Ethics code: کد اخلاق ندارد

XML English Abstract Print


۱- گروه ارولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
۲- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
۳- گروه ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، MEHDI96@GMAIL.COM
چکیده:   (۴۲۸ مشاهده)
مقدمه: خارج نشدن استنت دبل جی در موعد مقرر و باقی ماندن آن، عوارض زیادی برای بیمار به دنبال خواهد داشت. در این مطالعه قصد داریم با توجه به اهمیت پیگیری و خارج سازی به موقع استنت‌های دبل جی و اهمیت پیگیری بیماران، به بررسی دو رویکرد پیگیری و فالوآپ بیماران پس از اعمال جراحی اورولوژیک بپردازیم.
روش بررسی: این مطالعه از نوع گذشته نگر و در مرکز درمانی ضیائیان انجام شده است. تعداد ۵۷۳ بیمار طی مدت ۱۰ سال و در دوبازه زمانی ۵ ساله تحت تعبیه استنت دبل جی قرار گرفتند که از این میان تعداد ۸ بیمار واجد شرایط عنوان استنت دبل جی فراموش شده بوده اند.
یافته‌ها: در  بازه زمانی ۵ ساله تعداد موارد تعبیه استنت دبل جی در مرکز درمانی ضیاییان ۲۲۴ مورد بوده است که تعداد ۷ مورد به علت عدم ادامه درمان پیگیری و در نتیجه عدم خروج استنت بستری شدند. در فاصله سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ تعداد موارد تعبیه دبل جی، ۳۴۹ مورد بوده است که تعداد ۳ بیمار جهت پیگیری درمانی و خارج‌سازی استنت دبل جی با سیستم پیگیری تلفنی فراخوانی شدند.
نتیجه‌گیری: در این مطالعه تلاش شده است که نقش طراحی سیستم‌های کم هزینه پیگیری جهت ادامه درمان بررسی‌های پساجراحی، به‌صورت شفاف ارائه شود تا پزشکان و سایر کادر درمان به اهمیت ارائه و طراحی یک نظام هماهنگ، ساده‌سازی شده، عملیاتی و ارزان قیمت در پیگیری منسجم بیماران پی ببرند.
واژه‌های کلیدی: تعبیه، دبل جی، بروز مجدد دبل جی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/9/12 | ویرایش نهایی: 1404/1/25 | پذیرش: 1403/9/25 | انتشار الکترونیک: 1404/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb