دوره 4، شماره 4 - ( 12-1400 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 259-246 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Etemadi M, Shahabi S, Mohammadi M. Long-Term Care Insurance for the Elderly: A Review of Evidence and Suggested Policies for Iran. Iran J Health Insur 2022; 4 (4) :246-259
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-227-fa.html
اعتمادی منال، شهابی سعید، محمدی ماهان. بیمه مراقبت‌های بلند مدت برای سالمندان: مروری بر شواهد و توصیه سیاستی برای ایران. بیمه سلامت ایران. 1400; 4 (4) :246-259

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-227-fa.html


1- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران ، mnletemadi@gmail.com
2- مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
3- مرکز سلامت جمعیت و محیط زیست، دانشکده پزشکی و دندانپزشکی، دانشگاه گریفیث، کوئینزلند، استرالیا
چکیده:   (1504 مشاهده)
مقدمه: باتوجه به هزینه‌های بالای مراقبت‌های بلند مدت همگانی در سالمندی و چالش برانگیز بودن بحث تأمین مالی آنها برای اکثر کشورها، این مقاله قصد دارد تا با بررسی کشورهای پیشرو در این زمینه راهکارهایی برای کشور ایران ارائه دهد.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع تطبیقی با استفاده از مرور حیطه‌ای بوده و به بررسی شواهد مرتبط با تأمین مال بیمه خدمات مراقبت بلندمدت در کشورهای منتخب و در شش بعد نوع بیمه، نوع عضویت، نرخ مشارکت/حق بیمه، معیارهای شمولیت برای پوشش، دامنه خدمات تحت پوشش، و نهایتاً سهم فرانشیز بیمه‌شدگان از طریق بررسی مطالعات موجود در پایگاه داده‌های اطلاعاتی علمی پرداخت.
یافته‌ها: یافته ها در شش کشور مورد بررسی نشان داد که بیمه مراقبت‌های بلند مدت نیازمند حمایت بخش دولتی بصورت کامل یا بصورت ترکیبی با بخش خصوصی می باشد. همگامی این بیمه با پوشش بیمه پایه، اجباری بودن آن، ترکیب تأمین مالی دولتی و فردی (کسر از حقوق مستقیم یا مالیات) و وجود سهم مشارکت محدود بیمار برای دریافت خدمات در تمامی این کشورها مشاهده شد. نوع پوشش یا به صورت همگانی یا تنها برای افراد سالمند تعریف شده است و نهایتا دامنه خدمات در این بیمه ها بر اساس میزان وابستگی، زمان مورد نیاز و مکان دریافت خدمت سطح بندی می شود.
نتیجه‌گیری: در همه کشورهای مطالعه شده، پوشش بیمه اجباری برای مراقبت‌های بلندمدت طراحی شده بود که امکان برقراری یارانه متقاطع را فراهم سازد. تجمیع و کاهش پراکندگی منابع و گسترش صندوق انباشت ریسک یکپارچه، پیش نیاز مهم برای طراحی بیمه مراقبت های بلندمدت در ایران است. اجرای دقیق قانون مبنی بر الزام بیمه‌های تکمیلی به صرفاً پوشش خدمات خارج از بسته بیمه پایه و بازطراحی دو بسته بیمه پایه و تکمیلی، برای تعیین آنچه در قالب بسته بیمه مراقبت‌های بلندمدت قابل تعریف است یک ضرورت است.
متن کامل [PDF 809 kb]   (797 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/12/11 | ویرایش نهایی: 1401/4/11 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار الکترونیک: 1400/12/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb