جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نظام پرداخت

پریناز دشمنگیر، لیلا دشمنگیر،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: اعمال مداخلات پزشکی بر روی بیمار فراتر از نیاز واقعی آنان، نه تنها باعث هدر رفت منابع موجود و صرف هزینه‌های بسیار می‌گردد، بلکه منجر به تهدید سلامتی افراد نیز می‌شود. شناسایی، حذف و پیشگیری از عواملی که در بروز این پدیده تأثیرگذار است بسیار مهم می‌باشد. بر این اساس این مطالعه قصد دارد به تبیین عوامل تأثیرگذار بر پدیده پزشکی شدن غیرضروری از دیدگاه صاحب‌نظران نظام سلامت ایران بپردازد.
روش بررسی: دو بحث گروهی متمرکز و مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته به روش چهره به چهره با ۱۱ نفر از صاحب‌نظران نظام سلامت که با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شده بودند انجام، و مستندات مرتبط نیز گردآوری و با استفاده از روش تحلیل محتوایی (استقرایی و قیاسی) مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: محتوای مصاحبه‌ها در ۴ موضوع اصلی و ۱۶ زیر موضوع طبقه‌بندی گردید. اعمال مداخلات سیاستی آگاه از شواهد در نظام پرداخت، نظام بیمه و تعرفه و نظام آموزشی کشور، مدیریت صحیح تضاد منافع، فرهنگ‌سازی و آگاهی‌رسانی به مردم از جمله عواملی است که در کنترل این پدیده و کاهش اثرات نامناسب ناشی از آن تأثیر قابل توجهی دارند.
نتیجه‌گیری: تلاش برای شناسایی عوامل مؤثر بر پدیده پزشکی شدن غیرضروی می‌تواند به تنظیم نظام نظارت دقیق و گزارش‌دهی کمک نماید و بدین طریق منجر به بسط اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش هزینه‌های تحمیل شده اضافی و سایر پیامدهای نامناسب در نتیجه این پدیده بر افراد و نظام سلامت گردد. 

پیمان رضایی، افسون اسدزاده،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: استفاده از سیستم‌­های مناسب برای پرداخت در نظام سلامت، از اولویت‌های همه کشورها به‌­شمار می­آید. در این مطالعه رویکردهای دو سیستم گروه­‌های تشخیصی مرتبط و طبقه­‌بندی پرداخت سرپایی به‌­منظور ارائه چارچوبی برای محاسبه هزینه­ مراقبت­‌های سرپایی و بستری در بیمارستان­‌های ایران، بررسی شدند.
روش بررسی: این مطالعه به شیوه مروری انجام شده است. پایگاه داده­‌های PubMed، Cochrane library،Science direct ، SID، Google Scholar و سایر سایت­های مرتبط جستجو گردیدند. در این مطالعه مقالات به زبان فارسی و انگلیسی بررسی شدند و در انتخاب نوع مطالعه و بازه زمانی محدودیتی اعمال نشد.
نتایج: تعداد ۱۰۸ مقاله و مستند مطالعه شدند. هفت سیستم گروه­های تشخیصی مرتبط عمدتاً برای خدمات بستری ایجاد شده‌­اند که عناصر مختلفی برای تعیین پرداخت دارند و به­‌منظور برطرف کردن محدودیت­‌های گروه­‌های تشخیصی مرتبط اصلی به وجود آمده‌­اند. کشورهای مختلف، غالبا از ورودی­‌های بومی­شده نظیر کدهای بالینی طبقه­‌بندی بین‌المللی بیماری‌­ها استفاده کرده‌­اند. رویکرد سیستم گروه‌­های تشخیصی مرتبط تبدیل کدهای بالینی به مالی برای تعیین هزینه‌­ها می‌­باشد که درنهایت پرداخت برای هر بیماری و وضعیت برمبنای فاکتورهای تعدیلی، سقف هزینه و وزن هزینه‌­ها برآورد می­‌شود. در سیستم طبقه‌­بندی سرپایی، کدهای بالینی در کتاب اصطلاحنامه اقدامات رایج پزشکی و کتاب طبقه­بندی بین­‌المللی بیماری­‌ها بر­مبنای ویزیت و اقدام انجام شده برای بیمار، اختصاص داده می‌­شوند. رویکرد این سیستم‌­ها در پرداخت، تبدیل کدهای بالینی به مالی و محاسبه هزینه­‌های نهایی بر اساس فاکتورهای تعدیلی، وزن هزینه­‌ها و سقف مصرف منابع مشابه، برای هر بیماری یا وضعیت می‌­باشد.
نتیجه‌­گیری: در نظام سلامت ایران، استفاده از سیستم‌­های آینده‌­نگر تعریف‌شده نظیر سیستم گروه‌­های تشخیصی مرتبط و طبقه‌­بندی پرداخت سرپایی بومی که بتواند هزینه­‌های تعلق‌گرفته در بخش بستری و سرپایی بیمارستان­‌ها را پوشش دهد، برای برقراری اصلاحات در پرداخت­‌ها ضروری می‌­باشد.

حسین طولابی‌راد، خلیل علی محمدزاده، محمدکریم بهادری، محمد خمرنیا،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: پیاده سازی سیستم پرداخت مبتنی بر عملکرد به عنوان یک عامل مهم و تأثیر گذار بر ارتقای بهره وری کارکنان مورد توجه قرار می‌گیرد، که موجب افزایش میزان رضایت و عدالت سازمانی خواهد شد. پرداخت‌های مبتنی بر عملکرد در واقع پاداش‌های مادی را به عملکرد فردی، گروهی یا سازمانی و یا ترکیبی از این سه مرتبط می‌سازد. این مطالعه با هدف تبیین دیدگاه کادر درمان از پرداخت مبتنی بر عملکرد در بیمارستان های منتخب استان لرستان انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مطالعات کیفی می باشد که با رویکرد تحلیل محتوا در سال ۱۴۰۰ در بیمارستان های منتخب استان لرستان انجام شد. جامعه آماری ۱۴ نفر از کارکنان درمانی و ستادی بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انجام شد. نمونه گیری تا زمان اشباع داده ها ادامه داشت. تحلیل داده با استفاده از تحلیل محتوای قراردادی انجام شد.
یافته ها: پس از تحلیل داده‌ها ۲ بعد اصلی (عوامل سازمانی، عوامل فردی و درونی) و ۶ بعد فرعی (عادلانه بودن سیستم پرداخت؛ کمیت کار؛ کیفیت کار؛ پرداخت بر اساس کار و تلاش؛ انگیزش و علاقه مندی؛ تعهد و پایبندی) استخراج شدند.
نتیجه گیری: با توجه به مؤثر بودن اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد بر درآمد بیمارستان­‌ها می­‌توان اظهار داشت که این طرح تأثیر مثبتی بر عملکرد کارکنان بیمارستان‌ها داشته و موجب فعالیت بیشتر آنان در بیمارستان‌­ها، ارائه خدمات بهتر و در مجموع بهبود اثربخشی شده است. بنابراین، به مسئولان و مجریان طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد می­‌شود اجرای آن را به صورت گسترده‌­تر در سایر استان‌ها دنبال کنند.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb