Nazemi B, Gudarzi Farahani Y. Effect of COVID-19 Pandemic on the Country's Insurance Industry in the Vector Autoregression Model: A Secondary Study. Iran J Health Insur 2022; 5 (1) :32-43
URL:
http://journal.ihio.gov.ir/article-1-186-fa.html
1- واحد اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2- گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه قم، قم، ایران ، yazdan.farahani@gmail.com
چکیده: (2181 مشاهده)
مقدمه: با شیوع کووید-۱۹ در چین و گسترش آن در دیگر کشورها، بازارهای مالی در سراسر جهان به شدت تحت تأثیر این بحران قرار گرفتند. از جمله اثرات جهانی شیوع کووید-۱۹ می توان به افزایش بیکاری در جهان، تحمیل شوک های سنگین به اقتصاد دنیا، کاهش بهای نفت خام، کاهش تجارت جهانی در اکثر کشورهای درگیر و بسته شدن درهای دنیا به روی تجارت خارجی اشاره کرد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر پاندمی کووید-۱۹ بر شاخص های عملکردی صنعت بیمه کشور صورت پذیرفت.
روش بررسی: این پژوهش از نوع مطالعه ثانویه بوده است. علاوه بر این در این پژوهش از اطلاعات آماری ۱۳۷۰-۱۳۹۹ و مدل خودرگرسیونبرداری به منظور بررسی تأثیر پاندمی کووید-۱۹بر صنعت بیمه استفاده شد. در این مطالعه پاندمی کووید-۱۹ به صورت یک شوک برونزا در مدل گنجانده شده است.
یافته ها: یافته های حاصل شده از این پژوهش بیانگر این بود که انتشار کووید-۱۹ منجر به افزایش در حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی در بخش بیمه های زندگی و غیرزندگی است. نتایج نشان داد که تأثیر پاندمی کووید-۱۹ بر بخش بیمه های زندگی بیشتر از بیمه های غیرزندگی بوده است.
نتیجه گیری: در کشورهای که نرخ تورم کمتر بوده و اقتصاد باثباتی دارند، آثار کووید-۱۹ در حق بیمه تولیدی منفی بوده اما در کشورهایی که تورم بالا را همراه با بی ثباتی اقتصادی تجربه می کنند، آثار کووید-۱۹ بر حق بیمه تولیدی مثبت بوده است. در واقع در کشور به دلیل افزایش سالانه نرخ دیه که موجب افزایش حق بیمه شخص ثالث می شود، نوسانات نرخ ارز و تورم نیز منجر به رشد حق بیمه تولیدی شرکت های بیمه می شود. به همین دلیل رکود و رشد اقتصادی کشور در سال های گذشته تأثیری منفی در رشد حق بیمه نداشته و صرفا میزان نرخ رشد حق بیمه کم یا زیاد شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/6/11 | ویرایش نهایی: 1401/4/14 | پذیرش: 1401/1/20 | انتشار الکترونیک: 1401/4/4