دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 265-256 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 162348303

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi S, Nourollahzadeh N, Jafari S M. A Hybrid Fuzzy QFD Approach to Evaluating the Financing Policies of Universal Health Coverage in Iran. Iran J Health Insur 2024; 6 (4) :256-265
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-297-fa.html
صالحی ساعد، نوراله‌زاده نوروز، جعفری سیده محبوبه. ارائه یک رویکرد ترکیبی QFD فازی با هدف ارزیابی سیاست‌های تأمین مالی پوشش همگانی بیمه سلامت در کشور ایران. بیمه سلامت ایران. 1402; 6 (4) :256-265

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-297-fa.html


1- گروه مالی، دانشکده اقتصاد و حسابداری، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مالی، دانشکده اقتصاد و حسابداری، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، nour547@yahoo.com
چکیده:   (472 مشاهده)
مقدمه: یکی از چالش‌های اساسی جوامع مختلف، دسترسی راحت و ارزان به خدمات بهداشت و درمان می‌باشد. در این راستا، طرحی تحت عنوان پوشش همگانی سلامت توسط سازمان بهداشت جهانی ارائه گردید و کشورهای مختلف در راستای پاسخ‌دهی به این طرح، اقدامات مختلفی را اجرا کرده‌اند. یکی از نیازهای اساسی اجرای طرح پوشش همگانی سلامت، وجود منابع مالی کافی است. لذا هدف این پژوهش شناسایی و ارزیابی سیاست‌های تأمین مالی جهت پوشش همگانی سلامت است.
روش بررسی: در این مطالعه، نخست مبانی نظری و ادبیات تحقیق مورد بررسی قرار گرفته و با خبرگان پژوهش مصاحبه‌های مختلفی به صورت گروه‌ متمرکز انجام گرفت و بعد از شناسایی نیازهای ذی‌نفعان و سیاست‌های مختلف، با رویکرد
QFD فازی، سیاست‌های مذکور وزن‌دهی و اولویت‌بندی شدند. جهت تکمیل داده‌های پرسشنامه رویکرد QFD فازی، از نظرات 18 نفر استفاده شده که حداقل 5 سال سابقه در حوزه بیمه و سیاست‌های کلان اقتصادی دارند.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که تعداد بیمه‌شدگان و درصد خدمات تحت‌پوشش بیمه مهم‌ترین نیازهای ذی‌نفعان سیستم می‌باشد که متناسب با نیازها، کاهش درصد فرانشیز خدمات بیمه‌ای، دهک‌بندی تعداد بیمه‌شدگان و تخصیص بخشی از سهم بیمه‌های پایه به شرکت‌های خصوصی بیمه، بالاترین اولویت را در سیاست‌های شناسایی شده دارند.
نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های مطالعه، اینگونه نتیجه شده است که جهت ارائه خدمات پایدار در حوزه سلامت از طرف دولت به عموم مردم، بهتر است که بخش خصوصی نیز دخیل شده که بتواند هزینه‌های ارائه خدمات را در ازای دریافت درآمد مناسب متحمل شوند و هم‌چنین ارائه خدمات سلامت به صورت دهک‌بندی شده ارائه گردد.
متن کامل [PDF 1012 kb]   (126 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/8/17 | ویرایش نهایی: 1403/2/1 | پذیرش: 1402/11/11 | انتشار الکترونیک: 1402/12/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb