دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 64-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.TNB.REC.1401.021

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farhadi M, Hosseini S M, Maher A. Relationship Between Dental Insurance Coverage and Oral Health. Iran J Health Insur 2023; 6 (1) :57-64
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-256-fa.html
فرهادی مهدی، حسینی سید مجتبی، ماهر علی. رابطه پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی با سلامت دهان و دندان. بیمه سلامت ایران. 1402; 6 (1) :57-64

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-256-fa.html


1- گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده مدیریت، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده مدیریت، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، hosseinisch@yahoo.com
3- گروه سیاستگذاری سلامت، دانشکده مدیریت و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (1079 مشاهده)
مقدمه: پوششهای بسیار ضعیف درمان پایه در بخش بیمههای دندانپزشکی موجب شده تا اینگونه خدمات، برای مردم به عنوان خدماتی لوکس تلقی شده و شاخصهای سلامت دهان و دندان در ایران، از مطلوبیت چندانی برخوردار نباشد. با توجه به پوششهای درمان مازاد تکمیلی توسط بیمههای تجاری در این پژوهش به بررسی رابطه پوشش بیمهای خدمات دندان پزشکی با میزان سلامت دهان و دندان پرداخته شد.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی، تحلیلی و مقطعی بود، جامعه آماری پژوهش حاضر شامل بیماران مراجعهکننده به کلینیکهای شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بودند. حجم نمونه در این مطالعه برابر با ۳۸۳ نفر بود که با روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه جمعآوری شده بود و دادهها در سطح آمار توصیفی و استنباطی و آزمونهای t یک جامعه و دوجملهای و آزمون فریدمن مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: بین پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی و سلامت دهان و دندان افراد رابطه معناداری وجود دارد (۰.۰۰۰=P و ۲۳.۹۹=t). از طرفی بین میزان پرداخت از جیب بیماران درخصوص خدمات دندانپزشکی با وضعیت سلامت دهان و دندان رابطه معناداری مشاهده شده است (۰.۰۰۰=P و ۱۶.۱۱۷=t). نتایج حکایت از تأثیر میزان پرداخت بیمهای خدمات دندانپزشکی بر میزان استفاده از خدمات دندانپزشکی دارد (۰۰.۰۰۰=P و ۲۹.۷۳=t). همچنین ویژگیهای دموگرافیک بیمهگذار (شاخص DMFT، سن، جنسیت، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل) بر میزان استفاده از خدمات دندانپزشکی تأثیرگذار بودند (۰.۰۰۰=P و ۳۳.۰۴=t).
نتیجهگیری: مسئولان و دستاندرکاران سلامت دهان و دندان به دلیل وجود رابطه بین پوشش بیمه، میزان پرداختی، سن و سطح تحصیلات افراد با سلامت دهان و دندان باید تصمیمگیری و سیاستگذاری مناسبی انجام دهند.
متن کامل [PDF 339 kb]   (469 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/7/21 | ویرایش نهایی: 1402/5/24 | پذیرش: 1402/1/21 | انتشار الکترونیک: 1402/3/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb