دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 130-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 3400989
Ethics code: IR.MUI.MED.REC.1401.124

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminmansour B, Parvar S, Fakhr M, Mahabadi A. Ascertain Changes in the Volume of Neurosurgical Procedures Carried Out Before, During, and After the COVID-19 Pandemic. Iran J Health Insur 2023; 6 (2) :123-130
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-286-fa.html
امین‌منصور بهرام، پرور سجاد، فخر محمدمهدی، مهابادی امیر. بررسی تغییرات تعداد عمل‌های جراحی مغز و اعصاب قبل، حین و بعد از شیوع کووید-19. بیمه سلامت ایران. 1402; 6 (2) :123-130

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-286-fa.html


1- گروه جراحی مغز و اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- گروه جراحی مغز و اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، amirmahabadi@med.mui.ac.ir
چکیده:   (759 مشاهده)
مقدمه: همهگیری کرونا ویروس (کووید-۱۹) اثرات شدیدی را بر مراقبتهای بهداشتی جهانی داشته است. هدف از این مطالعه تعیین تغییرات تعداد عملهای جراحی مغز و اعصاب قبل، حین و بعد از شیوع کووید-۱۹ در بیمارستانهای شهر اصفهان بود.
روش بررسی: این مطالعه گذشتهنگر در سه بیمارستان شهر اصفهان انجام شد. دادههای مرتبط با بیماران جراحی مغز و اعصاب (اعم از الکتیو و غیرالکتیو) تحت درمان، از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۴۰۲ جمعآوری شد. بنابراین سه دوره ایجاد شد: قبل از شیوع کووید-۱۹ (اسفندماه سال ۱۳۹۶ تا اسفندماه ۱۳۹۸)، حین شیوع (اسفندماه سال ۱۳۹۸ تا اسفندماه ۱۴۰۰) و دوران پساکووید-۱۹ (اسفندماه سال ۱۴۰۰ تا اسفندماه ۱۴۰۱). دادههای جمعآوری شده در نرمافزار SPSS ویرایش ۱۶ مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: ۳۰۴۵۶ مورد پذیرش برای جراحی مغز و اعصاب در حین کووید-۱۹ در مقایسه با ۴۲۳۰۰ پذیرش قبل از همهگیری مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در دوران پساکووید (۱۴۰۰-۱۴۰۲) ۱۷۳۴۱ نفر پذیرش شده بودند. پیش از همهگیری، میانگین تعداد ارجاعات ۴۶ مورد در ۲۴ ساعت بود که در حین شیوع کووید-۱۹ به ۳۳ روز کاهش یافت. در دوران پساکووید به ۳۷ مورد در ۲۴ ساعت رسید. در دوران پساکرونا تفاوت معناداری در تعداد کل بیماران پذیرش شده، تعداد کل اعمال جراحی انجام شده و اعمال جراحی الکتیو انجام شده نسبت به دوران قبل از شیوع کووید-۱۹ و حین شیوع آن مشاهده شد (۰.۰۵>P). همچنین تفاوت معناداری از نظر مشکلات ستون فقرات بین دوران پساکرونا با حین شیوع آن وجود داشت (۰.۰۵>P).
نتیجهگیری: ظرفیت درمان ایمن، برای بیمارانی که نیاز به مراقبتهای الکتیو و غیرالکتیو جراحی مغز و اعصاب داشتند، در حین همهگیری کووید-۱۹ حفظ شد. همچنین پس از اتمام همهگیری تعداد عملهای جراحی نسبت به دوران قبل از آن کاهش داشت.
متن کامل [PDF 812 kb]   (261 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/3/12 | ویرایش نهایی: 1402/8/28 | پذیرش: 1402/6/11 | انتشار الکترونیک: 1402/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb