جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای ایلام

مراد نصری،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: فرآیند رشد انسان از بدو تشکیل جنین شروع و به مرگ خاتمه می‌یابد. هورمون رشد هورمونی است که از هیپوفیز ترشح و در فرآیند رشد دخالت دارد. ۱۱ تا ۲۸ درصد علل کوتاهی قد در ایران و حدود ۱۰ درصد در جهان به کمبود هورمون رشد اختصاص دارد. در این مقاله وضعیت تجویز هورمون رشد برای بیمه‌شدگان بیمه سلامت در سال‌های ۱۳۹۶-۱۳۸۶ در استان ایلام مورد بررسی قرار می‌گیرد.
روش بررسی: مطالعه از نوع مقطعی توصیفی و گذشته نگر است و با استناد به اسناد و مدارک موجود در اداره کل بیمه سلامت انجام شده است. جامعه آماری مطالعه شامل کلیه نسخ دارویی بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت حاوی هورمون رشد در سال‌های ۱۳۹۶-۱۳۸۷ می‌باشد که توسط داروخانه‌ها به اداره کل بیمه سلامت استان ایلام ارسال شده است. با استفاده از سوابق موجود در بانک اطلاعات و پردازشگر بیمه سلامت، و به روش سرشماری، توصیف داده‌ها از طریق نرم‌افزارهای Excel ویرایش ۲۰۰۷ و SPSS ویرایش ۲۱ صورت گرفت و نتایج در قالب جداول فراوانی و نمودار ارایه شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که تعداد هورمون رشد تجویز شده از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۶ روند افزایشی داشته و از ۱۸۵۸ عدد به ۴۴۸۵ عدد رسیده است که روند افزایشی معادل ۸۲/۲ برابر است. همین طور تعداد نسخ تجویز شده در سال ۱۳۸۶ جمعاً ۶۶ نسخه بوده که با رشد ۷۸/۷ برابری به ۵۱۳ نسخه افزایش یافته است. میانگین هزینه هر نسخه حاوی دارو هورمون رشد در استان ایلام از مبلغ ۶۰۶/۳۹۹/۳ ریال در سال ۱۳۸۶ به مبلغ ۱۲۵/۹۷۲/۱۴ ریال در سال ۱۳۹۶ رسیده است.
نتیجه‌گیری: هورمون رشد یکی از اقلام دارویی هزینه‌ساز در سازمان بیمه سلامت است این دارو در سال‌های مورد مطالعه ۱۳۹۶- ۱۳۸۶ همواره در رتبه‌های بالا قرار داشته و سهم قابل ملاحظه‌ای از هزینه‌های دارویی بیمه سلامت استان ایلام را به خود اختصاص داده است و در تمام این سال‌ها جزو ۲۰ قلم داروی هزینه‌ساز استان بوده است و با گذشت زمان رتبه هزینه‌ای آن افزایش یافته و در دو سال ۹۶- ۱۳۹۵ به جایگاه اول رسیده است. کنترل و نظارت بیشتر بر نحوه تجویز و مصرف آن در بهینه نمودن هزینه های دارویی اداره کل بیمه سلامت استان ایلام مؤثر خواهد بود.

 
مراد نصری، یونس سهیلی‌زاد،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: بر اساس قانون هزینه‌های مرتبط با سوانح و حوادث رانندگی تا دو ماه بعد از ترخیص بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. اما چون ساز و کار مشخصی برای شناسایی هزینه‌های سرپایی این بیماران وجود ندارد این هزینه‌ها به سازمان بیمه سلامت تحمیل می‌شود. هدف از انجام مطالعه این است تعیین کند که بارمراجعه و هزینه‌های سرپایی بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت ناشی از سوانح و حوادت رانندگی در دوره مراجعات ضروری در استان ایلام چگونه است.
روش‌بررسی: مطالعه حاضر به صورت گذشته‌نگر و توصیفی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت ایران در سه ماهه اول سال ۱۳۹۷ در اثر حوادث و سوانح ناشی از رانندگی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره) شهر ایلام مراجعه بودند. بارمراجعه و هزینه تعداد ۴۵۴ نفر بیمه‌شده تحت پوشش بیمه سلامت به صورت سرشماری بررسی و در چک لیست ثبت، کد‌گذاری و وارد رایانه گردیدند. با استفاده از نرم‌افزار SPSS ویرایش ۲۱ مورد تحلیل قرار گرفتند و با استفاده از شاخص‌های گرایش مرکزی جداول و نمودارها طراحی و استخراج شدند و توصیف داده‌ها انجام گرفت.
یافته‌ها: در دوره مراجعات ضروری بیمه‌شدگان بیمه سلامت که در سه ماه اول سال ۱۳۹۷ دچار مصدومیت بر اثر سوانح و حوادث رانندگی شده‌اند جمعاً ۸۸۸ بار مراجعه و مجموعاً مبلغ ۲۶۴/۳۱۹/۷۹۷ ریال هزینه داشته‌اند. هر کدام از نمونه‌های مطالعه در زمان مطالعه، ۱/۹۶
 بار مراجعه سرپایی داشته و مبلغ ۵۸۲/۲۰۲ ریال برای سازمان بیمه سلامت هزینه تولید کرده‌اند.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه در سال نشان می‌دهد که به طور میانگین ۳۲۱۶ بار و مبلغ ۱/۰۵۷/۲۷۸/۸۳۲ ریال هزینه به سازمان بیمه سلامت تحمیل می‌گردد پیشنهاد می‌شود سازمان بیمه سلامت ترتیبی اتخاذ نماید که این میزان هزینه توسط وزارت بهداشت و از محل منابع حاصل از ۱۰ درصد حق بیمه شخص ثالث موضوع بند ب ماده ۳۷ قانون برنامه پنجم پوشش داده شود.

مراد نصری، خانم لیلا بلوچی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: مسمومیت با انگیزه‌های مختلفی از جمله اشتباه فرد، دادخواهی و یا خودکشی و ... صورت می‌پذیرد. مصرف مواد غذایی فاسد، مصرف نابجای دارو، سموم کشاورزی و... از علل مسمومیت هستند. صرف نظر از انگیزه فرد مسموم و نوع و میزان ماده مصرفی، این دسته از بیماران برای بیمه سلامت، هزینه‌های قابل توجهی ایجاد می‌کنند. این مقاله به منظور بررسی فراوانی و هزینه بیمهشدگان بیمه سلامت که در اثر مسمومیت در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام در سه ماه اول ۹۸ بستری شده‌اند انجام شده است. 
روش بررسی: تحقیق حاضر یک مطالعه مقطعی است که با هدف بررسی هزینه‌های بستری بیمه‌شدگان بیمه سلامت دچار مسمومیت در بیمارستان شهید مصطفی خمینی شهر ایلام طی سه ماهه اول سال ۱۳۹۸ انجام شده است. جامعه آماری شامل ۷۳ نفر از بیمه‌شدگان بیمه سلامت استان است که به علت مسمومیت در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام در سه ماهه اول سال ۱۳۹۸ بستری شده و مورد مداوا قرار گرفته‌اند. داده‌ها به روش سرشماری با استخراج و مطالعه پرونده‌ بیماران جمع‌آوری گردید، توصیف داده‌ها از طریق نرم‌افزارهای SPSS ویرایش ۲۱ و Excel ویرایش ۲۰۰۷ صورت گرفت و نتایج در قالب جداول فراوانی و نمودار ارائه شد.
یافته ها: یافته‌ها نشان داد هر بیمه‌شده بطور متوسط ۳/۲ روز بستری شده و ۵۹۵/۶۸۲/۱۶ ریال هزینه داشته است. بیمه‌شدگان روستایی با ۰۵/۵۲ درصد بیشترین و بیمه‌شدگان صندوق سایراقشار با ۴۸/۵ درصد کمترین میزان فراوانی را داشتند. بیمه‌شدگان کارکنان دولت با ۱۱۴/۶۶۳/۴۱ ریال بیشترین و بیمه‌شدگان ایرانیان با ۶۶۳/۸۹۹/۱۲ ریال کمترین میانگین هزینه را داشتند. ۴۹/۶۸ درصد نمونه‌های مورد مطالعه با دارو و ۴۴/۱۶ درصد با سم دچار مسمومیت شده‌اند.
نتیجه‌گیری: مسمومیت‌ها یکی از عوامل هزینه‌ساز برای سازمان بیمه سلامت هستند. دسترسی آسان به داروها و سموم کشاورزی در تشدید این پدیده مؤثر هستند.


فروزان عبداللهی پور، عباس رحیمی فروشانی، ابراهیم جعفری پویان،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: با توجه به رشد هزینهها و افزایش مشکلات مربوط به سلامت افراد، بیمه از اهمیت بالایی در همه کشورها برخوردار شده است. سواد بیمه سلامت، نوع جدیدی از انواع سواد محسوب میشود که به میزان آگاهی بیمهشدگان از تصمیمگیریهای مرتبط با بیمه توجه دارد و در این مطالعه، تلاش شده است سطح سواد بیمهای بیمهشدگان بیمه سلامت شهر ایلام و عوامل موثر بر آن،بررسی شود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی، از پرسشنامه محققساخته و استاندارد شده برای سنجش سواد بیمه سلامت استفاده شد. جمعآوری داده از نمونه ۴۲۶ نفری بیمهشدگان مراجعهکننده به ۴ دفتر پیشخوان طرف قرارداد با بیمه سلامت شهر ایلام بهصورت تصادفی انجام شد. برای تحلیل دادهها نیز از آمار توصیفی و استنباطی با بهرهگیری از نرمافزار SPSS استفاده شد.
یافتهها:  حدود ۷۴درصد از بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت شهر ایلام از سواد بالای بیمهای برخوردار بودند. سواد بیمه سلامت با جنسیت، سن، نوع صندوق بیمهای، تحصیلات و درآمد بیمهشدگان ارتباط معنادار داشت (P<۰.۰۰۵).
نتیجهگیری: سواد بیمهای یکی از متغیرهای کلیدی در استفاده بهینه از خدمات بیمه درمانی بهشمار میرود و به همیندلیل، سنجش و ارتقای آن باید از اولویتهای سازمانهای بیمهای، متولیان و سیاستگذاران حوزه سلامت قرار گیرد. نتایج این پژوهش میتواند بهعنوان شواهدی برای این گروه در زمینه سنجش و طراحی آموزشهای مرتبط  مفید باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb