مقدمه: سیستم اطلاعات مدیریت مالی نقشی حیاتی در تصمیمگیری مدیران سازمانها ایفا میکند. این سیستم، دادهها و اطلاعات مربوط به سازمان را جمعآوری، سازماندهی و پردازش میکند و آنها را به شکلی قابل استفاده در اختیار مدیران قرار میدهد. البته این سیستم ها برای اثربخشی مطلوب تاچار به حرکت به سوی یکپارچگی هستند.
روش بررسی: در این پژوهش از روش آمیخته (کیفی-کمی) برای گردآوری دادهها استفاده شد. در بخش کیفی پس از انجام مصاحبه با ۱۸ خبره و تحلیل دادههای حاصل از مصاحبه، ۱۹ مؤلفه شناسایی و استخراج شد. سپس، در بخش کمی، برای مدلسازی از روش ترکیبی مدلسازی ساختاری تفسیری فازی بهره گرفته شد. دادههای این بخش نیز با کمک ماتریس خودتعاملی گردآوری و سپس با کمک نرمافزار متلب مورد تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: پس از تحلیل دادههای حاصل مدلی چهار سطحی حاصل شد که مؤلفه بهروزرسانی یکپارچه زیرسیستمها تأثیرگذارترین مؤلفه و هشت مؤلفه سرعت گردش اطلاعات مالی، کاهش یا حذف بروکراسی مالی و ادرای، مدیریت هزینهها، مدیریت زمان و اقدام، گزارشگیری مالی و مدیریتی پیشرفته، مدیریت رویهها و فرآیندهای حسابداری، مدیریت نقدینگی و مدلسازی مالی تأثیرپذیرترین مؤلفههای مدل بودند.
نتیجهگیری: یکپارچگی سیستمهای اطلاعات مدیریت مالی در سازمان بیمه سلامت تا حد زیادی به بهروزرسانی یکپارچه زیرسیستمهای وابسته نظیر: برنامه حسابرسی کامل، تعاملات مالی و عملیاتی سیستمی، سیستم حسابداری مالی پیشرفته، سیستم پشتیبان تصمیمگیری، تضمین امنیت دادهها و یکپارچگی دادههای مالی بستگی دارد.