جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای پزشک خانواده

محمدرضا رضائی، سعید دائی کریم زاده، مهدی فدائی، اکبر اعتباریان، حمید بهرامی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع بیمه درمانی روستائیان و عشایر ایرانی در سال ۱۳۸۴ با تصویب در مجلس شورای اسلامی در سازمان بیمه خدمات درمانی وقت آغاز بکار نمود. جهت اجرای این برنامه توجه به منابع مالی و سایر زیرساخت‌های فیزیکی، قانونی، منابع انسانی اجتناب‌ناپذیر است. این پژوهش به بررسی عوامل مؤثر در موفقیت این طرح ملی در حوزه‌های بیان‌شده با توجه به میزان سهولت و قابلیت در دسترس بودن و نقش آن‌ها در موفقیت برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع بیمه درمانی روستائیان و عشایر ایرانی طی سال ۱۳۹۶ می‌پردازد.
روش بررسی: این مطالعه ابتدا بر اساس روش دلفی و با استفاده ازنظر متخصصین این حوزه که عبارت‌اند از: پزشکان شاغل در طرح روستایی، بازرسان و ناظران اجرای طرح بیمه سلامت و کارشناسان و مدیران استان‌های خوزستان، اصفهان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد که بر اساس نمونه‌گیری هدفمند و زنجیره‌ای انتخاب‌شده‌اند، به احصاء متغیرهای دخیل در زیرساخت فیزیکی، قانونی، نیروی انسانی و تأمین منابع مالی می‌پردازد. سپس از طریق آزمون تی استیودنت به مقایسه جوابیه‌ها با جداول استاندارد اقدام می‌گردد.
یافته‌ها: درنهایت مشخص گردید در تأمین منابع مالی، زیرساخت‌های فیزیکی، قانونی و نیروی انسانی پس از گذشت چند سال از شروع طرح، شاخص‌های همچون، تخصیص به‌موقع منابع مالی و تأمین بسته خدمتی، تعیین سرانه واقعی و پرداخت خدمات به‌صورت سرانه‌ای، تصویب قانون نظام ارجاع و قوانین بالادستی، پرداخت فرانشیز در سطوح ۲ و ۳ به همراه تعداد نیروی متخصص در روستاها، توزیع مناسب آن‌ها بر اساس تراکم جمعیتی در کنار گسترش مراکز درمانی بر اساس این تراکم، آموزش مناسب و عقد قراردادهای بلندمدت، موجب ایجاد احساس سودمندی و سهولت استفاده از خدمات نزد بیمه‌شدگان می‌گردد که با تغییر نگرش به طرح پزشک خانواده و موفقیت اجرای این طرح، رابطه معنی‌داری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: پس از گذشت چند سال از اجرای برنامه پزشک خانواده روستایی، این طرح به لحاظ تامین منابع مالی و سایر زیرساخت‌ها عملکرد نسبتاً خوبی دارد، ولی هنوز نظام ارجاع به‌درستی اجرا نمی‌شود و پس‌خوراندها از پزشکان متخصص به پزشکان خانواده ارسال نمی‌گردد.
جواد بابایی، صفا علمی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: دارو یکی از اقلام ضروری در درمان بیماری­ها بوده و تامین آن یکی از اولویت­های نظام­های سلامت است. اما تجویز درست آن از نظر کمی و کیفی و هزینه پرداخت شده، جزو نگرانی­های مسئولین ارائه خدمات سلامت است. مطالعه حاضر با هدف بررسی و تحلیل وضعیت تجویز دارو در بیمارستان و مراکز خدمات جامع سلامت مجری طرح پزشک خانواده شهرستان هشترود در سال ۱۳۹۶انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، داده ­های مربوط به تعداد کل و میانگین نسخ، اقلام و میانگین داروهای تجویز شده توسط پزشکان عمومی از بیمارستان و مراکز خدمات جامع سلامت مجری برنامه پزشک خانواده شهرستان هشترود، جمع‌آوری و توصیف داده ها از طریق شاخصهای آماری میانگین، انحراف معیار، آزمون همبستگی پیرسون و با نرم‌افزار های اکسل و SPSS ۲۰ انجام گرفت.
یافته‌ها: در مجموع ۷۲۸۰۶ نسخه در سال ۱۳۹۶ تجویز شده بود. میانگین اقلام دارویی تجویز شده   ۰/۳۶±۲/۷۹ قلم برای هر نسخه و میانگین قیمت هر نسخه مبلغ ۱۲۴۸۶/۰۹± ۱۱۶۱۲۳ریال بود. بیشترین تعداد نسخه و بیشترین تعداد میانگین اقلام داروئی در بیمارستان هشترود تجویز شده بود اما بیشترین میانگین مبلغ مربوط به نسخ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستائی شماره ۱ بود.
نتیجه‌گیری: میانگین اقلام داروئی تجویزی در برنامه پزشک خانواده شهرستان هشترود در سال ۱۳۹۶ کمتر از میانگین کشوری و مطالعات منتشر شده دیگر است که نشان دهنده موفقیت نسبی برنامه در کنترل اقلام داروهای تجویزی است. 
محترم احمدی‌فرد، عبدالرضا شاه‌محمدی، محمدرضا محمدطاهری، ناز محمد اونق،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده



سوده باقری‌ریزی، محمد احمدی، مهتاب شهیازی، روح‌الله جوادی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: اجرای برنامه پزشک خانواده، در سازمان بیمه سلامت ایران موجب تغییر در سیستم پرداخت، کاهش پرداختها در سطح اول ارائه خدمات و ایجاد یک سیستم ارجاع خواهد شد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش نظام ارجاع و پزشک خانواده بیمه سلامت، شامل پذیرش نظام ارجاع، ایجاد زیرساخت و اصلاحات، عوامل مدیریتی، منافع عمومی، سیاستگذاری مناسب نظام سلامت، ساختار مناسب بیمهای سلامت و رضایتمندی انجام گرفته است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه گردآوری دادهها توصیفی و از نوع همبستگی است. ۱۸۴ نفر به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه، با سؤالات بسته است. پس از تأیید روایی صوری و روایی سازه و پایایی ابزار پژوهش (آلفای کرونباخ ۰.۸۴۸)، تحلیل دادهها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری (PLS-SEM) انجام شد.
یافتهها: یافتههای حاصل از این پژوهش نشان داد که ساختار بیمه در نظام سلامت تأثیرگذارترین عامل بر پذیرش نظام ارجاع و پزشک خانواده بوده و ضریب مسیر اثر به میزان ۰.۲۳۱ برآورد شده است. علاوه بر این سیاستهای مندرج در دستورالعمل برنامه پزشک خانواده، زیرساخت و اصلاحات در جامعه، عوامل مدیریتی، منافع عمومی و رضایتمندی دیگر عواملی هستند که تأثیرگذاری آنها بر پذیرش نظام ارجاع و پزشک خانواده تأیید شده است.
نتیجهگیری: باتوجه به یافتهها علاوه بر ساختار مناسب بیمهای سلامت، عوامل مدیریتی و رضایتمندی از اهمیت بیشتری در پذیرش نظام ارجاع و پزشک خانواده برخوردار هستند. به نظر میرسد ساختار بیمهای میتواند تا حد زیادی احساس عدالت افراد نسبت به بیمهای سلامت ایجاد کند زیرا طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده بر اساس ضرورتهایی چون برقراری دسترسی مناسب آحاد کشور، برابری در بهرهمندی از خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین هدفمندی ارائه خدمات و بهرهوری از امکانات نیروی انسانی موجود شکل گرفته است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb