جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای متقی

اکبر بهمنی، حسن مخملی، علیرضا فتحی زاده، سمیرا متقی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: خی از اقتصاددانان کندی رشد اقتصادی در بعضی از کشورهای در حال توسعه را به ناکارآمدی و توسعه نیافتگی نیروی انسانی و بخش سلامت نسبت می‌دهند و اصلاحات نظام‌مند این بخش را برای دستیابی به رشد اقتصادی سریع‌تر توصیه می‌کنند. از این رو هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی ارتباط میان مخارج درمانی تخصیص داده شده دولت از طریق سازمان بیمه سلامت و رشد اقتصادی ایران است.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه تحلیلی توصیفی است که با کاربرد روش مدل سازی و با استفاده از نرم افزار  Eviews۱۰در دوره زمانی کوتاهمدت و بلندمدت و با روش VECM۴ (آزمون همجمعی و آزمون والد) مورد تحلیل قرار گرفته است. قلمرو زمانی تحقیق، سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۷ و فصلی بوده است.
یافته ها: یافته های تحقیق نشان می دهند که همه متغیرهای تحقیق با یک بار تفاضل گیری ایستا می شوند و به عبارتی از درجه یک هستند. همچنین، هزینه‌های دولت در سازمان بیمه سلامت در کوتاه‌مدت و بلندمدت از تولید ناخالص داخلی تأثیر می‌پذیرند. از سویی دیگر، در صورت ایجاد نوسان در هزینه‌های درمانی دولت در سازمان بیمه سلامت، تولید ناخالص داخلی تحت تأثیر کوتاه‌مدت این هزینه‌ها قرار می‌گیرد اما این رفتار در بلندمدت، به سوی محو شدن تاثیر ایجاد شده و بازگشت تولید ناخالص داخلی به تعادل و روند اصلی پیش خواهد رفت.
نتیجه گیری: نتایج تحقیق گویای این است که، در مورد این مسئله که هزینه‌های بخش سلامت بر تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی تأثیر معنی‌دار دارد یا خیر، نمی‌تواند نظر قطعی را ارائه داد.


سمیرا متقی، علیرضا فتحی‌زاده، اکبر بهمنی، فرزانه صادقی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: بیمه عمر یکی از ابزار های مدیریت ریسک است که تأثیر مثبتی بر کاهش ریسک مالی افراد داشته و پوششی در مقابل ضرر و زیان ها در کوتاه مدت و بلندمدت محسوب می شود. بیمه عمر مانند نوعی سرمایه گذاری بلندمدت عمل می کند و آثار مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور ها می گذارد.
روش بررسی: هدف این مطالعه، بررسی سیستم  های تقاضا و ارائه تابع تقاضای بیمه عمر در ایران بود که بتوان به ارزیابی تحلیلی عوامل مؤثر بر تقاضای بیمه عمر در دوره زمانی ۱۳۸۴ تا  ۱۳۹۷ با استفاده از نرم افزار Eviews ۱۰ پرداخت. شاخص  های منتخب مورد استفاده در تابع تقاضای بیمه عمر ایران، ضریب نفوذ بیمه عمر، متغیر های درآمد، توسعه مالی، نرخ بهره واقعی، نرخ تورم، نرخ وابستگی، آموزش و امید به زندگی بودند که عوامل مؤثر بر تقاضای بیمه عمر ایران را در دوره زمانی مورد بررسی، نشان دادند.
یافتهها یافته  های حاصل از برآورد تابع تقاضای بیمه عمر، نشان می دهد که شاخص  های اقتصادی، نرخ وابستگی و بارتکفل، از مهم ترین عوامل اقبال پایین ایرانیان به بیمه عمر بودند. همچنین متغیر های درآمد سرانه، امید به زندگی، نرخ وابستگی، آموزش و توسعه مالی بر تقاضای بیمه عمر ایران، تأثیر مثبت و نرخ تورم و نرخ بهره تأثیر منفی داشت. همچنین متغیر های درآمد سرانه، نرخ تورم و نرخ وابستگی به ترتیب، بیشترین اثرگذاری را بر تابع تقاضای بیمه عمر ایران داشتند.
نتیجهگیری: شاخص  های اقتصادی از اثرگذارترین عوامل تابع تقاضای بیمه عمر در کشور ایران بود.

سمیرا متقی، مینو امینی، مهدی کشاورز، معین ضابطی، علیرضا فتحی‌زاده،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: امروزه تأمین هزینههای سلامت خانوار، یک چالش مهم در نظام سلامت شناخته شده و افزایش هزینههای خدمات سلامت، مشکلاتی در زمینه تأمین مالی هزینههای سلامت بر خانوارهای مواجه با بیماری به وجود آورده است. در این راستا به نظر میرسد بیمه نقشی کلیدی در این گونه هزینهها برای خانوار ایفا کند. بر این اساس هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی عوامل مؤثر بر هزینههای کمرشکن سلامت با تأکید بر نقش بیمه است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و مقطعی است که در بیمارستانهای علوم پزشکی شهر تهران صورت پذیرفت. تعداد ۱۷۰ بیمار (خانوار) به عنوان نمونههای پژوهش انتخاب شدند که در نهایت ۱۶۵ بیمار (خانوار) وارد مطالعه شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه سازمان بهداشت جهانی جمعآوری شد و در نهایت با استفاده از نرمافزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۱ درصد جامعه آماری ما در معرض هزینههای کمرشکن سلامت قرار داشـتهاند. نتـایج مـدل اقتصادسـنجی لاجیت نشـان میدهد خانوارهایی که تعداد اعضای زیر ۱۱ سال و بالای ۶۵ سال آنان بیشتر است، سرپرست آنها بیکار و یـا دارای سـطح تحصـیلات پـایینی هستند یـا دارای بیمار مزمن هستند، احتمال مواجهه بیشتری با هزینههای کمرشکن سلامت دارند. دراین میان درصد ابتلا به هزینههای فاجعهبار سلامت در خانوارهای بدون چتر حمایتی بیمه، بسیار بالاست.
نتیجهگیری: چتر حمایتی بیمه در کنار شاخصهای اقتصادی از عوامل مؤثر بر هزینههای کمرشکن سلامت خانوارهای شهر تهران است


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb