جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تمایل به پرداخت

عاطفه نجفی شاهکوهی، فائزه اسلامی‌پور، سعید صادقیان، مریم معینی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: پوشش خدمات دندانپزشکی توسط نظام سلامت با ارتقاء سلامت دهان و دندان کودکان و کاهش بار مالی بیماری‌‌های دهان و دندان خانوارها در ارتباط است. هدف پژوهش حاضر بررسی تمایل به پرداخت خانوارها برای پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی کودکان، با استفاده از تکنیک سوال باز است.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک پیمایش مقطعی است. نمونه پژوهش شامل ۴۶۴ سرپرست خانوار دارای فرزند ۱۲-۶ سال یا همسر ایشان بودند که در سال ۱۳۹۹به کلینیک‌های دندانپزشکی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند. داده‌های مورد نظر بر اساس پرسشنامه و به شکل حضوری یا آنلاین جمع‌آوری شد. از تکنیک سوال باز برای تخمین تمایل به پرداخت خانوارها استفاده شد. پردازش داده‌ها توسط نرم‌افزار Stata۱۱ انجام شد.
یافته‌ها: میانگین تمایل به پرداخت ماهانه به ازای هر فرزند برای پوشش‌های بیمه‌ای دارای سقف بازپرداخت،۲۸۵۷۸۲.۲ ریال بود. حداکثر و حداقل تمایل به پرداخت ماهانه برای پوشش‌های بیمه‌ای، به طور متوسط و به ترتیب ۴۴۳۶۵۰.۸ ریال و ۱۹۵۸۱۹.۷ ریال محاسبه شد. میانگین تمایل به پرداخت ماهانه به ازای هر فرزند برای پوشش‌های بیمه‌ای بدون سقف بازپرداخت ۲۴۶۹۲۶.۲ریال بود. حداکثر و حداقل تمایل به پرداخت ماهانه برای این پوشش‌های بیمه‌ای، به طور متوسط و به ترتیب ۳۴۵۳۱۹.۲ ریال و ۱۶۵۶۲۵ ریال محاسبه شد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که ارزشگذاری خانوارها برای پوشش بیمه دندانپزشکی کودکان با توجه به مولفه‌های پوشش بیمه، متفاوت است. بنابراین، لازم است سیاستگذاران و بیمه‌گران درمان به ترجیحات خانوارها برای پوشش بیمه دندانپزشکی کودکان توجه داشته باشند.

منصور عسکری، مصطفی رجبی، شهرام توفیقی، مریم شریف‌دوست، بهار حافظی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: تکیه بر پرداخت از جیب خدمات مراقبت از سلامت، افزایش بار مالی و هزینه‌های کمرشکن خدمات درمانی برای خانواده‌ها نتیجه فقر را به همراه دارد. با توجه به ضرورت وجود بیمه درمانی پایدار برای مشاغل غیر رسمی، پژوهش حاضر به بررسی تمایل به پرداخت بیمه درمانی‌ همگانی سلامت برای مشاغل غیر‌ رسمی در شهر اصفهان برای دهک‌های درآمدی یک تا شش در دو گروه دهک­ درآمدی یک تا سه و دهک چهار تا شش پرداخت است.
روش بررسی: در این مطالعه به برآورد میزان تمایل به پرداخت از روش ارزش‌‌گذاری مشروط (CVM) استفاده شد. در این پژوهش از روش کتابخانه‌­ای و میدانی پس از طراحی پرسشنامه برای جمع‌آوری داده‌­ها استفاده و از آنجا که متغیر وابسته (تمایل به پرداخت) به صورت رتبه‌­ای بود از روش های اقتصاد سنجی پروبیت رتبه‌ای و توبیت به برآورد الگو پرداخته شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تمایل به پرداخت صاحبان مشاغل غیررسمی برای خرید بیمه سلامت در شهر اصفهان در گروه اول (دهک ۱ تا ۳) برابر۴۸۷،۶۰۰ ریال و برای گروه دوم (دهک ۴ تا ۶) برابر ۵۱۳،۲۰۰ ریال است و در مجموع میانگین تمایل به پرداخت هر دو گروه یعنی دهک یک تا شش برابر ۵۰۰،۴۰۰ ریال است. همچنین اختلاف تمایل به پرداخت دو گروه ۵ درصد است. از پنج متغیر مستقل در هر دو گروه متغیر سطح تحصیلات تأثیر معنی داری بر تمایل به پرداخت ندارد اما سایر متغیرها از جمله سن، متوسط درآمد خانوار، و متوسط هزینه‌­های درمانی بر میزان تمایل به پرداخت تأثیرگذار هستند. همچنین اثر متغیر اندازه خانوار بر تمایل به پرداخت منفی شد.
نتیجه گیری: نتایج نشان می هد که از دیدگاه اقتصاد رفتاری، شاغلان بخش غیر رسمی تمایل دارند با قیمتی کمتر از میانگین سهم حق بیمه شاغلان بخش رسمی، در بیمه‌های درمانی ثبت‌نام کنند. یارانه ها و تغییرات در ویژگی­‌های بیمه (به عنوان مثال از جمله تحت پوشش قراردادن بیماری­های خاص) در افزایش تمایل به پرداخت موثر باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb