جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اقلام

مراد نصری، علی شجاعی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: فرهنگ تجویز و مصرف دارو به عنوان یک کالای استرتژیک که نقش اساسی در اقتصاد و سلامت خانواده و جامعه دارد مسئله مهمی است که باید مد نظر سیاستگزارن نظام سلامت قرار گیرد.
روش بررسی: مطالعه حاضر بصورت مقطعی و بصورت سرشماری از کلیه نسخ داروئی بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت که در داروخانه‌های طرف قرارداد با ادارات کل بیمه سلامت تمامی استان‌های کشور که توسط داروخانه ها در سیستم اسناد پزشکی در طی سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ پذیرش و ثبت شده اند، اجرا شد.
یافته‌ها: ۸۰ درصد هزینه‌های داروئی بیمه سلامت در سال ۹۳ توسط ۸۴/۹ درصد و در سال ۹۴ توسط ۸۷/۸ درصد اقلام داروئی مصرف شده است. این میزان در سال ۹۳ بطور متوسط ۲۲۶ و در سال ۹۴ متوسط ۱۸۵ قلم دارو می‌باشد. در همه‌ استان‌های کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه‌های داروئی توسط ۳۰ قلم دارو در هر دو سال ۹۳ و ۹۴ مصرف شده است.
نتیجه‌گیری: کنترل و نظارت این میزان اقلام داروئی می‌تواند ۸۰ درصد هزینه‌های داروئی در هر استان و در سطح سازمان بیمه سلامت را بهینه نماید. اگر هر استان ۳۰ قلم دارو اول خود را کنترل نماید نزدیک ۴۰ درصد هزینه‌های داروئی خود را بهینه نموده است.

جواد بابایی، صفا علمی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: دارو یکی از اقلام ضروری در درمان بیماری­ها بوده و تامین آن یکی از اولویت­های نظام­های سلامت است. اما تجویز درست آن از نظر کمی و کیفی و هزینه پرداخت شده، جزو نگرانی­های مسئولین ارائه خدمات سلامت است. مطالعه حاضر با هدف بررسی و تحلیل وضعیت تجویز دارو در بیمارستان و مراکز خدمات جامع سلامت مجری طرح پزشک خانواده شهرستان هشترود در سال ۱۳۹۶انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، داده ­های مربوط به تعداد کل و میانگین نسخ، اقلام و میانگین داروهای تجویز شده توسط پزشکان عمومی از بیمارستان و مراکز خدمات جامع سلامت مجری برنامه پزشک خانواده شهرستان هشترود، جمع‌آوری و توصیف داده ها از طریق شاخصهای آماری میانگین، انحراف معیار، آزمون همبستگی پیرسون و با نرم‌افزار های اکسل و SPSS ۲۰ انجام گرفت.
یافته‌ها: در مجموع ۷۲۸۰۶ نسخه در سال ۱۳۹۶ تجویز شده بود. میانگین اقلام دارویی تجویز شده   ۰/۳۶±۲/۷۹ قلم برای هر نسخه و میانگین قیمت هر نسخه مبلغ ۱۲۴۸۶/۰۹± ۱۱۶۱۲۳ریال بود. بیشترین تعداد نسخه و بیشترین تعداد میانگین اقلام داروئی در بیمارستان هشترود تجویز شده بود اما بیشترین میانگین مبلغ مربوط به نسخ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستائی شماره ۱ بود.
نتیجه‌گیری: میانگین اقلام داروئی تجویزی در برنامه پزشک خانواده شهرستان هشترود در سال ۱۳۹۶ کمتر از میانگین کشوری و مطالعات منتشر شده دیگر است که نشان دهنده موفقیت نسبی برنامه در کنترل اقلام داروهای تجویزی است. 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb