۱- گروه مدیریت استراتژیک، دانشگاه پیام نور، ساوه، ایران
۲- گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، ahmadi1284@pnu.ac.ir
۳- گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، ساوه، ایران
۴- گروه حسابداری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده: (۱۲۰۶ مشاهده)
مقدمه: اجرای برنامه پزشک خانواده، در سازمان بیمه سلامت ایران موجب تغییر در سیستم پرداخت، کاهش پرداخت ها در سطح اول ارائه خدمات و ایجاد یک سیستم ارجاع خواهد شد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش نظام ارجاع و پزشک خانواده بیمه سلامت، شامل پذیرش نظام ارجاع، ایجاد زیرساخت و اصلاحات، عوامل مدیریتی، منافع عمومی، سیاستگذاری مناسب نظام سلامت، ساختار مناسب بیمهای سلامت و رضایتمندی انجام گرفته است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی و از نوع همبستگی است. ۱۸۴ نفر به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه، با سؤالات بسته است. پس از تأیید روایی صوری و روایی سازه و پایایی ابزار پژوهش (آلفای کرونباخ ۰.۸۴۸)، تحلیل داده ها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری (PLS-SEM) انجام شد.
یافتهها: یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که ساختار بیمه در نظام سلامت تأثیرگذارترین عامل بر پذیرش نظام ارجاع و پزشک خانواده بوده و ضریب مسیر اثر به میزان ۰.۲۳۱ برآورد شده است. علاوه بر این سیاست های مندرج در دستورالعمل برنامه پزشک خانواده، زیرساخت و اصلاحات در جامعه، عوامل مدیریتی، منافع عمومی و رضایتمندی دیگر عواملی هستند که تأثیرگذاری آنها بر پذیرش نظام ارجاع و پزشک خانواده تأیید شده است.
نتیجهگیری: باتوجه به یافتهها علاوه بر ساختار مناسب بیمهای سلامت، عوامل مدیریتی و رضایتمندی از اهمیت بیشتری در پذیرش نظام ارجاع و پزشک خانواده برخوردار هستند. به نظر میرسد ساختار بیمهای میتواند تا حد زیادی احساس عدالت افراد نسبت به بیمهای سلامت ایجاد کند زیرا طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده بر اساس ضرورتهایی چون برقراری دسترسی مناسب آحاد کشور، برابری در بهرهمندی از خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین هدفمندی ارائه خدمات و بهرهوری از امکانات نیروی انسانی موجود شکل گرفته است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/6/9 | ویرایش نهایی: 1402/5/24 | پذیرش: 1402/2/4 | انتشار الکترونیک: 1402/3/6