جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ممی‌خانی

جهان‌آرا ممی‌خانی، یوسف محمودی، شهرام توفیقی، محمدجواد کبیر،
دوره ۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

هزینه نهایی بودجه عمومی (MCPF) یک عامل کلیدی در تخصیص منابع بوده و معیار مهمی برای ثبات مالی، به ویژه در سلامت عمومی محسوب می‌شود. MCPF نشان می‌دهد یک واحد افزایش در مخارج عمومی (مانند اخذ مالیات توسط دولت) چه مقدار مخارج خانوار را تغییر می‌دهد، و چقدر روی رفاه و امنیت جامعه تأثیر می‌گذارد. می‌توانیم سیستم مالیاتی را طوری بازسازی کنیم که کمتر به مالیات‌های تهاجمی متکی باشد. می توانیم مکانیسم‌های مالیاتی تصاعدی را اضافه کنیم. این تغییرات می‌تواند MCPF را کاهش داده و بار مالیاتی را بین دهک‌های درآمدی تقسیم کنند. این مطالعه با تشریح ماهیت چندوجهی این هزینه، به تأثیری آن روی هزینه‌های اجتماعی و پیامدهای سلامت عمومی، که کمتر بحث شده، می‌پردازد. تأثیر این هزینه روی خدمات مراقبت از سلامت و عدالت در سلامت و هزینه‌های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است. محققان روش‌های مختلفی را برای محاسبه MCPF پیشنهاد کرده‌اند. اوشر ساده‌ترین را پیشنهاد کرد. از میانگین و متوسط درآمد ملی کشورها استفاده می‌کند. ضریب هزینه، عددی بزرگتر از ۱ است. از آنجایی که محل تأمین مالی پروژه‌های سلامت مالیات است، لازم است هزینه پروژه در MCPF ضرب شود. این موضوع در مورد پروژه‌های مراقبت از سلامت و ارزیابی‌های اقتصادی صدق می‌کند. در نظر گرفتن هزینه نهایی می‌تواند تخمین دقیق‌تری از بودجه و هزینه‌ها را ارائه دهد.

شهرام توفیقی، جهان‌آرا ممی‌خانی، صدیقه خادم، محمد عفت‌پناه، محمدجواد کبیر، مهدی رضایی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: بار اختلالات روانشناختی و بار مالی آن در دنیا و ایران افزایش یافته است. معمولاً این بیماران برای بهبود وضعیت سلامت روان خود نیازمند حمایت مالی هستند. گاهی سازمان‌های بیمه‌گر پایه در قراردادن خدمات مشاوره روانشناسی در بسته خدمات بیمه تردید دارند. مساعدت‌های سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت کافی نیست.
روش بررسی: مطالعه توصیفی با محاسبات مالی است. با استفاده از داده‌های مرکز آمار ایران، اطلاعات جمعیتی تا ،۱۴۱۰ و با استفاده از داده‌های گزارش‌های پیمایش سلامت روان وزارت بهداشت در ۱۳۹۰ و ۱۴۰۰، رشد سالانه برای دهه ۹۰ محاسبه شد. سپس با فرمول تنزیل، رشد شیوع اختلالات، شدت‌های مختلف اختلالات، تعداد مراجعه به مراکز مختلف، تعداد مراجعه‌ها تا ۱۴۱۰ برآورد شد. با فرض نرخ رشد تعرفه سالانه ۲۰ درصد؛ سهم بیمه‌گر ۳۰ درصد، ۵۰ درصد، و ۷۰ درصد؛ رشد سالانه ۵ درصد و ۱۰ درصد در تعداد مراجعه‌کنندگان بعد از ارائه پوشش بیمه، برآورد تکمیل شد.
یافته‌ها: بار  مالی سازمان‌های بیمه برای مشاوره روانشناختی سالانه از ۷۰۸.۲ میلیون تومان (سهم بیمه ۳۰ درصد در ۱۴۰۳، نرخ ثابت مراجعان) تا ۲۳,۵۳۴ میلیون تومان (سهم بیمه ۷۰ درصد، رشد سالانه ۱۰ درصد مراجعان در ۱۴۱۰) برآورد شده است.
نتیجه‌گیری: پوشش بیمه برای مشاوره روانشناسی هم ضروری و هم هزینه-اثربخش است. با تدوین بسته خدماتی مناسب می‌توان مشاوره روانشناسی را با توجه به شدت اختلال، محل ارائه خدمات، سهم‌های مختلف سازمان‌های بیمه‌گر پوشش داد. منطقی به‌نظر می‌رسد برخی از اختلالات، که مهم تلقی می‌شوند، تحت پوشش سازمان‌های بیمه‌گر پایه قرار گیرند و برای سایر موارد بیمه تکمیلی در کنار سایر خدمات حمایتی و رفاهی، مانند یارانه، ارائه شود.

جهان‌آرا ممی‌خانی، سیدعباس متولیان، حسن حق‌پرست بیدگلی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

حکمرانی پژوهش چارچوبی حیاتی است که یکپارچگی، کیفیت و انجام اخلاقی پژوهش‌های علمی در رشته‌های مختلف را تضمین می‌کند و شامل مجموعه‌ای از اصول، دستورالعمل‌ها و شیوههای کاری طراحی شده برای حفظ استانداردهای بالا در سراسر فرآیند پژوهش، از مفهوم‌سازی تا انتشار نتایج و از نظارت اخلاقی به‌ویژه در مطالعات بالینی انسانی یا حیوانات تا تضمین کیفیت و پاسخگویی یعنی ایجاد خطوط مسئولیت روشن بین پژوهشگران، مؤسسات و نهادهای تأمین مالی و انطباق یعنی تضمین پایبندی به الزامات قانونی و مقرراتی، از جمله حفاظت از داده‌ها و حقوق مالکیت معنوی همچنین شفافیت در ارتباطات، گردش اطلاعات، یافتهها و تضاد منافع. حکمرانی پژوهشی مؤثر شامل ذینفعان مختلفی از جمله پژوهشگران و تیمهای آنها، هیأتهای ارزیابی یا کمیتههای اخلاق، موسسات تأمین مالی، نهادهای نظارتی، سردبیران و داوران همتا است. همانطور که عمیق‌تر به این موضوع می‌پردازیم، بررسی خواهیم کرد که چگونه حکمرانی پژوهش، چشم‌انداز پژوهش‌های علمی مدرن و تأثیر آن  بر جامعه را بهطور کلی شکل می‌دهد. این پژوهش به مرور روایتی ۸۰ مقاله مرتبط با حکمرانی پژوهش پرداخته است. بدین منظور و برای جستجوی کامل و جامع مقالات از پایگاههای داده گوگل اسکولار و اسکوپوس استفاده گردید. چندین عبارت برای جستجوی مقالات اصلی و مرتبط استفاده شد که شامل حکمرانی پژوهش، مدل‌های حکمرانی پژوهش، حکمرانی پژوهش در حوزه سلامت و تنظیم‌گری پژوهش بود. این مرور می‌تواند ضمن آشنا نمودن سیاستگذاران و مدیران ارشد و میانی حوزه پژوهش سلامت با اصطلاح حکمرانی و انواع آن، مدل‌های مختلف استفاده شده در این زمینه را تبیین نماید.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb