Kavian Telouri F, Heidari A, Abbasi A, Kabir M J, Badakhshan A, Khatirnamani Z. Investigation the Referral Burden and Costs of Hospitalization Patients Covered by the Rural Insurance Fund Before and After the Implementation of the Referral System Program. Iran J Health Insur 2020; 3 (4) :254-263
URL:
http://journal.ihio.gov.ir/article-1-161-fa.html
کاویان تلوری فاطمه، حیدری علیرضا، عباسی انیس، کبیر محمدجواد، بدخشان عباس، خطیرنامنی زهرا. بار مراجعه و هزینه بیماران بستری تحت پوشش صندوق بیمه روستایی قبل و بعد از اجرای برنامه نظام ارجاع در استان گلستان. بیمه سلامت ایران. 1399; 3 (4) :254-263
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-161-fa.html
1- مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و توسعه اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و توسعه اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران ، alirezaheidari7@gmail.com
چکیده: (3407 مشاهده)
مقدمه: سنجش و پایش هزینه های سلامت، سیاستگذاران نظام سلامت را در انتخاب سیاست های مناسب برای حمایت از بیماران کمک خواهد کرد. هدف این مطالعه بررسی بار مراجعه و هزینه بیماران بستری تحت پوشش صندوق بیمه روستایی، قبل و بعد از اجرای برنامه نظام ارجاع در استان گلستان بود.
روش بررسی: این تحقیق، مطالعه ای توصیفی و مقطعی براساس اطلاعات ۶ماهه اول سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ از تمامی بیماران بستری بیمهشدگان بیمه سلامت در تمام بیمارستان های استان گلستان بود که برای جمعآوری داده ها از سامانه های اطلاعاتی و اسناد موجود اداره کل بیمه سلامت استفاده شد.
یافته ها: در مقایسه با سال ۱۳۹۶، بار مراجعات بستری بیمهشدگان بیمه سلامت در بخش دولتی در سال ۱۳۹۷ در کل صندوق ها و صندوق روستایی به ترتیب ۱۳درصد و ۱۰ درصد و در بخش خصوصی، در کل صندوق ها و صندوق روستایی بترتیب ۳۹درصد و ۹۸درصد کاهش یافت. هزینه بستری بیمهشدگان بیمه سلامت در بخش دولتی در کل صندوق ها و صندوق روستایی به ترتیب ۱۳درصد و ۱۲درصد و در بخش خصوصی به ترتیب ۲۴درصد و ۹۹ درصد کاهش یافت. این کاهش بار مراجعات و هزینه بستری در بخش دولتی و خصوصی در صندوق های روستایی و همگانی و در کل صندوق ها معنادار بوده است (۰۵/۰ > P).
نتیجه گیری: طبق یافته ها، برای کاهش تقاضای بستری، پیشنهاد میشود دستورالعمل برنامه پزشک خانواده روستایی و نظام ارجاع در سطح ۱، به طور کامل اجرا شود. با افزایش امکانات و ظرفیت فیزیکی خدمات در سطح یک و ارائه خدماتی جامع و به موقع که در سطح۲ نیز تداوم داشته باشد، از تقاضای القایی ایجاد شده در بستری بیماران جلوگیری می شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/7/18 | ویرایش نهایی: 1400/1/31 | پذیرش: 1399/11/17 | انتشار الکترونیک: 1399/12/13