دوره 3، شماره 1 - ( 2-1399 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 66-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hassan Zadeh A, Daraee D. Mortality Rates Estimation of Active insured members of Social Insurance Fund of Farmers, Villagers and Tribes in 2016. Iran J Health Insur 2020; 3 (1) :57-66
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-117-fa.html
حسن زاده امین، دارایی دیبا. برآورد نرخ های مرگ و میر بیمه شده های فعال صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در سال 1395. بیمه سلامت ایران. 1399; 3 (1) :57-66

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-117-fa.html


1- دانشگاه شهید بهشتی ، ahassan@stats.uwo.ca
2- مرکز محاسبات آکچوئری
چکیده:   (3339 مشاهده)

مقدمه: نرخ­های جمعیتی از قبیل نرخ مرگ­و­میر در محاسبات و سیاست­گذاری­های مربوط به بیمه­ها (اجتماعی و تجاری) و صندوق­ها، نقش بسیار اساسی و مهمی دارند. از آنجاییکه در ایران همچنان نرخ­های مرگ­ و­میر جدول TD(88-90) فرانسه مورد استفاده قرار می­گیرد و این نرخ­ها برای ایران مرگ ­ومیر را بیشتر از واقعیت برآورد می­کنند، تهیه­ ی جدول عمری که برآورد درستی از مرگ­ و­میر جمعیت ایران ارائه دهد، بسیار حائز اهمیت و مفید خواهد بود. با توجه به اهمیت این مسئله، در این مقاله هدف، برآورد نرخ­های مرگ­ و­میر بیمه­ شدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در سال 95 است که درواقع یک زیرمجموعه­ ی 1.5 میلیون نفری از جمعیت ایران می­باشد.
روش بررسی: در این مقاله به منظور به حداقل رساندن اثرکم­ شماری فوت در داده­ ها، جامعه­ ی هدف تنها به بیمه شده­ های فعال سال 95 محدود شده است. برای هر سن ، نر­خ خام مرگ­ و­میر با تقسیم افراد فوت شده  ساله به میزان در معرض فوت بودگی کل افراد  ساله به دست می­آید. هموارسازی نرخ­های خام با روش میک­هم  و   به روش حداقل مربعات خطا برآورد شده­ اند، انجام می­شود.
یافته ها: نرخ­های مرگ­­و­میر بیمه شده­های فعال مرد عضو صندوق برای سنین بین 30 تا 80 سالگی برآورد و ارائه شده است. نرخ­های به دست آمده برای سنین بین 30 تا 71 سالگی در مقایسه با نرخ­هایی که بر اساس بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به دست آمده است، مقدار بیشتر و در مقایسه با نرخ­های فوت جدول TD(88-90) مقدار کمتری دارند. در مقایسه با نرخ­های ارائه شده توسط سازمان ملل نیز، تا سن 60 سالگی، نرخ­های فوت صندوق بالاتر و از سن 60 سالگی به بعد (تا 71 سالگی) نرخ­های فوت سازمان ملل بیشتر می­باشند.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده و مقایسه­های انجام شده نشان می­دهد که نرخ­های برآورد شده برای صندوق تا حد زیادی معقول و قابل اعتماد می­باشند. همچنین بر اساس مقایسه­ها می­توان گفت که نرخ­های برآورد شده برای صندوق و نرخ­های ارائه شده توسط سازمان ملل از بین نرخ­های ارائه شده توسط چهار منبع ذکر شده، بیشترین نزدیکی را به یکدیگر دارند.

 
متن کامل [PDF 654 kb]   (1238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/9/25 | ویرایش نهایی: 1399/3/17 | پذیرش: 1399/2/30 | انتشار الکترونیک: 1399/3/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb