جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نصیری

علی ایوبیان، امیر اشکان نصیری پور، سیدجمال الدین طبیبی، محمدکریم بهادری،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد به‌عنوان یکی از اجزای مهم نظام سلامت نقش مهمی ایفا می‌نماید. تصمیم‌گیری بر اساس نتایج قابل پیگیری و اطلاعات واقعی صورت می‌گیرد و طبیعتاً دستیابی به خروجی مورد نظر سهل‌تر خواهد شد. لذا این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت‌بندی تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد در سیاستگذاری سلامت صورت پذیرفت.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع مقطعی و توصیفی ـ تحلیلی می‌باشد که در سال ۱۳۹۸ صورت پذیرفت. جامعه پژوهش شامل خبرگان در سیستم نظام سلامت ایران بودند که ۲۰ نفر با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند به‌عنوان نمونه‌های این پژوهش انتخاب شدند.  ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه مقایسات زوجی بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار Expert Choice ویرایش ۱۱ تحلیل شدند.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های این مطالعه عوامل خارجی، فاکتور "داده‌ها و مدل‌های مبتنی بر شواهد" با وزن ۰/۶۴۹ بیشترین وزن را دارا هستند. همچنین در عوامل داخلی، فاکتور "فناوری اطلاعات و IT" با وزن ۰/۴۱۵ بیشترین وزن را دارا هستند. در کل "داده‌ها و مدل‌های مبتنی بر شواهد" و "فناوری اطلاعات و IT" بیشترین وزن و "ارتباطات" و "اعتماد" به ترتیب ۰/۰۱۵ و ۰/۰۱۳ کمترین وزن را در بین تمای فاکتورهای بدست آمده از روش‌های تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد در حوزه مدیریت سلامت را دارا هستند.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در مجموع ۱۰ سازه در تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد در نظام سلامت ایران تأثیرگذار است. لذا مدیران و سیاستگذاران می‌توانند بهترین شواهد را شناسایی و بهترین تصمیمات را در یک فرآیند تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد اتخاذ نمایند.

امیرعباس آذریان، پرویز نصیری،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: یکی از عوامل موثر در تعیین هزینه های بیماران بستری در بخش های بیمارستانی، مدت زمان اقامت بیماران در بیمارستان و یکی از بخشهای پرهزینه نیز، بخش مراقبتهای ویژه کودکان (PICU) است. اطلاع از مدت زمان بستری بودن بیماران در مدیریت تختهای بیمارستانی می تواند موثر باشد. هدف از این مطالعه ارائه مناسبترین توزیع آماری برای زمان اقامت بیماران در بخشهای PICU بوده تا با استفاده از آن، بتوان زمان بستری بودن بیماران در بخش را پیشبینی کرد.

روش بررسی: در این مطالعه علاوه بر بررسی تشخیصهای ارائه شده برای بیماران بستری در بخش PICU، سعی شد با استفاده از توزیع های آماری پرکاربرد در مطالعات بقا مانند خانواده توزیع های وایبول معکوس یا ترکیبات آن، بهترین مدل آماری را برای زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه کودکان سه بیمارستان در شهر مشهد در سال ۱۳۹۷مشخص کرد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و ارائه مدل های آماری از نرم افزار R ویرایش ۳.۵.۲ و برای تشخیص مدل مناسب، از معیارهای آماری ماکزیمم درست نمایی، معیار آکائیک (AIC) و معیار اطلاع بیزی(BIC) استفاده شده است.

یافتهها: بر اساس دادههای بررسی شده بیمارستان ها، توزیع های آماری هندسی وایبول معکوس، سریلگاریتمی وایبول معکوس، هندسی وایبول معکوس تعمیمیافته و سریلگاریتمی وایبول معکوس تعمیمیافته برای دادههای بقا روی زمان ماندگاری بیماران در بخشهای PICU مورد بررسی برازش داده شدند. پس از برآورد پارامترهای توزیعها، شاخصهای میانه، چارکهای اول و سوم برای توزیع ها گزارش شده است.

نتیجهگیری: با توجه به نتایج برازش توزیعهای آماری بر مدت زمان بستری بیماران در بخش PICU،توزیعهای سری لگاریتمی وایبول معکوس تعمیم یافته و هندسی وایبول معکوس در مقایسه با سایر توزیعها برازش بهتری ارائه دادند.


حامد عسگری، نادر خالصی، امیراشکان نصیری پور، رضا زیاری،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: تقاضای القایی در سلامت به مفهوم ارایه خدمات غیرضروری با نیت انتفاع به بیماران یا مراجعه کنندگان،  با اعمال قدرت و سفارش ذینفعان  همواره چالش برانگیز بوده است. مقاله حاضر قصد دارد تا با تعیین عوامل مختلف مؤثر بر تقاضای القایی در بیماریهای قلبی عروقی دارای بیمه پایه و تکمیلی  به کمک متخصصان و خبرگان، راهکارهایی برای کنترل آن ارایه تا در سیاستگذاری و برنامه ریزی های کلان و سطوح اجرایی مورد استفاده قرارگیرد.
روش بررسی: این پژوهش  از نوع آمیخته بود. در بخش اول از مطالعه مروری نقلی و اجماع نظر خبرگان پرسشنامه ای محقق ساخته تهیه و روایی و پایایی آن تأیید و در بخش دومبا استفاده از آن در جمعیت هدف شامل پزشکان متخصص قلب و عروق،کارشناسان بیمه، کارکنان  و مراجعین به  مجتمع بیمارستانی قلب شهید چمران داده ها گرآوری  و در برنامه نرم افزاریSPSS۲۰ تحلیل شد.
یافته ها: بیشترین و کمترین نمره میانگین عوامل مرتبط با تقاضای القایی در بیماران قلبی عروقی را  به ترتیب عوامل اجتماعی (۷۶/۰±۳۶/۳) و ذینفعان (۷۶/۰±۹۰/۲) داشته اند. در بین زیر عامل های عوامل اجتماعی، سواد سلامت جامعه (۸۱/۳۸±۰/۳) و در بین زیر عامل های ذینفعان، پزشکان و اخلاق حرفه ای (۹۷/۰±۱۳/۳ ) میانگین بالاتری داشته است پوشش بیمه (سازمان های بیمه گر) نقش کمرنگ تری در تحریک مصرف و احتمالا  ایجاد تقاضای القایی نشان داد.
 
نتیجه گیری: براساس یافته های این پژوهش به سیاستگذاران توصیه می نماید با توجه به اولویت ها، خط مشی های مناسب برای تغییرات اساسی و ساختاری  با تمرکز بر تغییر دانش و نگرش مردم  در تمام سطوح آموزش کشور اعم از مردم، پزشکان، سازمان های بیمه گر و کلیه ذینفعان در بخش سلامت و نظام  بیمه ای کشور تصویب و ابلاغ نمایند.. به مجریان توصیه می نماید با پیروی از این سیاست ها زیر ساخت های لازم برای توسعه بیمه را در کشورفراهم نمایند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb