جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای وحدت

پریوش حیدری ارجلو، شقایق وحدت، حسن سلطانی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: در جوامع کنونی «سلامتی» حق مسلم کلیه افراد جامعه است و شاخصهای نشاندهنده سلامت در جامعه از عوامل مهم در نمایش سطح توسعهیافتگی کشور است. هدف این تحقیق تعیین و اولویتبندی عوامل موثر بر تأمین مالی در کشور ایران است.
روش بررسی: این تحقیق توصیفی، به روش زمینهیابی پیمایشی است و از نظر فرآیند اجرا، به صورت کیفی و کمی انجام شده است. در این تحقیق ابتدا با رویکرد کیفی و توسط مطالعات نظری و کتابخانهای، الگوی تأمین مالی در نظام سلامت در جهان مورد بررسی قرار گرفت و سپس با مقایسه تطبیقی و تعیین نقاط افتراق و اشتراک، عوامل اصلی شناسایی شد. سپس با استفاده از نظر خبرگان، محقق نسبت به اولویتبندی عوامل اقدام کرد.
یافتهها: برای بررسی فرضیههای تحقیق، چون ابعاد و مؤلفههای مؤثر بر تأمین مالی سلامت رتبههای یکسانی نداشتند، در نتیجه اولویتبندی در بخش عوامل زمینهای، عوامل ابزاری، عوامل محتوایی و عوامل ساختاری انجام شد. یافتهها نشان داد نظام مالیات محوری با ۴۵۱/۴ امتیازف نظام بودجهریزی با ۴۲۰/۴ امتیاز و تدوین طرح تأمین مالی با ۳۶۸/۴ امتیاز به ترتیب بیشتریت مولفههای تاثیرگذار هستند.
نتیجهگیری: در بررسی کشورهای مورد مطالعه و مدلها و چارچوبهای تأمین مالی، متغیرهایی که بیشترین فراوانی را در نظام تأمین مالی دارا بودند شامل متغیرهای مالیات محوری، صندوق یکپارچه مالی، یارانه، مشارکت مالی و حفاظت از ریسکهای سرمایهگذاری بود و این نشان از تأکید مدلهای مذکور به نگاه مالیاتی همراه با سرمایهگذاری دارد. نتایج این پژوهش نشان میدهد در ایران نیز باوجود نظام بیمهای موجود، ایجاد یک ساز و کار در بخش نظام مالیاتی، نظام بودجهریزی و تدوین طرح تأمین مالی با توجه به تحریمهای صورت گرفته و ایجاد محدودیتها در سیستم سرمایهگذاری در بخش سلامت از بیشترین اهمیت و رتبه برخوردار است.

مهرک پورمطهری، سعاد محفوظ‌پور، شقایق وحدت، ایروان مسعودی‌اصل،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: خدمات تشخیصی و درمانی بزرگترین منبع هزینه‌کرد مخارج سلامت هستند و در نتیجه دارای پتانسیل بالایی برای کنترل مخارج می‌باشند. پژوهش حاضر باهدف بررسی میزان مقتضی بودن تجویز خدمات تصویربرداری و شناسایی علل احتمالی تجویز بیش از حد این خدمات و ارائه راهکارهای اصلاحی در این حوزه اجرا شده است.
روش بررسی: پژوهش حاضر با استفاده از روش مرور نظام‌مند اجرا شده است. پایگاه‌های داده بین‌المللی (Elsevier، PubMed، Scopus و Web of Science) و ملی (SID، MagIran و IranMedex) مورد جستجو قرار گرفتند. پایگاه‌داده Google Scholar نیز جستجو شد. جستجو پایگاه‌های داده بین‌المللی با استفاده از ترکیب‌های مختلف کلیدواژه‌های Diagnostic Imaging/Radiology، Medical Imaging، CT-scan، MRI، Rational Consumption، Appropriateness، Imaging، Health Service Misuse/Medical Overuse و Services Utilization انجام شد. زمانی جستجو نیز فاصله زمانی ۱۹۹۰ تا نوامبر ۲۰۲۱ انتخاب شد. کیفیت مطالعات شناسایی شده با استفاده از چک‌لیست STROBE ارزیابی شد.
یافته‌ها: از ۶۰۵ مطالعه شناسایی شده در مرحله اول جستجو، ۲۲ مورد دارای شرایط ورود به مطالعه بودند. تمامی مطالعات به غیرمقتضی بودن بخش اعظم خدمات تجویز شده اشاره کرده‌اند و دلایل مختلفی نیز برای آن ذکر کرده‌اند (از ۲۱ تا ۷۶ درصد). بالا بودن نرخ خدمات تصویربرداری غیرضروری به عوامل گوناگونی منتسب شده است، از جمله پوشش بیمه تکمیلی، عدم‌آموزش پزشکان و ارجاعات بیماران به پزشک‌های مختلف. مهم‌ترین راهکارهای اصلاحی نیز شامل آموزش پزشکان و ایجاد نظام پایش و ارزیابی قدرتمند می‌شوند.
نتیجه‌گیری: استفاده غیرضروری از خدمات سلامت باری بر دوش نظام سلامت، سازمان‌های بیمه‌گر، مراکز ارائه خدمات سلامت و سازمان‌های بیمه‌گر می‌باشد. باید توجه داشت که این موضوع مختلف به ایران نیست و بسیاری از کشورهای دارای درآمد بالا که نظام سلامت آنها دارای قدرت نظارتی بالایی است نیز با این مشکل مواجه هستند.

شقایق وحدت، خانم آسیه خالقی، ارسلان غلامی، کوروش سلطانیه زنجانی، فرهاد لطفی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: نبود محافظت مالی در سلامت به عنوان بیماری نظام های سلامت شناخته شده است. خانوارها نه تنها از بار بیماری، بلکه از بار ناشی از نابودی و فقر اقتصادی و به عبارتی دیگر مواجهه با هزینه های کمرشکن و فقر ناشی از تأمین مالی سلامت خود رنج می برند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ابعاد مختلف نابرابری بر تامین مالی هزینه ای بهداشت خانوار می باشد.
روش پژوهش : این مطالعه توصیفی، مقطعی وکاربردی می باشد ،که به بررسی تاثیر نابرابری بر تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار می پردازد. ابزار پژوهش پرسشنامه نابرابری تامین مالی (۲۰۰۸) saito  می باشد. تمام هزینه های پرداخت از جیب مربوط به مراقبت های بستری، سرپایی، آزمون های تشخیصی و هزینه های دارویی ناشی از بیماری برای یک سال برآورد گردیده است. روایی و پایایی توسط خبرگان تایید شده است.
یافته ها : ابعاد نابرابری در بین خانوار تهران با توجه به میانگین جامعه (۱,۳۲۹) بیشتر از حد متوسط می­باشد که بر تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار تاثیر معنی داری دارد. اثر مستقیم عدالت برتامین مالی هزینه بهداشت خانوار رد می‌گردد. با افزایش هزینه کمرشکن، فرصت یکسان، وضعیت اقتصادی، نوع پوشش بیمه، تامین مالی هزینه بهداشت خانوار، افزایش می­یابد. باتوجه به P<۰/۰۰۱و  ۰۰۵/۰ P= سن سرپرست خانوار با عدالت و جنسیت با تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار ارتباط ندارد.
نتیجه گیری: بین هزینه های کمرشکن، فرصت یکسان، وضعیت اقتصادی، نوع پوشش بیمه و تامین مالی هزینه های بهداشت خانوار رابطه مستقیم وجود دارد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb