1- گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، zohreh.javanmard44@gmail.com
چکیده: (1103 مشاهده)
مقدمه: یکی از راه های موثر جهت ارتقاء کیفیت خدمات مراقبتی، جلوگیری از هدررفت منابع در مراکز بهداشتی-درمانی و بیمارستانها از طریق شناسایی علل مربوطه می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نوع، علل و میزان کسورات بیمه سلامت در بیمارستانهای آموزشی شهرستان فردوس انجام شده است.
روش بررسی: پژوهش توصیفی حاضر در سال 1400 در دو بیمارستان آموزشی شهرستان فردوس انجام شد. جامعه پژوهش شامل پروندههای بستری و سرپایی دارای کسور این دو بیمارستان، در نیمه اول سال 1400، بود. ابزار جمع آوری داده یک فرم محقق ساخته بود که اعتبار آن مورد تایید قرار گرفت. داده ها پس از گردآوری، با استفاده از نرم افزار اکسل و با روش آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: بیشترین کسورات و علل آنها در پرونده های بررسی شده به ترتیب مربوط به آزمایشگاه (به علت نبود مسئول فنّی)، و لوازم مصرفی (به علل عدم تعهد بیمه در قبال برخی تجهیزات و درخواست اضافه قیمت) می باشند. همچنین کمترین کسورات در پرونده های بررسی شده مربوط به دارو (به علت درخواست بیش از اندازه دارو)، بیهوشی (به علت درخواست اضافه k بیهوشی)، و پروتز (به علت درخواست اضافه قیمت) میباشند. همچنین یافته ها نشان داد که در هر دو بیمارستان، پرونده های بستری بیشترین میزان کسورات را به خود اختصاص دادند.
نتیجه گیری: عواملی همچون اطلاعات صحیح موجود در پرونده های پزشکی و همچنین حضور مسئول فنی در بخشهای مختلف بیمارستانی، نقش مهمی در کاهش کسورات بیمارستانی دارند. لذا بایستی تصمیم گیری و سیاست گذاری مناسبی در این خصوص انجام شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1401/7/9 | ویرایش نهایی: 1402/2/25 | پذیرش: 1401/11/19 | انتشار الکترونیک: 1401/12/27