1- گروه بیمسنجی، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- گروه بیمسنجی، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، amirtpayandeh@sbu.ac.ir
چکیده: (2615 مشاهده)
مقدمه: سالمند شدن جمعیت ایران از یک سو و افزایش هزینههای خدمات پزشکی به دلیل توسعه تکنولوژی ازسوی دیگر، مشکلاتی را برای صنعت بیمه درمان به وجود آورده که این حوزه از بیمه را به یکی از حوزههای پرمخاطره تبدیل کرده است. در این شرایط، یکی از اساسیترین نیازهای حوزه درمان، تعیین مدلی برای هزینه های درمان به صورت دقیق و موردی است. بیمهگر اجتماعی باید روند هزینهها را با دقت بررسی کرده یا رویکرد مالی هزینههای آینده را پیشبینی کند.
روش بررسی: این مقاله با استفاده از دادههای بیمه سلامت در سال های 1394 تا 1398 و به کارگیری ایده مورد بررسی توسط کریستینسن و همکاران، مدل مناسبی برای متوسط هزینههای آزمایشگاهی درمان ارائه داده است. بنابراین نتایج این پژوهش می تواند به بهبود بیمه سلامت کمک کند.
یافته ها: براساس نتایج، متوسط هزینههای درمان توزیع نسبتا متقارنی داشته و به عوامل سن و زمان بستگی دارد. نتایج نشان میدهد که متوسط هزینههای درمان آزمایشگاهی فصلی، مقدار بالاتری برای سنین نوزادی و سنین جوانی داشته و به طور یکنواخت با افزایش سن، افزایش پیدا میکند.
نتیجه گیری: یکی از دلایل ناموفق بودن طرح سلامت، مشخص نبودن هزینه های درمان به صورت دقیق است. این پژوهش با ارائه مدلهای ریاضی، این مشکل را مرتفع و در نهایت، مدل مناسبی برای متوسط هزینههای فصلی آزمایشگاهی درمان پیشنهاد میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/2/28 | ویرایش نهایی: 1399/10/3 | پذیرش: 1399/8/18 | انتشار الکترونیک: 1399/9/24