دوره 3، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 115-104 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shamsoddini M, Hormoz B. Investigating the Effect of Financial Reform Policies on Health ‎Insurance Development in Developing Countries. Iran J Health Insur 2020; 3 (2) :104-115
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-138-fa.html
شمس الدینی مصطفی، هرمز بهرام. بررسی تأثیر سیاست‌های اصلاحات مالی بر توسعه بیمه درمان در کشورهای ‌درحال‌توسعه. بیمه سلامت ایران. 1399; 3 (2) :104-115

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-138-fa.html


1- دانشگاه هرمزگان ، m.shamsoddini@hormozgan.ac.ir
2- دانشگاه پیام نور، واحد ایرانشهر، زاهدان، ایران
چکیده:   (2623 مشاهده)
مقدمه: بیمه درمان از الزامات حوزه سلامت محسوب می‌شود که در اکثر کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه مورد توجه دولت‌ها است. ازآنجاکه صنعت بیمه یکی از اجزای مهم سیستم مالی کشورها به حساب می‌آید، بررسی تأثیر سیاست‌های اصلاح و دگرگونی نظام مالی بر توسعه این صنعت و به خصوص گسترش بیمه درمان از اهمیت بسیاری برخوردار است.
روش بررسی: این پژوهش یک تحقیق کاربردی و کمی است که با استفاده از تخمین پانل پویا به روش گشتاورهای تعمیم‌یافته و تخمین‌زن‌های آرلانو- باند صورت پذیرفت. در این پژوهش چگونگی تأثیرگذاری سیاست‌های اصلاحات مالی از جمله شاخص کل اصلاحات مالی و همچنین شاخص‌های فرعی کنترل نرخ بهره، خصوصی‌سازی، موانع ورود، آزادسازی جریان سرمایه و خط‌مشی بازار اوراق بهادار بر توسعه بیمه درمان برای 30 کشور منتخب درحال‌توسعه طی سال‌های 2018-2000 بررسی شد.
یافته‌ها: نتایج این پژوهش نشان داد که اصلاحات مالی می‌تواند منجر به توسعه بیمه درمان در کشورهای درحال‌توسعه شود، بااین‌حال نتایج تعاملی نشان داد که افزایش سطح توسعه اقتصادی در کشورها می‌تواند این اثر را افزایش دهد. شاخص‌های فرعی کاهش موانع ورود و خصوصی‌سازی در مدل‌های پایه و تعاملی اثر غالب را داشته و تأثیر مثبت و معنی‌دار بر توسعه بیمه درمان دارند. شاخص آزادسازی جریان سرمایه در مدل پایه معنی‌دار است اما تحت تأثیر توسعه اقتصادی و گستردگی بازارهای مالی معنی‌دار نیست، همچنین خط‌مشی بازار اوراق بهادار اثر معنی‌داری بر توسعه بیمه درمان در کشورهای درحال‌توسعه ندارد. شاخص کنترل نرخ بهره نیز تنها در یک سیستم مبتنی بر بازار با توسعه بیمه درمان ارتباط معنی‌دار دارد.
نتیجه‌گیری: به‌عنوان یک نتیجه‌گیری کلی از این مطالعه می‌توان بیان داشت که دخالت‌های زیاد دولت‌ها در کشورهای درحال‌توسعه یکی از عوامل بازدارنده در سیستم‌های مالی و تأثیرگذاری آن‌ها بر بخش بیمه است. نتایج این مطالعه نشان داد که اکثر سیاست‌های اصلاحات مالی به‌صورت مستقل یا تحت تأثیر متغیرهای شرطی، تأثیر خالص مثبتی بر توسعه بیمه درمان دارند، ازاین‌رو، کشورهای درحال‌توسعه در جهت بهبود شرایط سلامت جامعه و توسعه بیمه درمان، می‌توانند اجرای این سیاست‌ها را به‌عنوان راهکاری میان‌مدت در نظر بگیرند.
متن کامل [PDF 411 kb]   (1086 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/21 | ویرایش نهایی: 1399/6/29 | پذیرش: 1399/5/29 | انتشار الکترونیک: 1399/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb