای محسوب میشود. واضح است که در موقع بیماری، یکی از مواردی که میتواند وضعیت را حادتر کند، بحث هزینههای درمان است. بنابراین یک راهکار اساسی برای افزایش سرانه سلامتی، کاهش استرس و نگرانی و همچنین کاهش هزینهها، استفاده از بیمههای تکمیلی درمان است که حاشیه امنی را برای اشخاص بهمنظور تسریع در بهبودی آنها حاصل میکند. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر بر قصد خرید بیمههای تکمیلی درمان انجام شده است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی-همبستگی مبتنی بر معادلات ساختاری است و از روش حداقل مربعات جزئی، برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش، مشتریان بیمههای تکمیلی درمان انفرادی شرکت بیمه سامان بودند که برای گردآوری دادهها از پرسشنامه استاندارد استفاده شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش حاکی از آن است که تمامی متغیرهای مستقل پژوهش اعم از رفتار اخلاقی کارکنان، درگیری ذهنی مشتری و ارزش ادراک شده به ترتیب با ضریبهای ۳۹۸/۰، ۶۸۵/۰ و ۳۴۳/۰ بر قصد خرید بیمههای تکمیلی درمان تاثیر معنادار دارند. بر این اساس از بین متغیرهای پژوهش، متغیر درگیری ذهنی مشتری بیشترین تاثیر را بر قصد خرید بیمه تکمیلی درمان دارد و تاثیر متغیر ارزش ادراک شده کمتر از دو متغیر دیگر است.
نتیجهگیری:  بسته بیمه پایه پوشش بالایی دارد و ارزش ادراک شده بیمه پایه را برای مردم کاهش میدهد. بیمه تکمیلی درمان لازم است به سمت پوشش مازاد خدمات برود تا ارزش ادراک شده برای مشتریان افزایش یابد. باتوجه به درگیری ذهنی بالای مشتریان، احتمالا موجب افزایش قصد خرید بیمه تکمیلی درمان میشود. براساس یافتههای این پژوهش به شرکتهای بیمه‌‌گر پیشنهاد میشود که بر روی رفتار اخلاقی کارکنان، درگیری ذهنی مشتری و ارزش ادراک شده برای افزایش قصد خرید بیمه تکمیلی درمان، برنامهریزی مشخصی داشته باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb