جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ضیاء الدینی

روزیتا سعیدی، ملکه بهشتی فر، محمد ضیاء الدینی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: دستیابی به جامعه سالم یکی از آرمانهای هر جامعه بشری است. نیل به این مهم و دستیابی به سلامت در جوامع به کسب مشارکت نخبگان و معتمدان عرصه سلامت بستگی دارد. هدف این پژوهش، طراحی الگوی مشارکت نخبگان و معتمدان در عرصه سلامت (مورد مطالعه بیمه سلامت ایران) است.
روش بررسی: این پژوهش کیفی با هدف غایی طراحی الگوی مشارکت نخبگان و معتمدان در عرصه سلامت در سال ۱۳۹۹ با روش دادهبنیاد انجام شد. به این منظور ضمن انجام مصاحبه باز با ۸ نفر از اساتید دانشگاهی رشته مدیریت و ۱۵ نفر از نخبگان و معتمدان در عرصه سلامت، ضمن توجه دادن ایشان به مفاهیم مشارکت و تصمیمگیری، مجموعهای از مضامین اولیه (۸۵۵ مضمون) در فرایند کدگذاری، بازگردآوری شدند و از میان آنها، مقولههای منتخب (۱۵ مقوله) استخراج شد.
یافتهها: در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان این مقولهها ذیل عناوین شرایط علّی (ضعف در سیاستگذاری، ضعف در قوانین و نظارت، مشکلات مالی و نظام پرداخت)، پدیدهمحوری (نیاز به سازوکارهای جذب و استفاده از نخبگان  و معتمدان)، راهبردهای کنش و کنش متقابل (مشارکت نخبگان و معتمدان)، بستر(آمادهسازی زیرساختها، طراحی سازوکارهای مالی و قانونی، تشکیل اتاق سیاستگذاری)، شرایط مداخلهگر (مشکلات ارتباطات بین بخشی و فرهنگسازی، شرایط مدیریتی، زیرساختی و شرایط سازمانی) و پیامدهای مشارکت نخبگان (طراحی و استقرار مدل مشارکت، ارزشآفرینی و توجه به تجربه، مهارت و تخصص، توسعه سازمانی و افزایش کارایی و اثربخشی، استقبال از طرح ها و راهکارهای نخبگان، ایجاد هویت، جلوگیری از فرار مغزها و تحقق چشمانداز) در قالب پارادایم کدگذاری تعیین شد، در ادامه یکایک اجزای پارادایم کدگذاری تشریح، سیر داستان ترسیم و نظریه خلق شد.
نتیجهگیری: یافتههای پژوهش نشان داد که خرید راهبردی بیشترین تأثیر را بر مشارکت نخبگان و معتمدان دارد و همچنین انگیزه مشارکت نخبگان و معتمدان در تصمیم گیری ها افزایش یابد، برخی ویژگیها و شرایط خاص بروز این پدیده فراهم میشود.

روزیتا سعیدی، ملیکه بهشتی فر، محمد ضیاء الدینی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: مشارکت به عنوان اساسیترین عنصر در دستیابی به اهداف نظام سلامت مطرح است. مشارکت نخبگان و معتمدان در نظام سلامت وسیله ای مناسب برای توسعه و بهبود فعالیت های بهداشتی و درمانی محسوب میشود. این مطالعه با هدف مدل یابی معادلات ساختاری تفسیری مشارکت نخبگان و معتمدان در عرصه سلامت انجام  شده است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع تحلیلی و مقطعی است که در سال ۱۳۹۹ انجام شد. برای طراحی الگوی مشارکت نخبگان و معتمدان در عرصه سلامت، از نظر ۲۳ خبره (۸ نفر از اساتید دانشگاهی رشته مدیریت و ۱۵ نفر از نخبگان) استفاده شد. در این پژوهش برای شناسایی معیار ها و بیان روابط بین معیارها، پس از مطالعه ادبیات پژوهش های مرتبط و مصاحبه با نخبگان و معتمدان مورد مطالعه، از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) و تحلیل MICMAC استفاده شد.
یافتهها: پس از تحلیل دادهها، متغیر ها در ۴سطح مختلف طبقهبندی شدند و با توجه به روابط، گراف ISM ترسیم شد. پس از تحلیل MICMAC متغیر ها در ۳    گروه متغیر های مستقل یا کلیدی، خودگردان و وابسته قرار گرفتند. عوامل فردی جزو متغیر های مستقل، عوامل مدیریت منابع انسانی و عوامل سازمانی در گروه متغیر های خودگردان و متغیر عوامل محیطی جزو عناصر اثرپذیر و وابسته قرار گرفتند.
 نتیجهگیری: تعیین روابط بین متغیر ها و نوع متغیر ها می تواند به درک بهتر موضوع و اتخاذ تصمیم های مناسب در مسئله مشارکت نخبگان و معتمدان عرصه سلامت منجر شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb