جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای صالحی

لیلا غمخوار، محمد عفت‌پناه، مهدی رضایی، سپیده میرصالحی، کیوان تاجبخش، فاطمه حاجی علی‌عسگری،
دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: یکی از اصلیترین هزینههای نظام سلامت در حوزه دارو است. بر این اساس کشورهای مختلف سیاستهای متفاوتی را برای کنترل هزینه دارو اتخاذ کردهاند. طرح دارویار با هدف تنظیم دسترسی عادلانه و پایدار مردم به داروها و افزایش پوشش بیمهای اجرا شد. این مطالعه به بررسی اجرای طرح دارویار بر تعداد نسخ و هزینه سازمان بیمه سلامت در سال ۱۴۰۱ پرداخته است.
روش بررسی: این مطالعه، مقطعی گذشتهنگر است. جامعه پژوهش نسخ سرپایی الکترونیک دارو بیمهشدگان بیمه سلامت ایران در کلیه صندوقها بیمهای در ۶ ماهه دوم سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است. تعداد نسخ پیچیده شده، هزینه پرداختی سازمان بیمه و تعداد داروخانههای ارائهدهنده خدمت، از داشبوردهای نسخ دارویی سامانه الکترونیک سازمان بیمه سلامت استخراج شدهاند. با استفاده از آمار توصیفی، شاخصهای تمایل مرکزی (میانگین) و فراوانی مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: تعداد نسخ ۷۱درصد و هزینهها ۲۵۱درصد در سال ۱۴۰۱ افزایش یافت. میانگین هزینه ۱۰۵درصد افزایش داشت اما میانگین نسخ بدون احتساب ارز ترجیحی ۱۲درصد کاهش پیداکرد. سهم ارزترجیحی از کل هزینه پرداختی سازمان بابت نسخ الکترونیک دارو ۵۷درصد بود. بیشترین هزینه پرداختی سازمان به استان تهران (۱۳درصد) بوده است. مبلغ ارز ترجیحی از مهرماه تا اسفندماه روند صعودی داشته است.
نتیجهگیری: با توجه به مطالعه انجام شده درباره طرح دارویار، میتوان نتیجه گرفت که پس از اجرای این طرح تغییراتی نظیر افزایش تعداد نسخههای دارویی، هزینهها و میانگین هزینه نسخهها، تعداد داروخانههای الکترونیکی و پوشش بیمهای برای دسترسی به داروها دیده شده است. در این مطالعه، تأثیر مستقیم طرح دارویار بر هزینه پرداختی سازمان بیمه مورد بررسی قرار نگرفته است.

ساعد صالحی، نوروز نوراله‌زاده، سیده محبوبه جعفری،
دوره ۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: یکی از چالش‌های اساسی جوامع مختلف، دسترسی راحت و ارزان به خدمات بهداشت و درمان می‌باشد. در این راستا، طرحی تحت عنوان پوشش همگانی سلامت توسط سازمان بهداشت جهانی ارائه گردید و کشورهای مختلف در راستای پاسخ‌دهی به این طرح، اقدامات مختلفی را اجرا کرده‌اند. یکی از نیازهای اساسی اجرای طرح پوشش همگانی سلامت، وجود منابع مالی کافی است. لذا هدف این پژوهش شناسایی و ارزیابی سیاست‌های تأمین مالی جهت پوشش همگانی سلامت است.
روش بررسی: در این مطالعه، نخست مبانی نظری و ادبیات تحقیق مورد بررسی قرار گرفته و با خبرگان پژوهش مصاحبه‌های مختلفی به صورت گروه‌ متمرکز انجام گرفت و بعد از شناسایی نیازهای ذی‌نفعان و سیاست‌های مختلف، با رویکرد
QFD فازی، سیاست‌های مذکور وزن‌دهی و اولویت‌بندی شدند. جهت تکمیل داده‌های پرسشنامه رویکرد QFD فازی، از نظرات ۱۸ نفر استفاده شده که حداقل ۵ سال سابقه در حوزه بیمه و سیاست‌های کلان اقتصادی دارند.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که تعداد بیمه‌شدگان و درصد خدمات تحت‌پوشش بیمه مهم‌ترین نیازهای ذی‌نفعان سیستم می‌باشد که متناسب با نیازها، کاهش درصد فرانشیز خدمات بیمه‌ای، دهک‌بندی تعداد بیمه‌شدگان و تخصیص بخشی از سهم بیمه‌های پایه به شرکت‌های خصوصی بیمه، بالاترین اولویت را در سیاست‌های شناسایی شده دارند.
نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های مطالعه، اینگونه نتیجه شده است که جهت ارائه خدمات پایدار در حوزه سلامت از طرف دولت به عموم مردم، بهتر است که بخش خصوصی نیز دخیل شده که بتواند هزینه‌های ارائه خدمات را در ازای دریافت درآمد مناسب متحمل شوند و هم‌چنین ارائه خدمات سلامت به صورت دهک‌بندی شده ارائه گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb