جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای طرح تحول سلامت

الهام شامی، شیرین نصرت‌نژاد، علیرضا پیرستانی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: دریافت و مصرف خدمات و مراقبت سلامت را بهره‌مندی از خدمات سلامت می‌نامند. از آنجاییکه مدیریت نظام سلامت به تصمیم‌گیری‌های درست و آگاهانه بستگی دارد، بهره‌گیری از دانش بهره‌مندی از خدمات سلامت و مطالعات در این زمینه برای تخصیص منابع مالی و برنامه‌ریزی سلامت الزامی است. دسترسی نقش مهمی در بهره‌مندی و استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی دارد. یکی از مهمترین عوامل افزایش دسترسی به خدمات، تحت پوشش بیمه بودن افراد می‌باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان بهره‌مندی از خدمات سلامت بیمه‌شدگان طرح بیمه ایران بعد از اجرای طرح تحول سلامت انجام گرفت.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی با حجم نمونه ۴۰۰ خانوار از شهر تبریز با نمونه‌گیری تصادفی است. مطالعه با استفاده از پرسشنامه بهره‌مندی به روش مکالمه تلفنی (اطلاعات گذشته‌نگر)، میزان بهره‌مندی از خدمات سلامت سرپایی و بستری را در میان بیمه‌شدگان بیمه سلامت ایران شهر تبریز در بازه زمانی یکساله مورد بررسی قرار داده است. با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و با کمک نرم‌افزارهای STATA ۱۱ و EXCEL داده‌ها تحلیل گردید.
یافته‌ها: میزان بهره‌مندی از خدمات سرپایی و بستری به‌ترتیب ۹۸.۴۹ و ۹۸.۷۵ درصد بدست آمد. همچنین میزان دسترسی برای خدمات سرپایی و بستری به‌ترتیب ۹۳ و ۹۰ درصد بدست آمد. میزان رضایت برای بهره‌مندی از خدمات سرپایی ۵۱ درصد و برای خدمات بستری ۵۶ درصد بدست آمد.
نتیجه‌گیری: بیمه سلامت ایران در کل باعث بهره‌مندی افراد فاقد بیمه از خدمات سلامت شده است. بهره‌مندی از خدمات بستری به علت تحت پوشش قرار دادن خدمات بستری توسط بیمه سلامت، بیشتر ازخدمات سرپایی است. حرکت بسوی پوشش همگانی سلامت می‌تواند راهکار مناسب‌تری جهت تحت پوشش قراردادن افراد بدون بیمه و جامعه باشد.

مسعود فردوسی، محمدرضا رضایتمند، مریم براتی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: تعرفهگذاری صحیح خدمات سلامت، افزونبر افزایش انگیزه ارائهکنندگان خدمات سلامت برای ارائه خدمات اثربخش و کارآمد، از اتلاف منابع نیز میکاهد. این پژوهش با هدف شناسایی اتلاف منابع بیمارستانی (بعد از انجام بازنگری ارزش نسبی و تغییر در تعرفهها و ایجاد نظام کنترلی برای دریافت نکردن حقالزحمه افزونبر تعرفههای مصوب توسط پزشکان) و ارائه راهکار در سال ۱۳۹۷ در شهر اصفهان انجام شد.
روش بررسی: این مقاله از نوع کیفی و تحلیل محتواست. بهمنظور شناسایی اتلاف منابع بیمارستانی و راهکارهای کاهش هزینه، سایتهای Irandoc، Google Scholar، PubMed، SID و Magiran با کلیدواژههای اتلاف، تعرفه، هزینه و کاهش هزینه، طرح تحول سلامت جستجو و مقالات مرتبط استخراج شد. برای تأیید و دستهبندی اتلافها از تکنیک گروه اسمی و برای تأیید راهکارها از بحث گروهی متمرکز با مشارکت ۳۳ نفر از مدیران و کارشناسان ارشد بیمارستانها، بیمهها و اساتید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان استفاده شد.
یافتهها: مهمترین نقاط اتلاف شناساییشده در حوزه تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی شامل نابسامانی در سطوح درآمدی برخی متخصصان، متعادلنبودن درآمد گروههای مختلف تخصصی، متعادلنبودن درآمد پزشکان و سایر کارکنان درمانی و تقاضای القایی بود که موجب اتلاف منابع مالی طرح تحول میشد و مهمترین راهکارهای کاهش اتلاف شامل بازنگری تعرفه، بازآرایی ساختارهای مالی بخش سلامت و تقویت قیمتگذاری دقیق، مبارزه با تقاضای القایی، ترویج پزشک خانواده و نظام ارجاع و کشف سوءاستفاده و تخلف بود.
نتیجهگیری: طرح تحول و هر طرح اصلاحی دیگری در نظام سلامت، هزینههایی به همراه خواهد داشت که اگر اتلاف منابع حاصله شناسایی و کنترل نشود، موفقیت طرح به مخاطره میافتد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb