جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای موانع

نرگس اسدی جنتی، خلیل علی محمدزاده، سید مجتبی حسینی، علی ماهر، محمدکریم بهادری،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: مشارکت خیرین در حوزه سلامت یکی از منابع تامین مالی در نظام سلامت است. با توجه به افزایش هزینه­های نظام سلامت در سال­های اخیر و به تبع آن افزایش پرداخت از جیب مردم توجه به منابع مالی خیرین بیشتر شده است. در راستای حفظ و افزایش حمایت و مشارکت خیرین در حوزه سلامت، نیاز به شناسایی و رفع موانع و مشکلات پیش­روی آن­ها جهت مشارکت کارا و اثربخش ضروری است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از لحاظ جمع­آوری داده­ها پژوهشی توصیفی پیمایشی و از نظر نوع داده پژوهشی کیفی است. داده­های مورد نیاز با مصاحبه نیمه ساختاریافته با ۴۱ نفر از خبرگان و خیرین حوزه سلامت و به روش نمونه­گیری گلوله برفی جمع­آوری گردید. جهت تحلیل داده­ها از روش «تحلیل محتوای قراردادی» استفاده شد.
یافته ها: بررسی و طبقه­ بندی مصاحبه­ها نشان داد که مشارکت کارا و اثربخش خیرین در نظام سلامت شامل چهار تم اصلی ناکافی بودن ساز و کارهای قانونی، فقدان ارتباط صحیح و مستمر با خیر، مشکلات حوزه مدیریت و تخصیص بهینه منابع و آگاهی ناکافی خیر از اولویت­ها، نیازها و مشکلات نظام سلامت و ۱۸ زیرتم می­باشد.
نتیجه ­گیری: می­توان با شناخت و رفع این مشکلات، منابع مالی و مشارکت­های خیرین را به سمت نیازهای نظام سلامت با حداکثر اثربخشی سوق داد. همچنین تقویت نهادها، ساختارها و فرآیندها، تدوین قوانین تسهیل­گر، ارتباط صحیح و مدام با خیر و شناسایی اولویت­ها و نیازها و انتقال آن­ها به خیرین حوزه سلامت، مشارکت حداکثری خیرین را تسهیل و ترغیب می­نماید.
 


مصطفی عابدی، فرهاد جعفری، علی منتظری، سید سعید اسماعیلی صابر، محمد غلامی فشارکی، محمد باقر هداوند،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: سبک زندگی انسان ها بر سلامت جسم و روان آنها مؤثر است و آموزش حفظ سلامت می تواند نقش مهمی در بهبود رفتار و سبک زندگی افراد داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر استفاده از الگوی باور سلامت در آموزش حفظ سلامت بر   اساس طب ایرانی به بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت ایران انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه شبه تجربی و تک گروهی در شهر تهران در سال ۱۳۹۶ انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه به صورت حضوری و مجازی تحت آموزش حفظ الصحه مستخرج از طب ایرانی، مطابق الگوی باور سلامت قرار گرفتند. در این مطالعه از روش تحلیل مسیر و نرم افزارهای AMOS و SPSS برای تحلیل داده ها استفاده شد.
یافتهها: این مطالعه روی ۵۱ نفر (۲۳ مرد و ۲۸ زن) انجام شد. نتایج این مطالعه نشان دهنده ضریب تبیین ۵۹%=R۲ برای متغیر رفتار براساس سازه  های مدل بود. همچنین نتایج بیشتر نشان داد که با افزایش طول مطالعه، رفتار رعایت اصول حفظ سلامت مطابق با طب ایرانی افزایش می یابد و آموزش انجام شده بر خودکارآمدی، منافع، حساسیت و شدت درک شده تأثیر افزایشی و بر موانع درک شده، تأثیر کاهشی داشته است. نتایج تحلیل مسیر (RMSEA=۰,۰۳۱) نیز نشان داد که سازه  های حساسیت درک شده(۰.۱۶)، منافع درک شده (۰.۲۹) شدت درک شده (۰.۱۵)، خودکارآمدی (۰.۵۹) و زمان (۰.۴۷) باعث افزایش رفتار شده و سازه موانع درک شده(   ۰.۳۰-) باعث کاهش رفتار می شود(P<۰.۰۰۱).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه، آموزش حفظ الصحه می تواند با تأکید بر منافع، موانع، حساسیت و شدت درک شده و خودکارآمدی افراد، میزان پایداری رفتار، یعنی رعایت اصول حفظ الصحه را افزایش دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb