جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای کارایی

مقداد راحتی، ایروان مسعودی‌اصل، مسعود ابوالحلاج، مهدی جعفری، حسین مشیری تبریزی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: از آنجا که سازمان‌ها جهت پذیرش در بازار سرمایه بایستی چشم‌انداز روشنی از تداوم سودآوری در فعالیت خود داشته باشند؛ پژوهشگران درصدد برآمدند تا کارایی بیمارستان‌های دولتی را اندازه‌گیری نمایند، تا بتوانند با تفکیک بیمارستان‌های کارا و ناکارا، بیمارستان‌های حائز شرایط را برای پذیرش در بازار انتخاب نمایند.
روش بررسی: پژوهش حاضر کاربردی، توصیفی تحلیلی و گذشته‌نگر می‌باشد. برای سنجش کارایی از تکنیک تحلیل 
پوششی داده‌ها، مدل CCR وBCC ورودی محور استفاده گردید. داده‌ها شامل، ورودی و خروجی عملیات بیمارستان‌های دولتی می‌باشد، بطوریکه ورودی‌ها شامل تعداد تخت فعال، تعداد پرسنل پزشک، تعداد پرسنل غیرپزشک و خروجی‌ها شامل تعداد پذیرش بستری، تعداد پذیرش سرپایی، ضریب اشغال تخت می‌باشد. جامعه آماری شامل ۵۹۲ بیمارستان دولتی می‌باشد که با توجه به داده‌های در دسترس، ۵۵۸ بیمارستان انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده برای پژوهش نرم‌افزار DEA Solver Pro و SPSS می‌باشد.
یافته ها: در مدلCCR، ۱۲۳ بیمارستان کارا بوده (۲۲ درصد) و در مدل BCC، ۱۸۳ بیمارستان کارا بوده است (۳۳ درصد). میانگین کارایی بیمارستان‌ها در مدل CCR برابر با ۰/۶۶ و در مدل BCC برابر ۰/۷۵ می‌باشد.
نتیجه‌گیری: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺪل تحلیل پوششی داده‌ها (ورودی ﻣﺤﻮر) ﺑﺮای ﻛﺎرا ﻧﻤﻮدن واﺣﺪﻫﺎی ﻧﺎﻛﺎرا می‌توان با ﺗﻐﻴﻴﺮ ورودی‌ها ﺑﻪ ﻣﺮز ﻛﺎراﻳﻲ رسید، اما بنظر می‌رسد برای ایجاد تغییرات پایدار، بایستی در سیاست‌ها و استراتژی‌های کلان بخش سلامت تغییراتی ایجاد شود که می‌توان به خودگردانی بیمارستان‌ها، ادغام بیمارستان‌های کارا و ناکارا  و یا تشکیل هولدینگی از آنها و برنامه‌ریزی جهت ورود بیمارستان‌ها به بازار سرمایه اشاره نمود.

زهره مقدس، محسن واعظ قاسمی، فلورا ولی‌زاده پلنگ سرائی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: بیمارستانها بهعنوان یکی از سازمانهای اصلی ارائهدهنده خدمات سلامت، حساسیت و اهمیت ویژهای در اقتصاد و بهداشت دارند.  توجه کامل به کارایی بیمارستان بهعنوان بزرگترین و پرهزینهترین واحد عملیاتی نظام سلامت، اهمیت ویژهای دارد و برهمیناساس، ارزیابی عملکرد بیمارستان، یکی از مهمترین مسائل برای سیاستگذاران بهداشت محسوب میشود.
روش بررسی: تحلیل پوششی دادهها (DEA) روشی برای ارزیابی کارایی و بهرهوری واحدهای تصمیمگیری است. مدلهای کلاسیک تحلیل پوششی دادهها، ورودیها را بدون درنظر گرفتن مراحل میانی و ارتباطات فیمابین، در صورتی که یک شبکه برای تولید خروجیها از مراحل وابسته به هم تشکیل شده باشد، به خروجی تبدیل میکنند (جعبه سیاه). این تحقیق ارزیابی کارایی نسبی بیمارستانها را با محدودیتهای وزنی خروجی برای آن دسته از خروجیها که ارزش غیرخطی دارند درنظر میگیرد. بهطور معادل در فرم پوششی از اصل بدهبستان برای لحاظ کردن محدودیتهای خروجی استفاده شده است؛ به این ترتیب که یک دنباله وزنی ناصعودی برای مقادیر بیشتر خروجیهایی که ارزش غیرخطی دارند درنظر گرفته میشود. این مطالعه در یک شبکه سری بررسی شده است. در این تحقیق با استفاده از رویکرد تحلیل پوششی دادههای شبکهای، مدل ارزیابی کارایی سیستمها طراحی شده است که ارتباط بین وزنها را بهصورت یک ناحیه اطمینان در ارزیابی مدّنظر میگیرد.
یافتهها: در این مقاله، کارایی ۱۰بیمارستان با رویکرد جدید بررسی شد که فقط بیمارستان چهارم  نمره کارایی یک را کسب کرد. از ویژگیهای با اهمیت تغییر نوع دستهبندی واحدهای کارا و ناکار در یافتههاست.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد روش پیشنهادی از دقت بیشتری برخوردار است، زیرا با درنظر گرفتن قیمتگذاری غیرخطی خطایی که از قیمتگذاری خطی در ارزیابیها نتیجه میشود را کاهش داده است. واحدهای کارا و ناکارا در نتیجه بهدست آمده متفاوت از روشهای کلاسیک قبلی است و میتوان سیاستهای متفاوتی برای واحدها توسط مدیران درنظر گرفته شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb