۶ نتیجه برای کریمی
ندا شجاعی زاده، محمود کیوان آرا، لیلی صفائیان، سعید کریمی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: تجویز و مصرف غیرمنطقی داروها یکی از مشکلات عمده در نظام بهداشت و درمان محسوب میشود. عوامل تأثیرگذار بر تجویز و مصرف دارو را میتوان در حیطههای آموزشی، مدیریتی، نظارتی و مالی بررسی نمود. مطالعه حاضر با هدف شناسایی مشوقهای مالی در این زمینه طراحی و انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به شیوه کیفی و با استفاده از مصاحبه نیمهساختاریافته در سال ۱۳۹۵ انجام گردید. مشارکتکنندگان مشتمل بر افراد باتجربه و صاحبنظر در زمینه تجویز و مصرف دارو بودند. ۱۶ نفر با روش نمونهگیری هدفمند مورد مصاحبه قرار گرفتند. مصاحبهها پس از پیادهسازی به روش تحلیل مضمون ارزیابی شدند.
یافتهها: در این مطالعه ۴ موضوع اصلی و ۱۲ زیر موضوع بدست آمد. موضوعات اصلی عبارت بودند از: ۱- انگیزههای مالی پزشکان (شامل: انگیزه جذب بیماران بیشتر، انگیزه کسب درآمد بیشتر، بدهی سازمانهای بیمهگر، انتظار جامعه از جایگاه اقتصادی پزشکان، مشکلات مالی پزشکان و جابجایی نقش پزشک از عامل به اجراکننده)، ۲- انگیزههای مالی داروخانهها (شامل: مشکلات اقتصادی داروخانهها، بدهی سازمانهای بیمهگر، کسب درآمد بیشتر، اصرار بیماران و امنیت داروسازان)، ۳- انگیزههای مالی بیماران (شامل: مصرف خود سرانه دارو و فقر جامعه) و ۴- انگیزههای مالی شرکتهای داروسازی (شامل: کسب سود بیشتر از فروش یک برند خاص).
نتیجهگیری: مشوقهای مالی از عوامل مهم در امر تجویز و مصرف غیرمنطقی داروها بشمار میآیند. ارائه راهکارهای مناسب مالی توسط سیاستگذاران کشور و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه میتواند در ارتقای کیفیت خدمات پزشکی و بهبود وضعیت تجویز و مصرف داروها مؤثر باشد.
علیجواد کریمی، اسفندیار محمدی، محمود محمدی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: انسان همیشه در معرض خطر انواع مختلف بیماری هاست و به ناچار برای بهبود و معالجه، متقبل هزینه های سنگین پزشکی و مخارج بیمارستانی می شود. به منظور کمک به مردم در چنین مواردی، طرح های گوناگون بیمه درمان به صورت پایه و مکمل ارائه،، اما به دلیل فقدان بیمه گر واحدی در ارائه، مسائلی در حوزه بیمه درمان پدیدار شده است. هدف این پژوهش شناسائی پیامد های ارائه بیمه مکمل در کنار بیمه پایه توسط سازمان تأمین اجتماعی ایران، برای حل این مسائل است.
روش بررسی: این پژوهش ازنظر هدف کاربردی با رویکردی ترکیبی بوده، که دربخش کیفی با تمرکز بر مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی براساس روش اکتشافی و استنباطی اجرا شد. جامعه آماری آن شامل مدیران و کارشناسان خبره در زمینه بیمه -درمانی شاغل در سازمان تأمین اجتماعی کشور در سال ۱۳۹۹ هستند، که نمونه گیری به صورت هدفمند انجام و در بخش کیفی تا رسیدن مقوله ها به اشباع (۱۵ نمونه) ادامه یافت.
یافته ها: براساس داده های احصاء شده، مفاهیم استخراج (۹۵ مفهوم) و در۲۷ مقوله فرعی دسته بندی شدند. که مقوله های فرعی نیز در ۵مقوله اصلی طبقه بندی و بدین ترتیب پیامد های ارائه بیمه مکمل توسط سازمان تأمین اجتماعی مشخص شدند. در بخش کمی نیز باتوجه به اینکه مقدار بارعاملی آن بالای۰,۵ و مقدار CRشاخص ها کمتر از ۰,۷ است، لذا داده ها با ساختار عاملی زیربنای نظری پژوهش، برازش مناسبی داشته و همسو با آنها بودند.
نتیجه گیری: مطابقه یافته ها، اجرای این طرح منجر به امکان برخورداری بیمه شدگان انفرادی خاص و فاقد کارفرما از بیمه مکمل درمان، کاهش هزینه های درمان بیمه شدگان و سازمان، امکان تخفیف در حق بیمه تکمیلی و تجمیع بیمه های درمانی خواهد شد.
سعید کوشکیجهرمی، مجیدرضا کریمی، علیرضا خدامی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: تصمیمگیری جوهره اصلی فعالیتهای مدیران است و در تمامی وظایف آنها از اهمیت بهسزایی برخوردار است. برای نمونه باتوجه به اهمیت سلامت، بررسی عوامل موثر بر تصمیمگیری مدیران و تصمیمگیران نظام سلامت اعم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمانهای وابسته (از جمله بیمه سلامت ایران) و دانشگاههای علوم پزشکی اهمیت فراوانی دارد. هدف اصلی این پژوهش ارائه مدل تصمیمگیری مدیران ارشد بر اساس سبک زندگی و نقش میانجی کنش سیاسی است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از منظر شیوه گردآوری دادهها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر مدیران ارشد اجرایی استان فارس بودند. به منظور جمعآوری اطلاعات، از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار smart-pls۳ استفاده شد.
یافته ها: نتایج تحلیل مسیر نشان داد سبک زندگی تاثیر معناداری بر کنش سیاسی دارد (P=۰.۰۰۱، ۰.۷۱۸=ضریب مسیر). همچنین کنش سیاسی تاثیر معناداری بر سبک تصمیمگیری مدیران ارشد اجرایی دارد (P=۰.۰۰۱، ۰.۰۰۱=ضریب مسیر).
نتیجه گیری: مدیران، از جمله وزارت بهداشت، سازمانهای زیرمجموعه و دانشگاهها، عموما آنچنان تصمیمسازی و تصمیمگیری میکنند که سبک زندگی شخصی و به دنبال آن آموزههای سیاسی آنان را راهبری و هدایت میکند. حتی اگر مدیران انکار کنند که تصمیمات آنها مبرا از خاستگاه سبک زندگی و وابستگی سیاسی و جریانهای حزبی است، در عمل مشخص شده تصمیمگیری آنها وابستگی شدید به پیشینه سبک زندگی با میانجی وابستگی سیاسی دارد. در پرتو این نتیجهگیری میتوان موضوع تعارض منافع در بخشهایی مانند نظام سلامت و بیمه سلامت را توجیه کرد.
کیومرث سمعی، بابک حاجیکریمی، محمدمهدی مظفری،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه: صنعت گردشگری درمانی از صنایع درآمدزای مطرح دنیا است. خدمات بیمهای باعث افزایش آسودگی خاطر گردشگران میشود و توسعه صنعت گردشگری با رشد همزمان خدمات بیمهای میباشد. افزایش درآمدهای ارزی کشور از طریق صنعت گردشگری درمانی؛ ضروری است. پژوهش حاضر با هدف بررسی مولفههای مؤثر بیمهای در الگوی بازاریابی گردشگری درمانی سازمان تأمین اجتماعی صورت پذیرفت.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و مقطعی می باشد که به صورت کمی-کیفی در سال ۱۴۰۰ صورت پذیرفت. در رویکرد کیفی با استفاده از تکنیک دلفی مولفههای مؤثر در گردشگری درمانی شناسایی و در رویکرد کمی با استفاده از تحلیل عامل اکتشافی و تأییدی و معادلات ساختاری، مدل تأیید و برازش گردید.
یافتهها: عامل بیمهای بر بازاریابی گردشگری درمانی تأثیر دارد و این عامل با پنج مولفه؛ بازخرید سریع و مؤثر بیمه، پوششهای کامل بیمه درمانی، خدمات بیمهای تکمیلی دیگر همچون سفر و سرقت، پذیرش بیمههای بینالمللی درمانی و قابلیت انتقال و اعتبار بیمه درمانی سایر کشورها شناسایی شد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر کمک می کند سیاستگذاران حوزه سلامت کشور با استفاده از مدل بازاریابی گردشگری درمانی به درآمدهای ارزی خود بیفزایند و با توجه به مولفههای بیمهای مدل مذکور و اقدامات مؤثر توسط دولت، سازمانهای بیمهگر باعث کاهش تهدیدهای مالی و امنیتی گردشگران و در نهایت باعث افزایش جذب گردشگران درمانی کشورهای دیگر خواهد شد.
محمدحسین کریمی زارچی، داود شیشهبری،
دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: بیماری کووید-۱۹ یک بیماری تنفسی است که در اثر سندرم تنفسی حاد کرونا ویروس-۲ ایجاد میشود. پیشبینی تعداد موارد جدید و مرگومیر میتواند گام مفیدی در راستای پیشبینی هزینهها و امکانات مورد نیاز در آینده باشد. هدف از این مطالعه مدلسازی، مقایسه عملکرد مدلها و پیشبینی موارد جدید و مرگومیر در آینده نزدیک است.
روش بررسی: در این مقاله ۹ تکنیک پیشبینی بر روی دادههای کووید-۱۹ شهرستان مهریز بهعنوان یک مطالعه موردی از تاریخ ۰۷/۱۲/۱۳۹۸ الی ۲۸/۰۹/۱۴۰۰ تحت آزمایش قرار گرفت و با استفاده از معیارهای ارزیابی میانگین مربعات خطا (MSE)، جذر میانگین مربعات خطا (RMSE)، میانگین قدر مطلق خطا (MAE) و میانگین درصد قدر مطلق خطا (MAPE) در مدلها با هم مقایسه شدند.
یافتهها: برای موارد تجمعی بستری مدلهای ARIMA، نمایی، هولت-وینترز و STL عملکرد بهتر و شبکههای عصبی اتورگرسیو، تتا و رگرسیون KNN عملکرد نامناسبی را از خود نشان دادند. همچنین برای موارد تجمعی مرگومیر، مدلهای رگرسیون KNN، نمایی و تتا دارای عملکرد بهتری در پیشبینی موارد تجمعی مرگومیر هستند و شبکههای عصبی اتورگرسیو، ARIMA و هموارسازی اسپلاین مکعبی عملکرد نامناسبی از خود نشان دادند.
نتیجهگیری: بهترین مدل با توجه به معیارهای ارزیابی مذکور برای پیشبینی موارد تجمعی بستری کووید-۱۹ مدل STL و برای موارد تجمعی فوت مدل رگرسیون KNN است. همچنین مدل شبکههای عصبی اتورگرسیو دارای بدترین عملکرد در میان دیگر مدلها، برای موارد بستری و هم موارد فوت است. نکته حائز اهمیت این است که باید دادهها در زمان واقعی بهروز شوند.
صبا کریمی، علی اکبریساری، علیاکبر فضائلی، امیرعباس فضائلی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
تأمین مالی عادلانه یک هدف مهم نظامهای سلامت و حفاظت از مخاطرات مالی مراقبتهای بهداشتی و درمانی است. همچنین تأمین مالی عادلانه سلامت هم برای بهبود وضعیت سیستمهای سلامت و هم برای رسیدن به پوشش همگانی سلامت (UHC) مهم است. در این مطالعه با مرور جامع به معرفی شاخصهای عدالت در سلامت پرداخته شده و نتایج شاخصهای این حوزه در کشور مورد بررسی قرار گرفته است. جستجوی مقالهها در مطالعه حاضر از نوع مروری است که از طریق جستجو در موتورهای جستجوگر و پایگاه اطلاعاتی در محدوده سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۲ صورت گرفته است. برای شناسایی مزایا و معایب شاخصهای نشاندهنده عدالت در تأمین مالی سلامت از جمله شاخصهای پرداخت از جیب، شاخص هزینههای کمرشکن، شاخص کاکوانی، شاخص تمرکز و شاخص مشارکت مالی منصفانه از مرور مطالعات استفاده شد و محدودیتها و مزایای هر یک از شاخصها استخراج شده و مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد از نظر شاخص عدالت در سلامت، شاخص هزینههای کمرشکن سلامت بیشترین بسامد را در مطالعات انجام شده داشته است. هرکدام از شاخصها مزایا و مشکلاتی داشتند. همچنین باتوجه به مطالعات متعدد محاسبه شاخص عدالت در سلامت، وجود دیدهبان نظام سلامت برای رصد این شاخصها ضروری است.