۷ نتیجه برای صادقی
بیت اله جعفری، خیراله پروین، محمد صادقی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
پژوهش حاضر، نقش توسعه اقتصاد پایدار بر صنعت بیمه و سلامت با مطالعه موردی بیمه سلامت دولتی و خصوصی در نظام حقوقی ایران را مورد تبیین و بررسی قرار داده؛ همچنین، توجه صرف به موضوع بیمه سلامت نموده و از ورود به سایر جنبه های تأمین و رفاه اجتماعی اجتناب میکند و در نظر دارد، معیارهای مناسب برای اجرای بیمه پایه سلامت را در جهت رسیدن به پوشش همگانی بیمه بررسی و بر اساس اولویت مورد سنجش قرار دهد. توجه به این عرصه ها به ویژه در کشورهای در حال توسعه که با محدودیت وسیع منابع از یکسو و نیازهای گسترده بهداشتی و درمانی از سوی دیگر مواجه هستند، میتواند به نوعی، خردگرایی سازمانی و برنامه ریزی را تقویت نموده و بهرهمندی بیشتر از منابع را تحقق بخشد. نتایج پژوهش حاضر، حاکی از آن است که همکاری بین نهادهای تأثیرگذار، اهمیت بالایی در تحقق برنامه های حوزه سلامت دارد. یکی دیگر از نمونه های تأثیر نهادها بر سلامت، برنامه پوشش بیمهای بینالمللی است؛ یکی دیگر از راهها، جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی به حوزه سلامت است. در ایران، اجرای طرح تحول سلامت، به شرط تدوین منابع مالی پایدار، ضمن افزایش رضایت بیماران از خدمات بیمارستانهای دولتی، میتواند موجب ارتقای کیفیت خدمات سلامت گردد.
سمیرا متقی، علیرضا فتحیزاده، اکبر بهمنی، فرزانه صادقی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: بیمه عمر یکی از ابزار های مدیریت ریسک است که تأثیر مثبتی بر کاهش ریسک مالی افراد داشته و پوششی در مقابل ضرر و زیان ها در کوتاه مدت و بلندمدت محسوب می شود. بیمه عمر مانند نوعی سرمایه گذاری بلندمدت عمل می کند و آثار مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور ها می گذارد.
روش بررسی: هدف این مطالعه، بررسی سیستم های تقاضا و ارائه تابع تقاضای بیمه عمر در ایران بود که بتوان به ارزیابی تحلیلی عوامل مؤثر بر تقاضای بیمه عمر در دوره زمانی ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۷ با استفاده از نرم افزار Eviews ۱۰ پرداخت. شاخص های منتخب مورد استفاده در تابع تقاضای بیمه عمر ایران، ضریب نفوذ بیمه عمر، متغیر های درآمد، توسعه مالی، نرخ بهره واقعی، نرخ تورم، نرخ وابستگی، آموزش و امید به زندگی بودند که عوامل مؤثر بر تقاضای بیمه عمر ایران را در دوره زمانی مورد بررسی، نشان دادند.
یافته ها یافته های حاصل از برآورد تابع تقاضای بیمه عمر، نشان می دهد که شاخص های اقتصادی، نرخ وابستگی و بارتکفل، از مهم ترین عوامل اقبال پایین ایرانیان به بیمه عمر بودند. همچنین متغیر های درآمد سرانه، امید به زندگی، نرخ وابستگی، آموزش و توسعه مالی بر تقاضای بیمه عمر ایران، تأثیر مثبت و نرخ تورم و نرخ بهره تأثیر منفی داشت. همچنین متغیر های درآمد سرانه، نرخ تورم و نرخ وابستگی به ترتیب، بیشترین اثرگذاری را بر تابع تقاضای بیمه عمر ایران داشتند.
نتیجه گیری: شاخص های اقتصادی از اثرگذارترین عوامل تابع تقاضای بیمه عمر در کشور ایران بود.
سیدکمال صادقی، الناز قناتی، سعید رستمپور، مجید مزیدآبادیفراهانی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: ﺑﺨﺶ ﺳﻼﻣﺖ ازﺟﻤﻠﻪ ﺑﺨشهای کلیدی هر ﻛﺸﻮر بوده و ارزش اﻓﺰوده ایجاد ﺷﺪه در آن، ازﻣﻌﯿﺎرهای رﺷﺪ و ﺗﻮﺳﻌﻪ اﻗﺘﺼﺎدی ﮐﺸﻮرهاست؛ لذا هدف نهایی همه نظامهای سلامت در دنیا، دستیابی به پوشش همگانی سلامت ﺑـﻪ ﻋﻨﻮان یکی از زیربناییترین ﺑﺨﺶهای اﻗﺘﺼﺎدی هر ﺟﺎﻣﻌﻪای، میباشد. از آنجایی که دستیابی به پوشش همگانی سلامت در گرو تأمین مالی مناسب است، لذا در این مطالعه سعی گردیده تا تأثیر بین شاخص توسعه انسانی ایران و الگوی تأمین مالی نظام سلامت (دولت، بیمه های سلامت، مردم و بخش خصوصی) بررسی گردد.
روش بررسی: مطالعه حاضر مطالعه گذشته نگر و ازنوع تحلیلی می باشد. برای تشریح روابط بلندمدت بین متغیرهای تحت بررسی از اطلاعات فصلی سری زمانی سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۷ و از تکنیک همجمعی با استفاده از روشهای انگل-گرنجر و جوهانسن- جوسیلیوس استفاده شده است.
یافتهها: نتایج حاصل از برآورد مدل براساس روش انگل-گرنجر تأییدکننده وجود رابطه بلندمدت بین متغیرها است. همچنین نتایج حاصل ازروش جوهانسن-جوسیلیوس نیز نشان از وجود دو بردار همجمعی میدهد که درمجموع موید تأثیر مثبت تغییرات سهم دولت، سهم بیمههای سلامت، سهم بخش خصوصی از تولید ناخالص داخلی و رابطه معکوس تغییرات سهم مردم از تولید ناخالص داخلی بر تغییرات شاخص توسعه انسانی ایران میباشد.
نتیجهگیری: سیاستهای اخیر بخش سلامت اعم از اجرای برنامه تحول سلامت کشور، سیاستهای پوشش بیمه همگانی و نیزاصلاح تعرفههای سلامت، نتیجه بخش و مؤثر بوده و برای رشد بیش از پیش و همیشگی شاخص توسعه انسانس ایران و افزایش جایگاه توسعه یافتگی کشور در سطح منطقه و بینالمللی، بایستی توجه ویژه به بخش بیمه سلامت کشور و پررنگ نمودن جایگاه آن در الگوی تأمین مالی نظام سلامت از طریق بازبینی بستههای بیمه پایه سلامت و ارتقای کمی و کیفی بیمههای سلامت پایه و تکمیلی نمود.
عاطفه نجفی شاهکوهی، فائزه اسلامیپور، سعید صادقیان، مریم معینی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: پوشش خدمات دندانپزشکی توسط نظام سلامت با ارتقاء سلامت دهان و دندان کودکان و کاهش بار مالی بیماریهای دهان و دندان خانوارها در ارتباط است. هدف پژوهش حاضر بررسی تمایل به پرداخت خانوارها برای پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی کودکان، با استفاده از تکنیک سوال باز است.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک پیمایش مقطعی است. نمونه پژوهش شامل ۴۶۴ سرپرست خانوار دارای فرزند ۱۲-۶ سال یا همسر ایشان بودند که در سال ۱۳۹۹به کلینیکهای دندانپزشکی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند. دادههای مورد نظر بر اساس پرسشنامه و به شکل حضوری یا آنلاین جمعآوری شد. از تکنیک سوال باز برای تخمین تمایل به پرداخت خانوارها استفاده شد. پردازش دادهها توسط نرمافزار Stata۱۱ انجام شد.
یافتهها: میانگین تمایل به پرداخت ماهانه به ازای هر فرزند برای پوششهای بیمهای دارای سقف بازپرداخت،۲۸۵۷۸۲.۲ ریال بود. حداکثر و حداقل تمایل به پرداخت ماهانه برای پوششهای بیمهای، به طور متوسط و به ترتیب ۴۴۳۶۵۰.۸ ریال و ۱۹۵۸۱۹.۷ ریال محاسبه شد. میانگین تمایل به پرداخت ماهانه به ازای هر فرزند برای پوششهای بیمهای بدون سقف بازپرداخت ۲۴۶۹۲۶.۲ریال بود. حداکثر و حداقل تمایل به پرداخت ماهانه برای این پوششهای بیمهای، به طور متوسط و به ترتیب ۳۴۵۳۱۹.۲ ریال و ۱۶۵۶۲۵ ریال محاسبه شد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که ارزشگذاری خانوارها برای پوشش بیمه دندانپزشکی کودکان با توجه به مولفههای پوشش بیمه، متفاوت است. بنابراین، لازم است سیاستگذاران و بیمهگران درمان به ترجیحات خانوارها برای پوشش بیمه دندانپزشکی کودکان توجه داشته باشند.
علیاکبر گرامی صادقیان، زهره جوانمرد،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه: یکی از راه های موثر جهت ارتقاء کیفیت خدمات مراقبتی، جلوگیری از هدررفت منابع در مراکز بهداشتی-درمانی و بیمارستانها از طریق شناسایی علل مربوطه می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نوع، علل و میزان کسورات بیمه سلامت در بیمارستانهای آموزشی شهرستان فردوس انجام شده است.
روش بررسی: پژوهش توصیفی حاضر در سال ۱۴۰۰ در دو بیمارستان آموزشی شهرستان فردوس انجام شد. جامعه پژوهش شامل پروندههای بستری و سرپایی دارای کسور این دو بیمارستان، در نیمه اول سال ۱۴۰۰، بود. ابزار جمع آوری داده یک فرم محقق ساخته بود که اعتبار آن مورد تایید قرار گرفت. داده ها پس از گردآوری، با استفاده از نرم افزار اکسل و با روش آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: بیشترین کسورات و علل آنها در پرونده های بررسی شده به ترتیب مربوط به آزمایشگاه (به علت نبود مسئول فنّی)، و لوازم مصرفی (به علل عدم تعهد بیمه در قبال برخی تجهیزات و درخواست اضافه قیمت) می باشند. همچنین کمترین کسورات در پرونده های بررسی شده مربوط به دارو (به علت درخواست بیش از اندازه دارو)، بیهوشی (به علت درخواست اضافه k بیهوشی)، و پروتز (به علت درخواست اضافه قیمت) میباشند. همچنین یافته ها نشان داد که در هر دو بیمارستان، پرونده های بستری بیشترین میزان کسورات را به خود اختصاص دادند.
نتیجه گیری: عواملی همچون اطلاعات صحیح موجود در پرونده های پزشکی و همچنین حضور مسئول فنی در بخشهای مختلف بیمارستانی، نقش مهمی در کاهش کسورات بیمارستانی دارند. لذا بایستی تصمیم گیری و سیاست گذاری مناسبی در این خصوص انجام شود.
محمد جعفری، خیراله پروین، محمد صادقی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
سلامت یکی از اساسیترین نیازهای همه انسانهاست. اصلیترین کارکرد نظام سلامت هر کشوری، ارائه خدمات این حوزه است. هدف انجام این تحقیق، این است که خدمات به چه طریقی از سوی چه نهادی و به توجه به چه اصولی ارائه میگردند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گسترش تأمین اجتماعی در اصل ۲۹ قانون اساسی با تکیه بر برخورداری همه مردم از مزایای تأمین اجتماعی به عنوان حقی همگانی سرلوحه کار قرار گرفت. بر این اساس نهادها، سازمانها، مؤسسات و صندوقهای اصلی در قلمروهای بیمهای، حمایتی و امدادی این نظام مکلفند امور اجرایی و تصدی گری خود در زمینه تولید و ارائه خدمات و تعهدات قانونی مربوط را به موجب قراردادهایی که ضوابط آن با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی تعیین خواهد شد به مؤسسات کارگزاری محول نمایند. در نظام حقوقی ایران نهادهای مختلفی مسئول ارائه خدمات حوزه سلامت به اقشار مختلف جامعه هستند، اما اصلیترین نهادهای ارائه دهنده خدمات بیمهای، سازمان بیمه سلامت ایران و سازمان تأمین اجتماعی هستند. هر یک از این سازمانها با توجه به وظایف و تعهداتی که بر عهده دارند، اقدام به ارائه خدمات سلامت در جامعه میکنند.
مهدی رعدآبادی، رجبعلی درودی، فرزان مددیزاده، امیررضا ویسی، سارا امامقلیپور، جمیل صادقیفر،
دوره ۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
مقدمه: EQ-۵Dرایج ترین ابزار جهت تخمین ابعاد کیفیت زندگی و محاسبه QALY می باشد. با اینحال این پرسشنامه ممکن است برخی از ابعاد سلامت را از دست بدهد و محدودیت هایی در اندازه گیری مطلوبیت داشته باشد. لذا افزودن ابعاد جدید به EQ-۵D ممکن است اعتبار و حساسیت اندازه گیری را بهبود بخشد. مطالعه حاضر به عنوان مرور نظام مند بر مطالعات افزودن ابعاد جدید به پرسشنامه EQ-۵D انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مرور نظام مند طراحی شد. پایگاههای اطلاعاتی Embase، PubMed، ISI/Web of Science و Scopus و دو تارنما هدفمند از ابتدا تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۰ مورد جستجو قرار گرفتند. توصیف کلی، سطوح پرسشنامه EQ-۵D، روش ارزشگذاری، انواع ابعاد اضافه شده و رویکرد شناسایی ابعاد اضافه شده استخراج شد. دو نویسنده به طور مستقل مقالات را بررسی کردند.
یافتهها: ۲۳ مقاله وارد مطالعه وارد شدند که هشت مقاله فقط بعد شناختی، چهار مطالعه فقط بعد بینایی، سه مطالعه فقط بعد خواب و در دو مطالعه مشکلات پوستی به پرسشنامه EQ-۵D اضافه شده بود. اکثر مطالعات با مقیاس سه سطحی (EQ-۵D-۳L) و روش ارزشیابی VAS (۱۱=n) انجام شده است.
نتیجهگیری: نتایج مطالعات نشان می دهد که اضافه کردن برخی از ابعاد به پرسشنامه EQ-۵D میتواند مطلوبیت اندازه گیری شده را بهویژه در ابعاد شناختی، بینایی و تنفسی تغییر دهد. نتایج مطالعات نشاندهنده افزایش HRQoL کیفیت زندگی مرتبط با سلامت با افزودن بعد به EQ-۵D است. با اینحال ناسازگاری بین برخی از مطالعات میتواند به تکنیکهای ارزشگذاری، بعد اضافهشده و شرایط مطالعه مرتبط باشد.