Research code: A-10-325-1
Mortazavi Saraee K, Mahmoudzadeh M, Izadbakhsh H. The Application of the Dynamic Model Approach in Social Insurance Funds in Terms of the Consequences of the Corona Epidemic; A Case Study of Social Security Organization of Iran. Iran J Health Insur 2022; 5 (2) :118-128
URL:
http://journal.ihio.gov.ir/article-1-241-fa.html
مرتضوی سرایی کیوان، محمودزاده محمود، ایزدبخش حمیدرضا. کاربرد رهیافت مدلهای پویا در صندوقهای بیمهگر اجتماعی با لحاظ تبعات ناشی از همهگیری بیماری کرونا؛ مطالعه موردی سازمان تأمین اجتماعی ایران. بیمه سلامت ایران. ۱۴۰۱; ۵ (۲) :۱۱۸-۱۲۸
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-۱-۲۴۱-fa.html
۱- گروه اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروزکوه، تهران، ایران
۲- گروه اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروزکوه، تهران، ایران ، modellinge@yahoo.com
۳- گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده: (۱۴۴۰ مشاهده)
مقدمه: سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمه اجتماعی کشور نقش مهم و تعیینکنندهای در تأمین سلامت و پویایی جامعه ایفا میکند و از مهمترین اهداف آن تامین خدمات متنوع بیمهای و درمانی افراد تحت پوشش است. اما دستیابی به این مهم زمانی به نحو مطلوب امکانپذیر است که منابع و مصارف و عوامل موثر بر آنها، که پیش شرط ارائه خدمات و مصارف آنهاست، با دقت و شفافیت شناخته شود و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
روش بررسی: در این پژوهش، با مدلسازی منابع و مصارف سازمان تأمین اجتماعی با روش پویاییشناسی سیستمها، اقدام به بررسی تاثیرات بیماری کرونا و همچنین پیشبینی شرایط این سازمان در سالهای آتی و ارائه پیشنهاداتی برای رفع مشکلات آن شده است.
یافتهها: بنا بر یافتههای این پژوهش، افزایش حق بیمه دریافتی از ۳۰ به ۳۵درصد و همچنین افزایش سن بازنشستگی به میزان ۵ سال، میتواند منابع این سازمان را افزایش داده و از ورشکستگی آن جلوگیری کند.
نتیجه گیری: اتخاذ سیاستهای پیشنهاد شده در این پژوهش، باوجود تاثیرگذاری بعضا بسیار زیاد، به تنهایی نمیتواند برای جلوگیری از ورشکستگی صندوق تأمین اجتماعی رویکرد مفیدی ارائه دهد. به منظور اطمینان از بهبود شرایط صندوق، پیشنهاد میشود علاوه بر سیاستهای پیشنهاد شده در زمینه تغییر سیستم تأمین اجتماعی و همچنین اتخاذ سیاستهای بلندمدت و میانمدت کارآمدتر تغییراتی انجام شود تا رویکرد مناسبی برای برونرفت از شرایط کنونی انتخاب شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/4/4 | ویرایش نهایی: 1401/11/1 | پذیرش: 1401/5/30 | انتشار الکترونیک: 1401/7/16