جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای غلامی

مصطفی عابدی، فرهاد جعفری، علی منتظری، سید سعید اسماعیلی صابر، محمد غلامی فشارکی، محمد باقر هداوند،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: سبک زندگی انسان ها بر سلامت جسم و روان آنها مؤثر است و آموزش حفظ سلامت می تواند نقش مهمی در بهبود رفتار و سبک زندگی افراد داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر استفاده از الگوی باور سلامت در آموزش حفظ سلامت بر   اساس طب ایرانی به بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت ایران انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه شبه تجربی و تک گروهی در شهر تهران در سال ۱۳۹۶ انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه به صورت حضوری و مجازی تحت آموزش حفظ الصحه مستخرج از طب ایرانی، مطابق الگوی باور سلامت قرار گرفتند. در این مطالعه از روش تحلیل مسیر و نرم افزارهای AMOS و SPSS برای تحلیل داده ها استفاده شد.
یافتهها: این مطالعه روی ۵۱ نفر (۲۳ مرد و ۲۸ زن) انجام شد. نتایج این مطالعه نشان دهنده ضریب تبیین ۵۹%=R۲ برای متغیر رفتار براساس سازه  های مدل بود. همچنین نتایج بیشتر نشان داد که با افزایش طول مطالعه، رفتار رعایت اصول حفظ سلامت مطابق با طب ایرانی افزایش می یابد و آموزش انجام شده بر خودکارآمدی، منافع، حساسیت و شدت درک شده تأثیر افزایشی و بر موانع درک شده، تأثیر کاهشی داشته است. نتایج تحلیل مسیر (RMSEA=۰,۰۳۱) نیز نشان داد که سازه  های حساسیت درک شده(۰.۱۶)، منافع درک شده (۰.۲۹) شدت درک شده (۰.۱۵)، خودکارآمدی (۰.۵۹) و زمان (۰.۴۷) باعث افزایش رفتار شده و سازه موانع درک شده(   ۰.۳۰-) باعث کاهش رفتار می شود(P<۰.۰۰۱).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه، آموزش حفظ الصحه می تواند با تأکید بر منافع، موانع، حساسیت و شدت درک شده و خودکارآمدی افراد، میزان پایداری رفتار، یعنی رعایت اصول حفظ الصحه را افزایش دهد.

شقایق وحدت، خانم آسیه خالقی، ارسلان غلامی، کوروش سلطانیه زنجانی، فرهاد لطفی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: نبود محافظت مالی در سلامت به عنوان بیماری نظام های سلامت شناخته شده است. خانوارها نه تنها از بار بیماری، بلکه از بار ناشی از نابودی و فقر اقتصادی و به عبارتی دیگر مواجهه با هزینه های کمرشکن و فقر ناشی از تأمین مالی سلامت خود رنج می برند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ابعاد مختلف نابرابری بر تامین مالی هزینه ای بهداشت خانوار می باشد.
روش پژوهش : این مطالعه توصیفی، مقطعی وکاربردی می باشد ،که به بررسی تاثیر نابرابری بر تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار می پردازد. ابزار پژوهش پرسشنامه نابرابری تامین مالی (۲۰۰۸) saito  می باشد. تمام هزینه های پرداخت از جیب مربوط به مراقبت های بستری، سرپایی، آزمون های تشخیصی و هزینه های دارویی ناشی از بیماری برای یک سال برآورد گردیده است. روایی و پایایی توسط خبرگان تایید شده است.
یافته ها : ابعاد نابرابری در بین خانوار تهران با توجه به میانگین جامعه (۱,۳۲۹) بیشتر از حد متوسط می­باشد که بر تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار تاثیر معنی داری دارد. اثر مستقیم عدالت برتامین مالی هزینه بهداشت خانوار رد می‌گردد. با افزایش هزینه کمرشکن، فرصت یکسان، وضعیت اقتصادی، نوع پوشش بیمه، تامین مالی هزینه بهداشت خانوار، افزایش می­یابد. باتوجه به P<۰/۰۰۱و  ۰۰۵/۰ P= سن سرپرست خانوار با عدالت و جنسیت با تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار ارتباط ندارد.
نتیجه گیری: بین هزینه های کمرشکن، فرصت یکسان، وضعیت اقتصادی، نوع پوشش بیمه و تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار رابطه مستقیم وجود دارد.
 
روح‌الله اسماعیلی، محمد حسن ملکی، رضا غلامی جمکرانی، آزاده مداحی،
دوره ۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: مطالعه حاضر به دنبال شناسایی پیشران‌ها و سناریوهای آینده راهبری شرکتی در شرکت‌های حوزه سلامت است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نظر جهت‌گیری، کاربردی بوده و روش‌شناسی آن ترکیبی است. جامعه نظری پژوهش، خبرگان فعال در بازار سرمایه و متخصص در راهبری شرکتی هستند. روش نمونه‌گیری به صورت قضاوتی با توجه به تخصص خبرگان در حوزه راهبری شرکتی انجام شد. تعداد نمونه برابر ۱۰ نفر بود. پیشران‌های پژوهش از طریق مرور ادبیات و مصاحبه با خبرگان بدست آمد. غربال و اولویت‌بندی پیشران‌ها با استفاده از دو پرسشنامه خبره‌سنجی و اولویت‌سنجی انجام شد. این پرسشنامه‌ها با دو روش دلفی فازی و مارکوس تحلیل شدند.
یافته‌ها: ۲۴ پیشران از طریق مرور ادبیات و ۷ پیشران از طریق مصاحبه با خبرگان بدست آمد. از بین پیشران‌های پژوهش، ۱۰ پیشران از عدد دیفازی بالاتر از ۷/۰ برخوردار بودند و برای رتبه‌بندی نهایی انتخاب شدند. درجه اولویت پیشران‌های غربال شده با مارکوس و در نظر گرفتن سه شاخص تخصص خبرگان، شدت اهمیت و میزان قطعیت، مشخص شد. پیشران‌های، سیاست‌ها و اقدامات دولت‌ها در باب رانت و فساد اقتصادی و نظارت بر قوانین و مقررات سازمان بورس به‌ترتیب مهم‌ترین پیشران‌ها بودند و برای تدوین سناریوهای پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. برای تقویت سناریوهای پژوهش، مولفه‌های ابزار تعریف ریشه‌ای بکار رفت. سناریوها عبارت بودند از: اتاق شیشه‌ای، سازوکارهای ضعیف، دنیای متشتت و تاریک‌خانه.
نتیجه‌گیری: پیشنهادهای کاربردی پژوهش با توجه به سناریوی ایدئال (اتاق شیشه‌ای) ارائه شد. در این زمینه پیشنهادهایی مثل بهبود فرهنگ سازمانی، تقویت تشکیلات اداری، توسعه سیستم‌های تصمیم‌یار برای رتبه‌بندی شرکت‌های حوزه سلامت و بازنگری پیوسته قوانین راهبری شرکتی با توجه به نیازها و ضرورت‌های کسب‌و‌کار به بهبود راهبری شرکتی در بلندمدت مساعدت خواهد کرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb