دوره 1، شماره 1 و 2 - ( 4-1397 )                   جلد 1 شماره 1 و 2 صفحات 43-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi Barghi H, Aali B, Azimi F. Evaluation on Admission Rates and Inexpedient Hospitalization Days at Valiasr Hospital in Meshkin Shahr-Using the AEP Protocol. Iran J Health Insur 2018; 1 (1 and 2) :38-43
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-28-fa.html
قاسمی برقی حمید، عالی بابک، عظیمی فرهاد. بررسی میزان پذیرش و روزهای بستری غیرمقتضی در بیمارستان ولیعصر مشگین شهر با استفاده از پروتکل AEP. بیمه سلامت ایران. 1397; 1 (1 و 2) :38-43

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-28-fa.html


1- اداره کل بیمه سلامت استان اردبیل، اردبیل، ایران
چکیده:   (4696 مشاهده)
مقدمه: شناسایی میزان استفاده نابجا از خدمات سلامت در بخش بستری قدم اول در اجرای برنامه‌های کنترل و تحدید هزینه‌های نظام سلامت بدون آسیب به کیفیت این خدمات می‌باشد. این مطالعه، در بیمارستان دولتی ولیعصر شهرستان مشکین شهر با هدف سنجش میزان پذیرش و روزهای بستری غیر مقتضی بیمه‌شدگان و میزان هزینه‌های وارده ناشی از این پدیده به سازمان بیمه سلامت صورت پذیرفته است.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی در مردادماه ۱۳۹۵ در بیمارستان ولیعصر شهرستان مشگین شهر اجرا شد. جامعه آماری در این مطالعه را تمامی بیمه‌شدگان تحت پوشش سازمان بیمه سلامت از کلیه صندوق‌ها که در زمان اجرای مطالعه به این بیمارستان مراجعه داشتند، تشکیل می‌دهند. ۳۳۰ نمونه برای نمونه‌گیری در این مطالعه انتخاب شدند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از ابزار چک‌لیست موسوم به پروتکل AEP استفاده شد.
یافته‌ها: ۳۳/۵۶ درصد از بیمه‌شدگان (۱۸۶ نفر) مرد و ۷/۴۳ درصد بیمه‌شدگان بستری (۱۴۴نفر) زن بودند. ۶۱ بیمار (۴/۱۸ درصد) به صورت الکتیو و ۲۶۹ بیمار(۵/۸۱ درصد) به صورت اورژانسی بستری شده بودند. از مجموع ۳۳۰ پذیرش ارزیابی شده ۱۲۹ مورد ( ۳۹ درصد) غیرمقتضی بود و بالاترین پذیرش غیرمقتضی در بخش داخلی با ۶۶ درصد و کمترین میزان پذیرش غیرمقتضی در بخش جراحی با ۱۲ درصد بوده است. سازمان بیمه سلامت در سال ۱۳۹۵ بابت روزهای بستری بی مورد در این سه بخش هزینه‌ای نابجا برابر ۶.۱۵۳.۸۴۰.۰۰۰ ریال پرداخت نموده است.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد پروتکل AEP با توجه با بررسی‌های انجام یافته متعدد از اعتبار مناسبی برای ارزیابی مناسبت پذیرش و روزهای بستری در بیمارستان برخوردار است. سازمان بیمه سلامت و سایر سازمان‌های بیمه‌گر پایه ضروریست برای کاهش پذیرش‌ها و روزهای بستری غیرمقتضی با بکارگیری پروتکلAEP به عنوان یک ابزار نظارتی در ارزیابی‌ها و رسیدگی به اسناد بخش بستری، تمامی پذیرش‌های بستری را بهینه‌سازی نماید.
متن کامل [PDF 701 kb]   (1610 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/4/17 | ویرایش نهایی: 1398/6/31 | پذیرش: 1397/4/17 | انتشار الکترونیک: 1397/4/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb