جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای پیری

مصطفی پیری، رضا جلالی، علی اکبر امینی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: تغییر در سیاست یکی از حوزههای پرطرفدار رشته سیاست گذاری عمومی است و در این میان، ایجاد عدالت و ارتقای آن در بخش سلامت یکی از اهداف مهم و اصلی دولتها و سیاست گذاران فعال در این رشته محسوب می شود. پژوهش حاضر نیز با هدف تبیین عوامل موثر بر ارتقای عدالت در سلامت با محوریت سازمان بیمه سلامت ایران انجام شده است.

روش بررسی: پژوهش حاضر از نظر نوع هدف، کاربردی و از نظر روش، در دو بخش کیفی و کمّی در سال ۱۳۹۷ اجرا شده است. در بخش کیفی پس از مرور متون از روش دلفی و پانل خبرگان استفاده شد. به کمک ۶ نفر از خبرگان که به روش ترکیبی نمونه گیری در دسترس و گلوله برفی در این مطالعه شرکت کردند، موضوع هدف ارزیابی شد و ساختار مدل مفهومی تحقیق با ۴ سازه و ۲۰ متغیر ساخته شد. پس از بررسی روایی صوری و محتوایی، ۱۶ سوال با طیف لیکرت ۵ گزینه ای برای بررسی در بخش کمّی نهایی شدند. در بخش کمّی، روایی سازه توسط تحلیل عاملی تأییدی و پایایی توسط آلفای کرونباخ ارزیابی شد. در این مرحله از تحقیق به روش نمونه گیری در دسترس ۱۹۰ نفر از اعضای جامعه هدف که در زمینه موضوع تحقیق اطلاعات کافی داشتند شرکت کردند. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و AMOS نسخه ۲۲ استفاده شد.

یافتهها: در این مطالعه ۷/۶۵ درصد از شرکت کنندگان مرد و ۳/۴۳ درصد زن بودند. ۳/۵۷ درصد از آنها استخدام رسمی بوده و ۵۷ درصد نیز بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند. بیش از ۵۶ درصد از شرکت کنندگان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا بودند. پایایی پرسشنامه نهایی شده در این مطالعه ۸۳/۰ به دست آمد. تمامی ۴ سازه پرسشنامه در این مطالعه، مقدار پایایی بیش از ۷/۰ داشت. روایی به ۳ روش صوری، محتوایی و سازه ارزیابی و تأیید شد. نتایج این مطالعه نشان داد که ساختار عملکردی در بالاترین اولویت و تأمین منابع مالی در پایین ترین اولویت عدالت در سلامت با محوریت بیمه سلامت بوده است.

نتیجهگیری: کارشناسان و مسئولان بیمه سلامت به طور روزمره دغدغه تأمین مالی دارند و به همین دلیل، صاحب نظران و مسئولان بیمه سلامت ایران بیش از اینکه به قرار گرفتن در جایگاه مناسب و نقش آفرینی موثر در بهسازی و افزایش کارایی و اثربخشی نظام سلامت کشور، همچنین سیاست گذاری و ساختارسازی استراتژیک و بلندمدت که منشأ اکثر ناکامی ها و مشکلات بیمه سلامت هستند بیاندیشند، دل مشغول تأمین مالی هستند. این گرفتاری ذهنی و عملی روزمره مانع کنار گذاشتن تفکر صندوق و حاکم کردن تفکر نظام بیمه سلامت می شود.


مریم رمضانیان، نهال احمدزاده، محمد پیریایی، معصومه رحیمی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: بودجه از واقعیت محدود بودن امکانات و نامحدود بودن نیازها پیدا شده و تضاد این واقعیت، انسان را به برنامهریزی و بودجه بندی ناگزیر ساخته است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از این قانون مستثنا نیست و اعتبارهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی درکتاب قانون بودجه سال ۱۳۹۹ تحلیل میشود.
روش بررسی: این پژوهش، مطالعهای توصیفی و از نوع پژوهشهای کاربردی است. ابزار جمعآوری دادهها چکلیستی مشتمل بر دو قسمت است که، پس از بررسی روایی محتوا، برای جمعآوری دادههای مربوط از کتاب قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ کل کشور استفاده شد. دادهها با استفاده از نرمافزار اکسل نسخه ۲۰۱۳ دستهبندی و تحلیل شدند.
یافتهها: در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ سرجمع کلّ اعتبارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برابر ۸۶۳۱۸۰ میلیارد ریال بوده که ۳۷۹۷۵۷ میلیارد ریال اعتبار هزینهای، ۴۴۱۲۱۳ میلیارد ریال اعتبار درآمد اختصاصی و ۴۲۲۱۰ میلیارد ریال اعتبار تملکدارایی سرمایهای بوده است. دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی حدود ۷۲درصد از کلّ اعتبار وزارت بهداشت را به خود اختصاص دادهاند (رشد نسبت به سال قبل ۱۳درصد)، ردیف های متمرکز حوزه ستاد ۱۸درصد (رشد نسبت به سال قبل ۶ درصد) و متفرقهها ۹درصد (رشد ۱۶ درصد نسبت به سال قبل) و دستگاههای وابسته بهداشت و درمان با ۲درصد رشد (۲۵ درصدی نسبت به سال قبل) است. در سال ۱۳۹۹ اعتبار سازمان بیمه سلامت ۱۳۶۱۴۰ میلیارد ریال است که نسبت به سال قبل ۹درصد رشد داشته که این رشد برابر ۱۱۱۳۰ میلیارد ریال است که بیشتر این اعتبارها (۹۹درصد) از نوع هزینهای و کمتر از یکدرصد، اعتبار تملک دارایی سرمایهای است.
نتیجهگیری: مقایسه روندها و جدوال، بیانگر بار مالی بالای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸، بهرغم تورم بخش و همهگیری ویروس کروناست که این بخش را خواسته یا ناخواسته، تحت تأثیر قرار میدهد. این شرایط عزم و همت عالی همه دستاندرکاران و برنامهریزان و مجریان این بخش را میطلبد که بتوانند مشکلات سلامت این سال را به بهترین وجه بگذرانند. البته بهدلیل بیماری کرونا، یک میلیارد یورو به بخش سلامت تخصیص داده شد و اعتباری هم بهصورت مستقیم از سمت سازمان برنامه و بودجه به دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی برای جبران هزینههای بیماری کرونا پرداخت میشود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb