دوره 5، شماره 1 - ( 1-1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 51-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghafoor Boroujerdi M, Mousavi M H. The Impact of COVID-19 Pandemic on Written Policy Number and Claim Number of Life Insurance in Iran. Iran J Health Insur 2022; 5 (1) :44-51
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-194-fa.html
غفوربروجردی مریم، موسوی میرحسین. تأثیر پاندمی کووید- 19 بر تعداد بیمه‌نامه صادره و موارد خسارت بیمه زندگی در ایران. بیمه سلامت ایران. 1401; 5 (1) :44-51

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-194-fa.html


1- گروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران ، q.boroujerdi@gmail.com
2- گروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
چکیده:   (1925 مشاهده)
مقدمه: یکی از رشتههای بیمهای که ارتباط موضوعی تنگاتنگی با کووید-۱۹ و نتایج مرگبار آن دارد، بیمه زندگی است. بر این اساس بهمنظور اتخاذ تصمیمات و سیاستهای مناسب، بررسی همهجانبه این بیماری و اثرات آن بر بیمه زندگی امری ضرروری مینماید. هدف این مقاله بررسی تأثیر پاندمی کووید-۱۹ بر تعداد بیمهنامههای صادره و موارد خسارت بیمه زندگی در ایران است.
روش بررسی: مطالعه حاضر به صورت کیفی و کمی در سال ۱۴۰۰ صورت پذیرفت. در قسمت کیفی از مطالعه تطبیقی و تحلیل کیفی (تحلیل مضمون) استفاده شد. در قسمت کمی، دادههای مورد بررسی از سامانه سنهاب و سالنامه آماری بیمه مرکزی جمعآوری شد. نمونه مورد مطالعه در این قسمت شامل اطلاعات ۹ ماهه اول سالهای ۱۳۹۷ الی ۱۳۹۹ در ۲۶ شرکت بیمه است. دسته بندی دادهها با استفاده از نرمافزار Excel نسخه ۲۰۱۶ و تحلیل این دادهها با استفاده از نرمافزار E-Views نسخه ۱۱ صورت گرفت.
یافتهها: نتایج حقایق آماری آشکار شده نشان میدهد که بر اثر پاندمی کووید-۱۹ تعداد موارد خسارات بیمه زندگی در اکثر کشورهای جهان افزایش یافته است، اما تأثیر این ویروس بر تمایل افراد به خرید بیمه زندگی و بیمهنامه صادره بیمه زندگی متفاوت است. همچنین نتایج مدل رگرسیونی نشان میدهد که در ایران میانگین هر دو متغیر تعداد بیمهنامه صادره بیمه زندگی و تعداد موارد خسارت بیمه زندگی با شیوع کووید-۱۹ به طور معناداری افزایش یافته است.
نتیجهگیری: از آنجایی که با شیوع کووید-۱۹ تعداد موارد خسارت بیمه زندگی افزایش یافته و این مسئله میتواند به ضرر شرکتهای بیمه تمام شود. لازم است شرکتهای بیمه در تعامل با مراکز و نهادهای مرتبط، اقدامات لازم را درخصوص آموزشهای خودمراقبتی به افراد انجام دهند. همچنین بیمهگران میتوانند رشته فعالیتهای خود را متنوع سازند تا اثرات نامطلوب این همهگیری را کنترل کنند.
متن کامل [PDF 400 kb]   (546 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/5/4 | ویرایش نهایی: 1401/4/14 | پذیرش: 1400/12/8 | انتشار الکترونیک: 1401/4/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb