جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مالکی

ژاله عبدی، ایرج حریرچی، مهشاد گوهری‌مهر، الهام احمدنژاد، رضوانه الوندی، الهام عبدالمالکی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: یکی از مهم­ترین اقدامات برای رسیدن پوشش همگانی سلامت، افزایش درصد پوشش بیمه همگانی سلامت برای تمام جمعیت است. بر این اساس مقاله حاضر باهدف بررسی تأثیر بیمه بودن افراد بر بهره‌مندی از خدمات سرپایی توسط پزشک براساس داده‌های پیمایش بهره‌مندی از خدمات سلامت انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر آنالیز ثانویه داده‌های مطالعه بهره‌مندی از خدمات سلامت سال ۱۳۹۴ است که در دو گروه بیمه‌شده و بیمه ­نشده با هدف بررسی تفاوت بهره‌مندی از خدمات سرپایی انجام شد. متغیرهای مورد بررسی در این مطالعه وضعیت بیمه به‌عنوان متغیر مستقل و بار مراجعه سرپایی به‌عنوان متغیر وابسته است. این شاخص‌ها به تفکیک محل سکونت و پنجک درآمدی آنالیز شد.

یافته‌ها: بار مراجعه برای دریافت خدمات سرپایی از پزشک، در تمام گروههای بیمهنشده کم‌تر است. بار مراجعه در افراد دارای بیمه، تقریباً دو برابر افراد بدون بیمه است که این رقم در افراد بیمه‌شده ۲۵/۴ و در افراد فاقد بیمه ۲/۶۱ است. لذا نداشتن بیمه پایه سلامت بار مراجعه سرپایی را تقریباً دو برابر کاهش داده است. افراد دارای بیمه که ساکن شهرها بودند ۲/۱۱ بار مراجعه سرپایی برای دریافت خدمت از پزشک عمومی داشتند و این رقم در گروه بدون بیمه ۰/۳۵ است.
نتیجه‌گیری: براساس نتایج این مطالعه بار مراجعه ارتباط مستقیم با وضعیت بیمه پایه افراد دارد و ضرورت دارد اقداماتی برای بهره‌مندی عادلانه گروه‌های مختلف جامعه از خدمات سرپایی ارائه‌شده توسط پزشک انجام شود.

شبنم آخوندی یزدی، امین جانقربانی پوده، علی مالکی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: اوتیسم نوعی اختلال رشدی است که در درجه اول تعاملات و ارتباطات اجتماعی را مختل می‌سازد. این اختلال درمان قطعی ندارد بنابراین تشخیص زودهنگام برای کاهش این اثرات مهم است. هدف از این مطالعه شناسایی افراد مبتلا به اوتیسم براساس اطلاعات ثبت شده از الگوی راه رفتن آن‌ها به وسیله حسگر کینکت است.
روش بررسی: در این پژوهش با استفاده از روش یادگیری ماشین مبتنی بر اطلاعات ثبت شده از موقعیت قرارگیری مفاصل هنگام راه رفتن توسط حسگر کینکت، افراد مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند. ابتدا، گروه ویژگی‌های آماری از دادگان کینکت استخراج شد که شامل موقعیت مفاصل و زوایای بین آن‌ها است. سپس ویژگی‌های استخراج شده با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس بررسی و ویژگی‌های بهینه انتخاب شدند. در نهایت با استفاده از طبقه‌بند درخت تصمیم طبقه‌بندی انجام شد.
یافته‌ها: در این مقاله با استفاده از طبقه بند درخت تصمیم و ۴۲ ویژگی‌ بهینه انتخاب شده مبتنی بر تحلیل آماری، طبقه‌بندی گروه سالم و بیمار انجام شد و صحت ۸۵ درصد به‌دست آمد. میزان حساسیت و ویژه‌بودن به‌دست آمده در این طبقه‌بندی، به ترتیب ۸۸ و ۸۲ درصد است.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج طبقه‌بندی انجام شده، مشاهده می‌شود که این پژوهش توانست با استفاده از بردار ویژگی با بعد کم که به‌وسیله تحلیل آماری به‌دست آمده بود، به صحت قابل قبولی دست یابد. در این پژوهش نشان داده شد که تنها با داشتن موقعیت قرارگیری چند مفصل می‌توان افراد مبتلا به اوتیسم را از افراد سالم طبقه‌بندی کرد. پیشنهاد می‌گردد در پژوهش‌های آتی با استفاده از این روش میزان بهبودی یا کنترل اوتیسم در افراد را پس از انجام روش‌های درمانی اندازه‌گیری کنند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb