جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای مرادی‌جو

سعید حیدری، مریم سیدنژاد، محمد مرادی‌جو،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: طراحی بسته مزایا ابزار کلیدی برای هدایت سیستم‌های سلامت به سمت پوشش همگانی خدمات سلامت است. تصمیم‌گیری در مورد اولویت‌بندی خدمات، اطلاعات مربوط به هزینه-اثربخشی، تأثیر حفاظت مالی و عدالت در دسترسی به خدمات را در بر می­گیرد. بدین منظور می‌توان از ارزیابی های فناوری سلامت (HTA) که دارای پشتوانه قانونی و پروتکل‌های استفاده از شواهد است، استفاده نمود. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین نقش ارزیابی فناوری سلامت در طراحی بسته مزایا انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه مروری به جمع‌آوری و تحلیل محتوا شواهد موجود پرداخته است. جستجو برای شناسایی مطالعات مرتبط در پایگاه داده‌های الکترونیک (Cochrane Library, Scopus, PubMed, Trip, Google Scholar) بدون محدودیت زمانی و تا آگوست سال ۲۰۱۸ با کلید واژه­های مناسب و استراتژی مخصوص هر یک از پایگاه‌های داده‌ای انجام گرفت.
یافته‌ها: به طور کلی از میان ۱۳۲ مقاله جستجو شده با توجه به معیارهای ورود و خروج تنها ۲ مطالعه انتخاب شد. این دو مطالعه تجربه کشورهای تایلند و هلند در زمینه نقش و کاربرد ارزیابی فناوری سلامت در تعیین بسته مزایا را بیان می‌کنند. مطالعه تایلند سلسله مراتب و توالی چگونگی تعیین تا انتخاب خدمات جهت قرارگیری در بسته مزایا را شرح می‌دهد و در مطالعه هلند بیشتر به سطوح سیاستی و اجرایی و نیز زیرساخت‌های لازم در استقرار نظام ارزیابی فناوری سلامت جهت تعیین بسته مزایا اشاره دارد.
نتیجه‌گیری: با توجه به پیشرفت فناوری‌ها (دارو، تجهیزات، آزمایش‌های تشخیص)، رشد هزینه‌ها و کمبود منابع نظام سلامت، پیشنهاد می‌شود انتخاب بسته مزایا با تمرکز بر مطالعات ارزیابی فناوری سلامت صورت گیرد. HTA برای آگاهی‌دادن به تصمیم‌گیرندگان نظام سلامت در خصوص پوشش بسته مزایا مفید است زیرا باعث افزایش شفافیت، مشارکت و پاسخگویی در روند می‌شود. بر همین اساس مدل ۵ مرحله‌ای برای تعیین بسته مزایا توصیه می‌گردد.

مریم سیدنژاد، محمد مرادی‌جو،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

تحلیل هزینه اثربخشی گسترش یافته (Extended Cost-Effectiveness Analysis (ECEA)) اساساً بر پایه تحلیل هزینه اثربخشی (Cost-Effectiveness Analysis) بنا شده و روش‌های کمی برای ارزیابی سیاست‌های سلامت ارائه می‌دهد. در حقیقت سیاست‌های عمومی، چه سیاست‌های سلامت چه بین‌بخشی و ابزارهای سیاستگذاری تأثیر بر سلامت جامعه را بررسی می‌کند. ECEA پیامدهای سلامتی و مالی سیاست‌ها، از جمله حفاظت مالی و نتایج تفکیک شده هر یک از دهک‌های درآمدی را ارزیابی می‌کند (۱).
در ECEA تأثیر سیاست‌ها روی چهار بعد برآورد می‌شود: ۱) مقدار افزایش سطح سلامت ، ۲) هزینه‌های پرداخت از جیب (OOP) خانوارها، ۳) حفاظت از ریسک مالی ارائه شده و ۴) توزیع پیامدها بر اساس وضعیت اقتصادی-اجتماعی یا موقعیت جغرافیایی (۲, ۳). مطابق شکل ۱ سیاستگذاران می‌توانند با در نظر گرفتن این ابعاد در فرآیند تصمیم‌گیری، سیاست‌ها / مداخلات مختلف را با یکدیگر مقایسه کنند (۴).
مریم سیدنژاد، بتول احمدی، محمد مرادی‌جو، محمدجواد کبیر، علیرضا اعرابی، سمانه پارسا، علی اکبری‌ساری،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: نظام ارجاع یکی از اصول و مبانی خدمات مراقبت بهداشتی اولیه است. یکی از مهم­ترین چالش­ها و مشکلات نظام ارجاع عدم اطلاع مردم از ماهیت، خدمات و مزایای آن می­باشد. این مطالعه با هدف ارائه­ی الگوی پذیرش نظام ارجاع از دیدگاه بیماران انجام گرفت.
روش بررسی: این پژوهش از نوع مطالعات ترکیبی بود که طی سه گام در سال ۱۴۰۰ انجام شد. گام اول شامل تدوین پرسشنامه، گام دوم مطالعه پیمایشی و گام سوم طراحی الگوی پذیرش نظام ارجاع از دیدگاه بیماران، بوده‌است. جامعه آماری شامل ۳۸۴ بیمار تحت پوشش صندوق بیمه روستایی مراجعه کننده به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی بود. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS v۲۰ تحلیل شد. همچنین تحلیل عاملی تأییدی مرتبه دوم با استفاده از نرم افزار LISREL v۸.۵ انجام گرفت.
یافته‌ها: نسبت آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه ۸۵/۰ و ضریب همبستگی درون خوشه­ای نیز ۶۹/۰ بود. نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که بیمار محوری، قوانین و مقررات، پاسخگویی، هماهنگی، امنیت داده‌ها، دسترسی، اثربخشی، کارآیی، اعتقادات شخصی و نفوذ اجتماعی به طور قابل توجهی بر پذیرش نظام ارجاع توسط بیماران تأثیر دارند.
نتیجه گیری: لازم است مدیران و سیاست‌گذاران قبل و حین اجرای نظام ارجاع، عوامل تاثیرگذار بر پذیرش نظام ارجاع از دیدگاه بیماران را در نظر بگیرند. برای اجرای مناسب نظام ارجاع باید به تمامی عوامل تاثیرگذار توجه ویژه­ای شود تا بیماران بتوانند در کمال رغبت و به راحتی به خدمات سلامت در هر کجا و هر زمانی دسترسی داشته باشند.

ایروان مسعودی‌اصل، محمد مرادی‌جو، طیبه مرادی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: ارزیابی وضعیت تأمین مالی سلامت کشورها، به بررسی کارایی نظام سلامت و استفاده مطلوب از منابع محدود نظام سلامت آنها کمک می‌کند. این مطالعه با هدف مروری بر ابزارهای ارزیابی تأمین مالی سلامت و حوزه عملکردی هریک از آنها انجام گرفت تا بتوان اصلاحات مؤثرتر و کاراتری را در مسیر دستیابی به پوشش همگانی سلامت اعمال نمود.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مرور نظام­مند بود که از پایگاه­های اطلاعاتیScopus  وPubMed  و پایگاه­های سازمانی World Health Organization و World Bank جهت یافتن ابزارها و مقالات مرتبط با ارزیابی تأمین مالی سلامت استفاده شد. مقالات و ابزارها منتشر شده به زبان انگلیسی بدون محدودیت زمانی مورد بررسی قرار گرفته­اند. تجزیه‌وتحلیل داده­ها با روش تحلیل محتوا انجام گرفت.
یافته ها: در مجموع ۳۵ مقاله و ۹ ابزار وارد مطالعه شد. پس از بررسی کامل در نهایت، ۶ ابزار (حساب­های ملی سلامت، رویکرد ارزیابی سیستم سلامت، تحلیل وضعیت بخش سلامت، ارزیابی سازمانی برای بهبود و تقویت تأمین مالی سلامت، بررسی سیستم سلامت، ماتریس پیشرفت تأمین مالی سلامت) مورد تحلیل قرار گرفت و همه آنها از ۹ بعد ارزیابی تأمین مالی سلامت مورد بررسی قرار گرفتند.
نتیجه‌گیری: در این مطالعه ابزارهای ارزیابی تأمین مالی نظام سلامت شناسایی و ویژگی آنها بیان گردید. در میان ابزارهای ارزیابی تأمین مالی سلامت در طول چند دهه اخیر، ماتریس پیشرفت تأمین مالی سلامت می‌تواند نقشه راهی کامل‌تر و جامع‌تری را برای شناسایی ابعاد و عملکرد حوزه تأمین مالی نظام سلامت در مسیر دستیابی به پوشش همگانی سلامت ارائه دهد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb