دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 34-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 162779711

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadnejad F, Daneshfard K, Najafbeigi R. Presenting and Explaining the Strategic Model for Promoting Insurance Policies in Iran’s Health System. Iran J Health Insur 2023; 6 (1) :23-34
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-240-fa.html
اسدنژاد فاطمه، دانش‌فرد کرم الله، نجف‌بیگی رضا. ارائه و تبیین الگوی راهبردی ارتقای سیاست‌های بیمه در نظام سلامت ایران. بیمه سلامت ایران. 1402; 6 (1) :23-34

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-240-fa.html


1- گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
2- گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، Daneshfard@srbiau.ac.ir
چکیده:   (1201 مشاهده)
مقدمه: امروزه بیمههای سلامت نقش مهمی در ارتقای سلامت جامعه و سطح رفاه افراد دارند. بیمههای بهداشت و درمان دارای کاستیهایی هستند که بسیاری از آنها به مسائل سیاستگذاری و نقص در مدیریت راهبردی این گونه بیمهها مربوط میشود که نیازمند اصلاح و بهبود است. در همین راستا، این مطالعه با هدف ارائه و تبیین الگویی راهبردی برای ارتقای سیاستهای بیمه در نظام سلامت ایران صورت پذیرفت.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع تحلیلی و کاربردی است که در دو فاز کمی و کیفی صورت پذیرفت. در مرحله کیفی با استفاده از روش تحلیل موضوعی برای طراحی الگوی پژوهش، با ۲۶ نفر از خبرگان دانشگاهی و اجرایی در زمینه بیمه سلامت به صورت هدفمند مصاحبه انجام شد و در مرحله کمی از مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزار Smart PLS استفاده شد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه و به شکلی تصادفی از ۱۸۶ نفر از مدیران و متخصصان فعال در زمینه بیمه سلامت با پرسشنامه نظرخواهی شد.
یافتهها: پس از تحلیل و کدگذاری پاسخها، ۵ راهبرد شامل ارتقای مدیریت کلان در بیمه بهداشت و درمان، بهبود خدمات بیمه، ارتقای عدالت بیمهای، مدیریت منابع و بهرهگیری از رویکرد پایداری شناسایی شدند که مبنای تشکیلدهنده الگوی طراحی شده متغیرهای مربوط به پیشرانها، عوامل زمینهای، راهبردها و پیامدها هستند. تحلیل دادههای این یافتهها با روش مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که اجزای الگوی پژوهش مورد تأیید بوده و کلیه ضرایب مسیر برآورد شده معنادار است.
نتیجهگیری: یافتههای مطالعه حاکی از این است که با تأمین منافع ذینفعان و همچنین در نظر گرفتن کلیه متغیرهای تأثیرگذار بر سیاستگذاری، میتوان مسیری رو به ارتقا و بهبود در فرایند سیاستگذاری بیمههای بهداشتی درمانی کشور طی کرد.
متن کامل [PDF 782 kb]   (479 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/4/2 | ویرایش نهایی: 1402/5/24 | پذیرش: 1401/11/25 | انتشار الکترونیک: 1402/3/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb