جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ریسک

آرام کیخسروی، مهرداد حسینی‌شکیب، میترا منتظرلطف،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: ارزیابی ریسک از موضوعات مهم در صنعت بیمه است که می تواند به عملکرد بهتر شرکت های بیمه‌ای منجر شود. پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی ارزیابی ریسک پوشش ناهنجاری­‌های جنین بیمه­‌های تکمیلی در صنعت بیمه ایران به منظور شناسایی عوامل موثر و میزان تأثیر هر کدام با رویکرد آمیخته انجام شده است.
روش­ بررسی: این پژوهش، براساس نحوه گردآوری و ماهیت داده­‌ها، اکتشافی-توصیفی و از نظر هدف، توسعه­‌ای-کاربردی است. بخش کیفی، با مصاحبه عمیق با ۱۴ نفر از خبرگان صنعت بیمه و پزشکان متخصص و به روش داده بنیاد در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی الگوی کیفی در نرم­‌افزار MAXQDA صورت گرفت. در بخش کمی، داده­‌هایی که با استفاده از پرسشنامه از ۶۷ کارشناس صنعت بیمه گردآوری شد، با روش مدل معادلات ساختاری و به کمک نرم­افزار SMART-PLS مورد سنجش قرار گرفت. پایایی و روایی روش کمی به ترتیب با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی محاسبه و تایید شد.
یافته­‌ها: در بخش کیفی، شش عامل اصلی شامل ویژگی‌­های والدین، ویژگی‌­های گروه بیمه شده، عوامل محیطی، عوامل علمی و فناوری، عوامل فرهنگی و اجتماعی و عوامل مربوط به صنعت بیمه شناسایی شد و ۳۶ شاخص نیز به عنوان عوامل موثر بر ریسک پوشش بیمه ناهنجاری­‌های جنین تعیین گردید. یافته‌­ها نشان داد ۳۲ شاخص از ۳۶ شاخص، از نظر آماری مورد تأیید است و هر شش عامل شناسایی شده نیز تأثیر مثبت و معناداری بر ناهنجاری جنین دارد.
نتیجه‌­گیری: نتایج مطالعه موید این است که ویژگی­‌های گروه بیمه شده بیش­ترین تأثیر را بر ریسک پوشش بیمه ناهنجاری‌های جنین دارا هستند. لذا شرکت­‌های بیمه جهت پوشش ریسک مذکور باید به شاخص­‌های تحصیلات، وضعیت جغرافیایی، ترکیب جمعیت­ شناختی و ترکیب جنسیتی افراد گروه بیمه توجه ویژه‌­ای داشته باشند.

مجتبی عابد، امیرتیمور پاینده نجف‌آبادی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: یکی از مهم‌ترین ارکان بهبود خدمات بهداشت و درمان، وضعیت بیمه‌های درمان تکمیلی است که باعث افزایش دسترسی مردم به مراقبت‌های بهداشتی می‌شود. ارزیابی دقیق و علمی ریسک صدور بیمه‌نامه درمان یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین مراحل ارزیابی ریسک است و انجام آن باعث شناسایی مشتریان پرریسک و تعیین نرخ بیمه سلامت، متناسب با ریسک مشتریان می‌شود؛ لذا مطالعه حاضر با هدف کلاس‌بندی و نرخ‌گذاری بیمه‌شدگان درمان با استفاده از رویکرد ماتریس ریسک انجام گرفت.
روش بررسی: برای ارزیابی ریسک بیمه‌شده‌ها، یک مدل دومرحله‌ای همراه با رویکرد ماتریس ارزیابی ریسک ارائه شده است که با استفاده از آن بتوان بیمه‌شده‌ها را در کلاس‌های مختلف ریسک طبقه‌بندی کرد. برای این منظور ابتدا در گام اول احتمال ادعای خسارت را با استفاده از رگرسیون لجستیک براساس ریسک‌فاکتورهای سن، جنسیت و موقعیت جغرافیایی پیش‌بینی کرده و در گام بعد شدت خسارت با استفاده از رگرسیون چندکی پیش‌‌‌‌ بینی شد.
یافته‌ها: در این مطالعه، مدل ارزیابی ریسک با رویکرد ماتریس ریسک ارائه شد که با به‌کارگیری آن می‌توان برای بیمه‌نامه‌ها سه کلاس ریسک بحرانی ( ) متوسط ( ) و قابل قبول ( ) ارائه کرد.
نتیجه‌گیری: با استفاده از نتایج رویکرد ماتریس ریسک می‌توان برای بیمه‌نامه‌ها حق بیمه‌ای متناسب با کلاس ریسکی آنها تعیین نمود. این موضوع می‌تواند به افزایش سطح رضایتمندی مردم، حرکت کردن در مسیر عدالت، رسیدن به حق‌بیمه منصفانه، گسترش یافتن فضای امنیت و نگاه علمی کردن به صنعت بیمه کشور کمک کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb