جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای مصارف تأمین اجتماعی

لیلا احمدوند، مسعود صوفی‌مجیدپور، محمود محمودزاده،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: روند فزاینده هزینه­‌های نظام تأمین اجتماعی و فزونی هزینه‌ها بر درآمدها از مهمترین چالش­‌های اقتصادی کشور است. تدبیر برای حل این مشکل، مستلزم شناخت عوامل موثر بر مصارف نظام تأمین اجتماعی است. ارزیابی آثار سیاست پولی و مالی بر مصارف تأمین اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است.
روش بررسی: در این پژوهش، برای ارزیابی تأثیر سیاست‌­های پولی و مالی بر مصارف سازمان تأمین اجتماعی در دروه ۱۳۹۹-۱۳۵۰ از مدل خودتوضیح با وقفه­های توزیع شده (ARDL) برای تخمین مدل استفاده شده است.این روش از روش‌های رگرسیون هم­جمع تک معادله‌ای است که وقفه‌های گذشته متغیرهای مستقل و خود متغیر توضیحی را در معادله می‌گنجاند تا برآوردی دقیق به‌دست دهد. داده‌­های پژوهش از اطلاعات آماری سازمان تأمین اجتماعی و صورت­‌های مالی سازمان استخراج و پس از یکسان‌­سازی نحوه درج آن­ها مورد استفاده قرار گرفته­‌اند.
یافته ها: در کوتاه مدت، نقدینگی و نسبت مخارج دولت به تولید ناخالص داخلی اثر منفی بر مصارف تأمین اجتماعی دارد که می‌­تواند ناشی از اثرات کوتاه‌­مدت این متغیر بر رونق کسب و کارها و کاهش موقتی بیکاری باشد. رابطه بین بیکاری، نرخ بهره و نرخ ارز با مصارف سازمان مثبت است. شاخص امید به زندگی و نسبت پشتیبانی بر مصارف سازمان اثر مثبت دارد که به علت افزایش دوره بهره‌­مندی افراد مستمری‌­بگیر از مزایای سازمان تأمین اجتماعی است. با افزایش نقدینگی و آثار تورمی و افزایش دستمزدها، هزینه‌­های تأمین اجتماعی در بلند مدت افزایش می‌­یابد. افزایش نسبت پشتیبانی و افزایش امید به زندگی هم همین اثر را دارد.
نتیجه‌گیری: سیاست­‌های پولی و مالی دولت بر وضعیت مالی سازمان تأمین اجتماعی موثر است و با توجه به نقش سازمان بر رفاه بیش از ۴۵ میلیون نفر اعضای آن به‌عنوان نهاد عمومی غیردولتی، هنگام تصمیم‌گیری در مورد سیاست‌­های کلان در حوزه­‌های مختلف، به آثار آنها بر تمام ابعاد اقتصاد کلان و نهادها مخصوصاً نهادهای عمومی غیردولتی مثل سازمان تأمین اجتماعی توجه شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb