دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1403 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 101-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaee M, Babadi K, Saeidi H. Evaluating the Challenges of Implementing the Family Physician Plan and the Referral System of Insurance for Villagers and Nomads in Khuzestan Province During 2024. Iran J Health Insur 2024; 7 (2) :94-101
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-330-fa.html
رضایی محمدرضا، بابادی کیوان، سعیدی حسن. بررسی چالش‌های اجرای طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع بیمه روستاییان و عشایر در استان خوزستان طی سال 1403. بیمه سلامت ایران. 1403; 7 (2) :94-101

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-330-fa.html


1- مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت، تهران، ایران
2- مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت، تهران، ایران ، hhss6431@ihio.gov.ir
چکیده:   (205 مشاهده)
مقدمه: برنامه پزشکی خانواده روستاییان و عشایر در استان خوزستان باهدف ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اولیه به جمعیت روستایی و عشایری اجرا شده و تلاش دارد تا با تمرکز بر پیشگیری و مدیریت بیماری‌ها، به بهبود کیفیت زندگی مردم کمک کند. این مطالعه باهدف بررسی چالش‌های اجرای این برنامه در استان خوزستان از منظر اعضای تیم سلامت و پایشگران آن صورت پذیرفت.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی و مقطعی است. در این مطالعه جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌های استفاده گردید که به‌منظور تعیین چالش‌های اجرای طرح پزشک خانواده از دیدگاه پایشگران طرح و پزشکان شاغل در آن و با تمرکز بر ۹ حوزه تنظیم شده است. پرسشنامه ها برای تمامی ۲۳۵ عضو تیم سلامت و پایشگران در استان خوزستان ارسال شد که ۱۷۷ پاسخ از آنان دریافت شد. یافته‌های این مطالعه کمی با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای کای دوو من-ویتنی درسطح معنی داری ۰.۰۵ تحلیل شد.
یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش پایین‌بودن جذابیت شغلی برای ماندگاری پزشکان با میانگین ۷.۴۳ را به عنوان مهم‌ترین چالش نشان داد. همچنین، عدم تناسب بین دستمزد پزشکان با نرخ تورم که میانگین ۷.۳ را به خود اختصاص داده، نقش کلیدی در کاهش انگیزه کادر پزشکی دارد. تأخیر در پرداخت حقوق و کارانه تیم سلامت با میانگین ۷.۱۴ و حق سرانه پایین به ازای جمعیت تحت پوشش با میانگین ۷.۱۳ و امنیت شغلی پایین با میانگین ۷.۰۹ از چالش‌های دیگر طرح است که اجرای بهینه این برنامه را نزد تیم سلامت با مشکل مواجه کرده است.
نتیجه‌گیری: با بهره‌گیری از نتایج این مطالعه می‌بایست در تنظیم تفاهم‌نامه و دستورالعمل‌هایی اجرائی آن به نیازهای انگیزشی و مالی اعضای تیم سلامت باتوجه‌به سختی کار، مکفی بودن امکانات و تسهیلات در روستاها در کنار توجه به ارزیابی عملکرد منصفانه همراه بافرهنگ سازی نزد مردم و سطوح دیگر نظام ارجاع اقدام نمود.
متن کامل [PDF 932 kb]   (124 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/3/16 | ویرایش نهایی: 1403/7/21 | پذیرش: 1403/5/30 | انتشار الکترونیک: 1403/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb