جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای قربانی

محمود عیسوی، سالار قربانی، احمد مویدفر، مریم هُلاکوپور،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: همواره مخارج بهداشتی و رابطه آن با تولید ناخالص داخلی یکی از موارد مورد مطالعه در چارچوب مباحث اقتصادی بوده است. یکی از نظریه های مطرح در این زمینه، نظریه قانون واگنر است که به طور خلاصه معتقد به رشد بخش عمومی همراه با رشد تولید ناخالص داخلی یک کشور است. این مقاله با توجه به قانون واگنر، به بررسی رابطه بین مخارج بهداشتی و تولید ناخالص داخلی در کشور ایران پرداخته است.
روش بررسی: به منظور بررسی رابطه بین ۲ متغیر، از روش های علّیت تودایاماماتو و هم جمعی یوهانسون استفاده شد. بازه زمانی مورد مطالعه نیز شامل ۱۳۵۹ تا ۱۳۹۵بوده است.
یافتهها: نتایج به دست آمده از روش علّیت تودایاماماتو نشان داد که بین ۲متغیر رابطه علّی  آماری وجود دارد. همچنین روش هم جمعی یوهانسون نیز نشان داد که رابطه مثبتی بین تولیدناخالص داخلی و مخارج بهداشتی برقرار است.
نتیجهگیری: افزایش تولید ناخالص داخلی باعث افزایش مخارج بهداشتی شده و برهمین اساس، قانون واگنر در ایران برای مخارج بهداشتی تأیید می شود.

شبنم آخوندی یزدی، امین جانقربانی پوده، علی مالکی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: اوتیسم نوعی اختلال رشدی است که در درجه اول تعاملات و ارتباطات اجتماعی را مختل می‌سازد. این اختلال درمان قطعی ندارد بنابراین تشخیص زودهنگام برای کاهش این اثرات مهم است. هدف از این مطالعه شناسایی افراد مبتلا به اوتیسم براساس اطلاعات ثبت شده از الگوی راه رفتن آن‌ها به وسیله حسگر کینکت است.
روش بررسی: در این پژوهش با استفاده از روش یادگیری ماشین مبتنی بر اطلاعات ثبت شده از موقعیت قرارگیری مفاصل هنگام راه رفتن توسط حسگر کینکت، افراد مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند. ابتدا، گروه ویژگی‌های آماری از دادگان کینکت استخراج شد که شامل موقعیت مفاصل و زوایای بین آن‌ها است. سپس ویژگی‌های استخراج شده با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس بررسی و ویژگی‌های بهینه انتخاب شدند. در نهایت با استفاده از طبقه‌بند درخت تصمیم طبقه‌بندی انجام شد.
یافته‌ها: در این مقاله با استفاده از طبقه بند درخت تصمیم و ۴۲ ویژگی‌ بهینه انتخاب شده مبتنی بر تحلیل آماری، طبقه‌بندی گروه سالم و بیمار انجام شد و صحت ۸۵ درصد به‌دست آمد. میزان حساسیت و ویژه‌بودن به‌دست آمده در این طبقه‌بندی، به ترتیب ۸۸ و ۸۲ درصد است.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج طبقه‌بندی انجام شده، مشاهده می‌شود که این پژوهش توانست با استفاده از بردار ویژگی با بعد کم که به‌وسیله تحلیل آماری به‌دست آمده بود، به صحت قابل قبولی دست یابد. در این پژوهش نشان داده شد که تنها با داشتن موقعیت قرارگیری چند مفصل می‌توان افراد مبتلا به اوتیسم را از افراد سالم طبقه‌بندی کرد. پیشنهاد می‌گردد در پژوهش‌های آتی با استفاده از این روش میزان بهبودی یا کنترل اوتیسم در افراد را پس از انجام روش‌های درمانی اندازه‌گیری کنند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb