جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عرب

سیده فاطمه سقاء ابوالفضل، سارا امامقلی پور، مهدی یاسری، محمد عرب،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: در راستای تحقق پوشش همگانی سلامت، یکی از گروه های مورد توجه، پناهندگان هستند که برای این جمعیت، بیمه پایه سلامت اجرا شده است. هدف این مطالعه، مقایسه سهم هزینه دارو، جراحی، آزمایشگاه و سایر خدمات پاراکلینیکی، تصویربرداری و نیز سهم منابع تأمین کننده هزینه های بستری و بار مراجعات پناهندگان در ۲ سال قبل و بعد از بیمه پایه سلامت است.
روش بررسی: مطالعه حاضر توصیفی-تحلیلی و از نوع کاربردی است. محیط پژوهش، بیمارستان های دانشگاهی استان تهران و جامعه آماری، پرونده های بستری پناهندگان در ۲ سال قبل و بعد از اجرای بیمه بود. نمونه گیری خوشه ای در ۲مرحله انجام شد. ابتدا از ۵۵ بیمارستان دانشگاهی استان، ۱۵ بیمارستان و سپس ۱۵۷۵ نمونه در هر دوره، به طور تصادفی انتخاب و اطلاعات با SPSS ویرایش ۲۱ تحلیل شد.
یافتهها: با بیمه پایه سلامت، میانگین سهم پناهندگان از هزینه های بستری ۵/۱۳ درصد (۰۰۱/۰>P)، سهم بیمه تکمیلی از هزینه های بستری پناهندگان ۰۴/۰درصد (۰۰۱/۰>P)، سهم تخفیفات بیمارستانی ۹۹/۹ درصد (۰۰۱/۰>P) کاهش و بار مراجعات ۵۲ درصد (۰۰۱/۰>P) افزایش یافت. میانگین سهم هزینه دارو، جراحی با ۰۰۲/۰=P و ۰۰۱/۰>P کاهش و تصویربرداری با ۰۰۱/۰>P افزایش داشت. سهم آزمایشگاه و سایر خدمات پاراکلینیک تفاوت معناداری نشان نداد.
نتیجه گیری: بیمه پایه سلامت باعث کاهش سهم بیمار و تخفیفات بیمارستانی از هزینه های بستری و افزایش بار مراجعات پناهندگان شد، اما با توجه به پوشش جمعیتی پایین، بازنگری آن در ابعاد پوشش همگانی سلامت و به ویژه پوشش جمعیتی، ضروری به نظر می رسد.

سارا امامقلی‌پور، محمد عرب، جعفر یحیوی دیزج،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: سلامتی همواره یکی از مهمترین دغدغه‌های بشر بوده است و بدون سلامت دهان و دندان، سلامت عمومی بدن تأمین نمی­شود. بیمه درمانی داشتن همواره از عوامل تسهیل کننده استفاده از خدمات درمانی بوده است و این پژوهش در راستای شناسایی و تعیین تأثیر پوشش بیمه ای بر استفاده از خدمات دندان‌پزشکی خانوار در کشور ایران می‌پردازد.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مطالعات تحلیلی-توصیفی و مقطعی است و بر اساس آنالیز داده­های مستخرج از پیمایش ملی هزینه-درآمد خانوار طی سال‌های ۱۳۹۱-۱۳۹۶، در سال ۱۳۹۸ انجام ‌شده است. جهت برآورد اثر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته از مدل رگرسیون لاجیت استفاده شد. حجم نمونه مورد بررسی این مطالعه در مناطق روستایی ۱۱۶۴۶۹ خانوار و در مناطق شهری ۱۱۲۶۸۵ خانوار و درمجموع ۲۲۹۱۵۴ خانوار برای کل کشور بوده است. به‌منظور تحلیل داده­ها در این مطالعه از نرم‌افزار ۱۴ STATA استفاده شد.
یافته‌ها: از ۲۲۹۱۵۴ خانوار مورد مطالعه ۱۱۳۹۲ خانوار ( ۹۸/۴ درصد) طی دوره ۶ ساله این مطالعه از خدمات دندان‌پزشکی استفاده داشته اند نتایج نشان می­دهد استان‌های با سطح توسعه یافتگی بالا (ازنظر دسترس به خدمات بهداشتی-درمانی) استفاده خدمات دندان‌پزشکی بالاتری داشتند (۰۰۱/۰ > p-value). خانوار ساکن مناطق شهری، دارای پوشش بیمه­ای، دارای تعداد افراد باسواد بیشتر، خانوار دارای تعداد سالمند کمتر بیشتر از خدمات دندان‌پزشکی استفاده کرده­اند (۰۰۱/۰ > p-value). خانوار ثروتمند (پنجک های درآمدی بالاتر) نسبت به خانوار فقیر (پنجک های درآمدی پایین‌تر) و خانواری که خودمراقبتی دهان و دندان داشتند( مصرف نخ دندان، مسواک و خمیردندان) نسبت به خانواری که این مراقبت را نداشتند بیشتر از خدمات دندان‌پزشکی استفاده کرده بودند (۰۰۱/۰ > p-value).
نتیجه‌گیری: مداخلات مؤثر مبتنی بر شواهد برای بهبود استفاده از خدمات دندان‌پزشکی در بین خانوارهای بدون بیمه درمانی، داری افراد سالمندان، وضعیت تحصیلات پایین و زندگی در استان‌های کمتر توسعه یافته و خانوار ساکن روستاها باید در اولویت سیاستگذاران و برنامه ریزان این حوزه قرار گیرد.

مریم عرب، محمد فتحیان، حسین علی‌احمدی جشفقانی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: تأمین دقیق منابع مالی به‌منظور مدیریت بهتر هزینه‌ها یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران سازمان‌ها است. سازمان بیمه سلامت ایران با عنوان یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های بیمه‌گر پایه از این امر مستثنا نبوده و قطعاً برای تأمین منابع مالی و اخذ بودجه‌های لازم در حوزه درمان خود، نیازمند شناسایی و پیش‌بینی دقیق هزینه‌های درمان است. استفاده از روش‌های مبتنی بر یادگیری ماشین به منظور ایجاد مدل پیش‌بینی هزینه‌های درمان میتواند کمک بزرگی به تأمین دقیق­تر منابع مالی نماید.
روش بررسی: این پژوهش با استفاده از داده‌های هزینه‌ای موجود در سامانه اسنادپزشکی استان­‌های سازمان طی سال‌­های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۸ و با استفاده از روش‌های SARIMAX و LSTM، مدل و روشی را برای پیش‌بینی هزینه‌های سازمان ارائه داده است. این روش می‌­تواند به پیش‌بینی دقیق‌­تر هزینه‌­های سازمان کمک نماید.
یافته‌ها: مشخص کردن روش با کارایی بهتر بر اساس شاخص MAPE به تنهایی جوابگوی ایجاد مدل مطلوب نبوده؛ لذا با ایجاد یک روش ترکیبی و استفاده از معیار درصد تحقق پیش بینی، مدل مطلوب برای پیش بینی هزینه ها ارائه شده است.
نتیجه‌گیری: با توجه به ضرورت داشتن روش علمی به منظور پیش بینی دقیقتر هزینه‌های سازمان، روش و مدل پیشنهاد شده توانست با حداقل خطا نسبت به خطاهای پذیرفته شده در فرآیندهای دستی، هزینه‌های سازمان را پیش‌بینی نماید.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb